Ertehytta stengt for sesongen!

Postet av Tistedalen FL den 28. Mar 2024

Ertehytta er stengt for sesongen! Velkommen igjen til høsten! Bildet er hentet fra Ertemarka rundt høsten 2023!



Trivselskveld på Ertehytta 21. mars: Turprogrammet for 2024 ble presentert!

Postet av Tistedalen FL den 25. Mar 2024

På bildet over ser vi turgruppas leder Ingrid Solheim, som her presenterer til glede for mange, senior fjellturen 8. – 13. september som går til Smuksjøseter Fjellstue i Rondane.

Jan – Erik Bjerkeli er turleder for Ånerødfjella rundt, 14. april. Et meget flott terreng. Her i samtale med en annen turleder, Astrid Watterdal som har en kveldstur i Remmendalen onsdag 24.4. Se turprogram på tfl.no

41 tilstede på hytta – servering – påskelotteri – informasjon av Einar Skontorp om 3 dagers turen Hallevegen 9 – 11. mai.

Ertehytta er stengt for sesongen! Vi inviterer til TFL dagen 7. April!


Tekst og foto: Mayna Nossen



Martine gikk 3 mila i NM!

Postet av Tistedalen FL den 24. Mar 2024

En lang skisesong nærmer seg slutten. TFL er ikke representert med noen seniorløpere for tiden, men Martine Eldre Svendsby som nå går for Lillehammer SK, gjorde en respektabel innsats under helgens NM. Martine fullførte en tøff 3 mil hvor, Therese Johaug i sitt comeback knuste alle konkurrentene! Martine gikk denne 3 mila på tiden 1,31,54, en meget respektabel tid i de tøffe løypene på Lillehammer, men ble slått med 18 minutter av hurtigtoget fra Dalsbygda!  Foto: Liv Marit Bernstrøm!

Facebook Tistedalen FL




Turorienteringen 2024 er i gang!

Postet av Tistedalen FL den 24. Mar 2024

Turorienteringssesongen åpner med 4 Grønne turer til påske. Startdato lørdag 23.03. Turene er gratis og kartene kan lastes ned fra nettsiden www.turorientering.no eller tas fram i tur-appen. Selve tur-o sesongen starter lørdag 20.04. Utsalg av hefter med kart fra 19.04. 

De 4 Grønne turene er på Festningen og Sentrum vest. Her bruker vi installasjoner som gateskilt, statuer med årstall osv som postkoder, altså ingen fysiske poster i terrenget. To turer er sammen med Stolpejakten, de på Venås og Ystehede. Vi ønsker alle god påske og en god start på tur-o sesongen!

NB! Mer info finnes ved å gå inn på Orientering øverst på denne siden!



Status i Tistedalen Skianlegg

Postet av Tistedalen FL den 7. Mar 2024


Disse bildene som er tatt i dag,  onsdag 27. mars, viser at skisesongen er over!

Det har ikke blitt preparert i skianlegget siden mandag ettermiddag (11. mars). Selv om det fortsatt er mye snø i anlegget når dette skrives (19. mars), er det en stor jobb å få til brukbare forhold igjen. Så mye tyder på at siste skitur er gjort i anlegget for i år!

(7. mars)

For å få best mulig utnyttelse av snøen som er igjen i skianlegget, er det de siste dagene blitt jobbet med både hjullaster og løypemaskin. Snø har blitt flyttet fra områder i anlegget hvor det ikke lenger er mulig å gå på ski og fra reserve hauger som har ligget mellom traseene gjennom vinteren. Når all snøen er planert og løypa preparert, vil kanskje traseen få en annen form enn det vi er vant med, og maks lengde vil antagelig bli ca. 1,2 km. Noen steder blir det ganske smalt og det klassiske sporet kan bli satt ganske langt ut til siden så de som skøyter kan unngå å skøyte i sporet. Det kan også hende at det blir satt to spor der det likevel er for smalt til å skøyte. Vi håper at alle tar litt hensyn til hverandre og at det kanskje ikke hele tiden er perfekte forhold. Vi prøver å preparere etter behov, men p.g.a store temperaturforskjeller gjennom døgnet, kan det i perioder bli litt hardt og isete. Håper dere har forståelse for det!

Morten og Claes har de siste dagene flyttet snø rundt i anlegget og fylt på der det er behov, for at løypa skal bli best mulig.

         Her står løypemaskinen klar til å dra ut snøhaugene som hjullasteren har plassert i traseen

        Som vi ser av bildet er det fortsatt mye snø i anlegget, men løypene kommer ikke av seg selv

              Torsdag ettermiddag



Nykjørte løyper i skianlegget tirsdag kveld!

Postet av Tistedalen FL den 6. Mar 2024

Etter at Morten A og co har jobbet med maskiner i skianlegget, er deler av løypa blitt preparert tirsdag kveld. Noen steder er det helt bart så det er derfor bare deler av løypa som kan brukes, men det som er preparert er veldig bra! Slik så det ut tirsdag kveld etter at maskinen hadde kjørt. Vi vil prøve å preparere ved behov så lenge det er mulig framover!