Tur til Skårefjell og rundt Holvannet

Postet av Tistedalen FL den 18. Aug 2019

 


Søndag 25.august har TFL tur i det som an betegnes som «Hjertet av Ertemarka». Det betyr at vi går i områdene ikke langt fra Ertehytta.

Vi starter på p-plassen ved skianlegget på Ertemoen og følger Olavsleden til Skårefjell. Her tar vi en pause slik at alle som har lyst til det, kan ta en tur opp i tårnet og beundre utsikten derfra. Kanskje trenger vi litt påfyll av mat og drikke her også?  

Fra Skårefjell går vi ned til vakre Holvannet og følger stien rundt det. Vi tar en god rast på en av oddene langs vannet. Deretter fortsetter vi mot Ertehytta og følger Ertevannsstien tilbake til p-plassen.

Hele runden er ca 15 km på gode stier i ganske lett terreng. Vi regner med å bruke seks timer med raster. Hvis det ikke regner denne dagen eller det har kommet mye nedbør dagen før, er joggesko greit fottøy her.

TFL har invitert DNT Indre Østfold til å bli med på turen og bli kjent med de flotte turområdet vi har i «hjemmeområdet» vårt, og vi ønsker både dem og alle andre velkommen til denne turen i et av de fineste områdene vi har her i Halden. Ertemarka ble etter en avstemning blant kommunens befolkning kåret til Haldens mest attraktive friluftsområde i 2017!

Frammøte: P-plassen ved skianlegget på Ertemoen kl.10.00                                                                                                                                       Varighet: Ca seks timer

Håper vi sees!

Turledere er Jan Erik Bjerkeli, tlf 954 92 667 og Ingrid Solheim, tlf 481 27 580

Nydelig røsslyng i og langs veien ved Brudemoen på vei til Skårefjell

Skårefjelltårnet med kart over Ertemarka

HolvannetFamilietur til Kolbjørnviksjøen, søndag 18. august 2019

Postet av Tistedalen FL den 12. Aug 2019

 

Familietur til Kolbjørnviksjøen,
 søndag 18 august 2019


Turomtale:
 Vi møtes
på P-plassen ved KIWI på Brødløs søndag 18 august kl. 11:00 for samkjøring. Vi kjører via Degernes og tar av mot Linnekleppen og Strømsfoss.  Ved Rørvannet / Fuglnesseter Søndre skal vi ta av fra hovedveien og kjører til høyre inn på grusveien mot SYD.

Etter turen: Alle samles på stranda for å grille og bade. Det er to grillplasser (store bålpanner) fastmontert på stranda. Vi har blitt sponset av GILDE med pølser og lomper, utover det må den enkelte bringe med egen grillmat/drikke.
 Noen kanoer er til utlån, redningsvester må den enkelte bringe med selv. Uten vest = ingen kano!

På stranda er det to små servicehus, hver med ett rom for klesskift og ett rom med tørrklosett.

Friluftsliv, tilrettelagt for utv.hemmede  og Barnas turlag: Det planlegges aktiviteter og konkurranser på stranda og parkeringsplassen. Det vil bli tatt med div. uteleker for forskjellig alder; klatreline, slak line, Store Yatsy-terninger, Kubbe, Dart, Volleyball +++.  Barnas turlag stiller med kanoer/årer for utlån. Lånes selvfølgelig gratis ut på eget ansvar. Ta med vest som passer. Uten vest = ingen kano!

Turgruppa: En fottur i et terreng som bare noen få haldensere har vært i tidligere. Dagens tur for turgruppa er en middels kort tur, og er egnet for turvante fra 12 år og eldre inntil ca. 80 år.  Noen partier er tunge, bratte og kronglete og kan være problematiske for de som må bruke stokk eller har vonde knær. Det er ingen stier i området så vi vandrer på dyretråkk i kratt og underskog. Vi må gå over myrer og bekker, noen av disse er våte. På ett sted går vi i selve bekkefaret, nesten uttørket. Ta med drikke (og mat?) til turen.

Total lengde:                    ca. 7 km
Turens varighet:              ca. 4 timer
Vanskelighetsgrad:        familie / turvant
Kart:                                     www.turkart.no/ostfold  
                                          Turkart Rakkestad 1:50 000 (nr. 2748 i Turkartserien over Østfold)

Arrangør: Tistedalen friluftslag / Den Norske Turistforening

Frammøte ved KIWI, Brødløs 18 aug. kl. 11:00 for samkjøring (alternativt at man kjører direkte til P-plass ved badestranda Kolbjørnviksjøen)                
Turansvarlige:
 
Grillene
 Vivan Skontorp,                              mob: 478 53 930 eller e-post: 
eiskont@online.no 

Barnas turlag
 Henrik Skjelin,                   mob: 411 46 044 eller e-post: 
henrikskjelin@hotmail.com 

 Friluftsliv, tilrettelagt for utv.hemmede  
 Sven Erik Tønnesen,       mob: 957 23 636 eller e-post: 
svtoenne@gmail.com

Turgruppa
 Ove Aardal,                       mob: 900 40 266 eller e-post:
ove.aardal@outlook.com 


20190818_Kartutsnitt_Familietur_Kolbjørnviksjøen.pdfNærtur i Remmendalen og i Remmenskogen

Postet av Tistedalen FL den 11. Aug 2019

Vi var åtte vandrere som møtte til tur i regnvær og vind. Ingen tok særlig notis av det, men kledde seg deretter. Noen skurer tålte vi godt. 

Vi gikk over Hollenderen og fulgte kyststien gjennom Remmendalen. Ved Høgskolen krysset vi veien og gikk inn i Remmenskogen. På toppen av åsen nøt vi utsikten utover Ringdalsfjorden og tok rasten ved bronsealdergrava der oppe. 

Hjemturen gikk via studentboligene og ned til kyststien igjen. Nå valgte vi den alternative stien langs bekken fra renseanlegget tilbake til Hollenderen.

Noen av deltakerne hadde historier fra området på lager og delte disse med resten av gruppa. Det ga turen en ekstra piff.

Takk til dere som ble med på denne runden i mange haldenseres nærområde!

På vei over brua ved utløpet av Remmenbekken

Noen hundre meter på ganveiene ved Remmen

Utsikt mot Ringdalsfjorden

Vi valgte alternativ “rute” tilbake til HollenderenGrenserittet 2019: TFL serverte Coca Cola til "Grenserytterne" i Klepper, for fjortende året på rad!

Postet av Tistedalen FL den 3. Aug 2019

For fjortende året på rad var TFLs mannskaper på plass i Klepper, 3 km før mål, med Cola og vann til trette og tørste Grenserittdeltakere. De fleste rytterne er svært fornøyde med vår innsats og gir oss gode tilbakemeldinger på det.

 Her passerer tetgruppen, og denne gangen tar også de seg noe å drikke. Det er sjelden de gjør det!

Her kommer deltakerne på rekke og rad for å få drikke av Karsten og Kai

Til tider var det ganske mange samtidig for å få seg litt drikke. Da blir det hektisk! 

Det var også muligheter for litt vann!

Som vanlig hadde Karsten med seg "spellet", og noen tok seg tid til å lytte!

Det var varmt under årets ritt, og enkelte benyttet muligheten til en liten avkjøling!

Ikke alle traff avfallsdunkene vi hadde satt opp, men mange prøvde.....Levert av IdrettenOnline