25. august: Til Skårefjell og Holvannet rundt

Postet av Tistedalen FL den 28. Aug 2019

Skårefjell og Holvannet rundt

Søndag 25.august hadde TFL invitert DNT Indre Østfold til tur i «Hjertet av Ertemaka», og 25 personer møtte fram på Ertemoen. I motsetning til de foregående tursøndagene, hadde vi nydelig sommervær.

Vi startet med en sving innom jettegryta. Den imponerte våre gjester som ikke hadde sett en så stor jettegryte før. Vi fulgte Olavsleden til Skårefjell hvor vi tok en pause for å gå opp i tårnet og beundre utsikten over distriktet derfra.

Videre gikk vi ned til Holvannet og la i vei på Holvannsrunden. Vi la inn en stopp ved Setertjern hvor Svein Syversen fortalte om seterdriften i området. Der vi sto, hadde det vært en seterplass. Dagens rast tok vi på en av de vakre oddene ved vannet. Neste stopp ble ved Holvannsdammen. Også her delte Svein sine historiekunnskaper med oss, nå om fløtingen i Ertevassdraget, blant annet fra Holvannet ned Hellesåa til Store Erte. 

Herfra gikk vi til Ertehytta hvor Ann Kristin møtte oss på tunet med kaffe og nystekte vafler. Det falt i smak hos turgåerne. Siste etappe gikk på Ertevannsstien langs Lille Erte tilbake til Ertemoen.

Takk til både våre gjester fra DNT Indre Østfold med Per Vidar Pedersen i spissen og til alle andre som kom til Tistedalen og ble med på tur i vakre Ertemarka. Takk til Svein som ga oss et innblikk i lokalhistorien og til Ann Kristine som stekte vafler til oss!

Hilsen

Jan Erik og Ingrid

Ved Holvannet

Turfølget på veien ved Brudemoen

Ved og oppe i Skårefjellstårnet

Svein forteller om fløtervirsomheten i området

Ann Kristin serverte kaffe og vafler på Ertehytta0 Kommentar

Tur til Kolbjørnviksjøen, søndag. 18. august

Postet av Tistedalen FL den 20. Aug 2019

 

 

Rapport etter familieturen til Kolbjørnviksjøen,
 søndag 18 august 2019

 


 Vi møttes
på P-plassen ved KIWI på Brødløs søndag 18. august kl. 11:00 for samkjøring.  

Alle samlet seg på stranda for å grille og bade. Det er to grillplasser (store bålpanner) fastmontert på stranda. Vi hadde blitt sponset av GILDE med pølser og lomper, og noen hadde med litt ekstra.

Det var aktiviteter og konkurranser på stranda og parkeringsplassen. Noen hadde tatt med div. uteleker for forskjellig alder; klatreline, slak line, Store Yatsy-terninger, Kubbe, Dart, Volleyball +++.  Barnas turlag hadde med kanoer/årer for utlån. Uten vest = ingen kano! var reglen.

To personer gikk tur, ca. 7 km, i et terreng hvor det ikke er stier, så de vandret på dyretråkk i kratt og underskog. Myrene hadde blitt skikkelig våte etter alt regnet dagene i forveien. Men vi hadde godt humør, hadde med mat og drikke, fant godt med kantareller og så tok vi inn alt av merkebånd som hadde blitt hengt opp i ukene før.

Guttene i kanoen: Nicolay Skjelin, Matti Sochor, Ulrik Skjelin, og i den bakerste kanoen sitter Jan Sochor

Kanopadling i Kolbjørnviksjøen

Grillingen er i gang

Sissel Stabekk og en av turlederne, Ove Aardal


0 Kommentar

Nærtur i Remmendalen og i Remmenskogen

Postet av Tistedalen FL den 11. Aug 2019

Vi var åtte vandrere som møtte til tur i regnvær og vind. Ingen tok særlig notis av det, men kledde seg deretter. Noen skurer tålte vi godt. 

Vi gikk over Hollenderen og fulgte kyststien gjennom Remmendalen. Ved Høgskolen krysset vi veien og gikk inn i Remmenskogen. På toppen av åsen nøt vi utsikten utover Ringdalsfjorden og tok rasten ved bronsealdergrava der oppe. 

Hjemturen gikk via studentboligene og ned til kyststien igjen. Nå valgte vi den alternative stien langs bekken fra renseanlegget tilbake til Hollenderen.

Noen av deltakerne hadde historier fra området på lager og delte disse med resten av gruppa. Det ga turen en ekstra piff.

Takk til dere som ble med på denne runden i mange haldenseres nærområde!

På vei over brua ved utløpet av Remmenbekken

Noen hundre meter på ganveiene ved Remmen

Utsikt mot Ringdalsfjorden

Vi valgte alternativ “rute” tilbake til Hollenderen


0 Kommentar

Grenserittet 2019: TFL serverte Coca Cola til "Grenserytterne" i Klepper, for fjortende året på rad!

Postet av Tistedalen FL den 3. Aug 2019

For fjortende året på rad var TFLs mannskaper på plass i Klepper, 3 km før mål, med Cola og vann til trette og tørste Grenserittdeltakere. De fleste rytterne er svært fornøyde med vår innsats og gir oss gode tilbakemeldinger på det.

 Her passerer tetgruppen, og denne gangen tar også de seg noe å drikke. Det er sjelden de gjør det!

Her kommer deltakerne på rekke og rad for å få drikke av Karsten og Kai

Til tider var det ganske mange samtidig for å få seg litt drikke. Da blir det hektisk! 

Det var også muligheter for litt vann!

Som vanlig hadde Karsten med seg "spellet", og noen tok seg tid til å lytte!

Det var varmt under årets ritt, og enkelte benyttet muligheten til en liten avkjøling!

Ikke alle traff avfallsdunkene vi hadde satt opp, men mange prøvde.....


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline