"Nye Ertetrimmen" samlet 77 stk i sesongpremieren. 75 deltakere andre gangen.

Postet av Tistedalen FL den 29. Apr 2019

Da "Nye Ertetrimmen" hadde sin premiere i skianlegget torsdag 25. april meldte det seg på 77 personer i alle aldre. Noen med lang fartstid i Ertetrimmen, andre som debutanter. De fleste fant seg til rette med nye løyper og nye omgivelser. På Ertetrimdag nummer to, 2. mai, kom det 75 til start. Av disse var det hele 30 nye fra første gangen, og vi er nå oppe i 108 deltakere totalt. Denne kvelden var det plutselig surt og kaldt igjen, etter en veldig flott helg. 


Her har vi Liam med startnummer 7 og pappa Christian med nummer 10 på brystet, som de to første i mål i premieren av Ertetrimmen 2019.

Det var et fyldig startfelt i årets første "Ertetrim". 77 store og små, gamle og nye kom til start.

Starten har gått på Ertetrim nummer to, som hadde 75 startende i feltet.

0 Kommentar

Mange aktiviteter i årets utgave av TFL dagen!

Postet av Tistedalen FL den 28. Apr 2019

For andre året, ble "TFL dagen" arrangert i skianlegget, første søndag etter påske. 28 barn ble registrert i "Postplukkløypa" rundt i skianlegget. Videre var det 87 store og små som gikk natursti, enten 1,8 km eller 3,5 km. Aktivitetene var det Barnas Turlag, Turgruppa og O-gruppa som hadde opplegget for. Etter det vi forstår var det et vellykket arrangement som er kommet for å bli!

Agnes og Signebøen gjengen med populære matbokser

Deltok og venter på vinner resultatet. - her er Emma, Victoria og Line

Ellen, Astrid og vaffelkjøper Stein Bukholm

Alt riktig på natursti! Mathea Jaavall Bukholm vant bok om storskogen i Østfold. Til høyre på bildet.

Turgruppa ved Vivian, Ove og Sissel

Glade deltakere


Barnas Turlags Henrik holder førstehjelps kurs

Slik legger Henrik forbinding på leggen. Ikke for stramt!

Dette er gøy!

Balansekunst!


0 Kommentar

Flott tur i Ånerødfjella 2. påskedag

Postet av Tistedalen FL den 23. Apr 2019

Ånerudfjella rundt

Ånerudfjella er et område mellom Ørsjøen, Folkevannet og Kula og er et lite brukt turområde. Annen påskedag inviterte TFL med Jan Erik Bjerkeli i spisen til vandring utenfor sti og vei her. Seksten turglade personer møtte fram. Turværet var perfekt, og vi la i vei fra Blokkemosen ved Ørsveien. 

Vi hadde så vidt startet vandringen da vi passerte Brutjerna. Det skulle vise seg at på runden vår lå det mange små og større idylliske tjern. Vi fulgte Langvasshøgda og gikk så langs Langvannet ned mot Ålekutjern hvor vi tok rasten. Det var deilig å slappe av i sola, men etter en god pause var vi klare for å gå videre.

Vi forserte myrer, gikk over høyder og passerte flere tjern, blant annet Korstjern, hvor vi hadde en liten hvil før siste etappe forbi Ånerudfjella hytteområde og tilbake til bilene ved Blokkemosen.

Vi hadde hatt en tur i et flott område som var lite berørt av moderne skogsdrift og som bød på det beste av Østfoldnaturen: Furumoer, høyder, myrer og tjern. Vi fikk til og med høre tranenes skrik… 

Tusen takk, Jan Erik, for at du tok oss med og viste oss denne flotte naturperlen!

Hilsen Ingrid

På rekke langs en av myrene

Turleder Jan Erik Bjerkeli forteller om området vi vandrer i

Dette treet kunne nok fortalt mange historier fra lenge, lenge siden...

Jan Erik og Einar nyter roen ved et av tjerna

Hele gjengen (bortsett fra fotograf Sissel Lund Stabekk) samlet


0 Kommentar

Ferskingkurset på Ertehytta er avlyst !

Postet av Tistedalen FL den 15. Apr 2019Kurset som skulle vært på Ertehytta som antydet i dette stykket er avlyst p.g.a for få påmeldte. Turgruppa prøver igjen til høsten!

TISTEDALEN FRILUFTSLAG arrangerer ferskingkurs for alle som ønsker å bli tryggere eller lære mer om friluftsliv. Kurset passer for deg som er ny i friluftsliv og for deg som har gått litt på tur. Kurset er gratis og går over 3 dager, totalt 10 timer.

Ertehytta, tirsdag 30.april, 7.mai og 14.mai, alle dager kl.18.00 – kl.21.00.

Kurset tar opp temaer som allemannsretten, bekledning, pakking av sekk, bruk av primus og bål, kart og kompass.

Påmelding til Ingrid Solheim, tlf 481 27 580 eller Jan Erik Bjerkeli, tlf 954 92 667.


0 Kommentar

Liv Inger Prangerød med sterk åpning av O-sesongen

Postet av Tistedalen FL den 8. Apr 2019

Selv om TFL har flere med i lokale treningsløp og i turorientering, har vi bare en som er aktiv. Liv Inger Prangerød er til gjengjeld meget aktiv. Liv Inger har helt siden hun var ung figurert i toppen av resultatlistene. 

Nå løper hun i D 60 og i Kvillebyn, Bohuslän 24. mars, vant hun. I Norwegian spring, Vårspretten lørdag 6. april og Solrenningen søndag 7. april, ble det 3. plasser begge dagene. Lørdag var hun bare 26 sekunder bak vinneren, mens hun søndag var 2 min bak. Søndag 14. april vant hun sin klasse i Smaaleneneløpet med klar margin. En sterk sesongåpning av Liv Inger.  


0 Kommentar

Vellykket tur til Koster i flott vårvær

Postet av Tistedalen FL den 7. Apr 2019

Det var 50 personer som møtte på årets første tur på Nord-Koster. Været var på vår side, så vi fikk sol hele dagen. Vi startet ved Vestre Brygga og gikk langs sjøkanten fra Nord og helt ut mot havet Syd på øya. Etter lunch var det noen som tok en kortere tur, men 40 var med på hele turen som ble ca. 11,5 km. Hyggelig at så mange ville være med på tur.

Hele 50 personer var med turen til Nord-Koster

Turleder Sissel må si seg fornøyd med dagen oppslutning

Turfølget strekker seg ut etter hvert som turen skrider fram

Det var en flott dag å vandre rundt på Nord-Koster. Utsikten her var det ikke noe å utsette på                                              Blåveisen viste seg også fram, til stor glede for turfolket


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline