Frivillighetens år ble markert i Busterudparken

Postet av Tistedalen FL den 19. Jun 2022

Trond Andersen fra skigruppa var en av flere som representerte TFL i lørdagens arrangement i Busterud parken.  Foto: Linn Laupsa

Frivillighetens år ble markert lørdag ved at en rekke lag i frivillighetens tegn hadde stands i Busterudparken. Blant dem var Tistedalen Friluftslag. TFLs representanter var Mayna Nossen, turorientering, Einar Skontorp Ertekroken/Budalsvika, Trond Andersen Skianlegget/Skigruppa, Agnes Andersen som aktiv skiløper, og ikke minst lagets leder Trond Sydskogen. Tiltaket i parken hadde hard konkurranse med andre arrangementer i Halden denne helgen og utbyttet ble kanskje ikke som håpet. Men, det var noen som ga signaler om at de ønsket å prøve seg i noen av lagets aktiviteter, blant annet å prøve seg på rulleski i skianlegget. VELKOMMEN TIL ÅPEN HYTTE.

Postet av Tistedalen FL den 16. Jun 2022

VELKOMMEN TIL ÅPEN HYTTE.
Vi er på vår nye ubetjente hytte, Ertekroken hver mandag fra kl.18.00 til kl.20.00 i hele sommer.
Ta deg en tur innom og se hvordan vi har fått det. Vi spanderer en kopp kaffe.
Hytta ligger ca 500 m sør for Ertehytta, følg blåmerket sti ved bommen rett etter Ertehytta.
Ønsker du å leie hytta kontakt oss på tlf 928 03 195 eller tur@tfl.no.Ertetrimmen med sommeravslutning i kveld

Postet av Tistedalen FL den 15. Jun 2022

                    Dette bilder er hentet fra 2019, som var den siste sesongen før pandemien slo til.

I kveld, torsdag16. juni, var det sommeravslutning på Ertetrimmen i Tistedalen skianlegg. Blant de 35 startende i kveldens trim var det tre stk som ble premiert med hvert sitt gavekort på kr. 300. Det ble servert pølser og saft til alle deltakerne og stemningen var god i det fine sommerværet. Det har ikke vært den helt store oppslutningen denne våren, men man må ha lov til å håpe på en bedre høstsesong. Totalt har det på vårens åtte trimmer blitt registrert 61 forskjellige personer, i alle aldre!

Oppstart etter ferien er 18. august, så fortsetter det hver torsdag fram til avslutningen 29. september! På avslutningskvelden i september blir det trukket ut premier til deltakere og det blir servert pølser med tilbehør.Bra av Per Morten Finstad i Birkebeinerløpets 21 km

Postet av Tistedalen FL den 12. Jun 2022

Per Morten Finstad t.h, løp meget godt i helgens Birkebeinerløp over 21 km. Her står han sammen med Gimle IF løperne Helge Harbo Slåtterød, Lars Petter Herft, Benjamin Strøm og Bjørnar Degnes. Vi takker Gimle IF for lån av bildet!

Denne helgen har Birkebenerløpet blitt arrangert i flere varianter og distanser. Det er godt mulig at flere fra TFL har deltatt, men vi har kun klart å få fram tiden på 21 km for Per Morten Finstad som var på sterke 1.25.12!  Søndagens tur på Asmaløy

Postet av Tistedalen FL den 12. Jun 2022

                                                              Ved Pikesten fyr

Vårsesongen siste tur gikk til Asmaløy for å gå en runde på denne Hvalerøya. Vi var femten personer som startet fra Åsebu p-plass. Det var ganske sterk sørvestlig vind, så vi valgte å gå gjennom skogen forbi Gravningen naturreservat først for å få medvind langs svabergene og strendene senere.

Skumsprøyten sto innover bergene, og det var et fascinerende syn. Vi passerte Pikesten fyr og rundet av mot Brattestø. Rasten tok vi i ly av moloen der. Vi tenkte at hensikten med en molo er å gi ly fra vind og bølger. Det ble også en svipptur innom restauranten hvor desserten etter matpakke ble is fra kiosken. Siste etappe gikk langs stranda og nå var vi glade den retningen vi gjorde fra start.  Vi blåste nærmest av sted mot Åsebu.                          .                                  

Fotografer har vært Egil Minge, Vivan Skontorp og Ingrid Solheim.

Taķk til Vivan for turledelse og til alle dere andre for at dere ble med. Sees i august!

                                                     På kyststien ved svabergene

                                     Herfra var det utsikt i flere retninger utover sjøen

                                                  Rast i ly av moloen på Brattestø

                                         Noen valgte å sette seg nedenfor moloen...

                                                    . ...og noen satte seg oppe på den...

                                                       Stille mellom vindkastene

                                          Vi ser litt av skumsprøyten i kastene

                                            Hele gruppa ved Gravningen naturreservat 

                                             ....og endelig kom skumsprøyten....Ny sti mellom Tistedal og Iddeveien er ferdig.

Postet av Tistedalen FL den 8. Jun 2022


                                                        Stitraseen slik den nå er merket.


Tirsdag 7.6 gjorde dugnadsgjengen i løypegruppa siste innsats for å gjøre ferdig den nye 2,4 km lange stien mellom Tistedal og Iddeveien. Takket være velvillige grunneiere har det tatt kort tid å få realisert planen om en fotrute gjennom hele dette området. På sikt er det meningen at denne stien skal inngå i prosjekt Hälleveien som det jobbes med nå.

På Tistedalssiden starter stien ved enden av Hårbyveien, straks ovenfor Folkets Hus. Fra Iddeveien går man  opp bakken ved siden av verkstedet. Stien er merket med den vanlige blåmalingen hele veien.

Stien trenger å bli gått skikkelig opp, så oppfordringen går til alle som er glade i år gå tur: Ta en tur gjennom dette området, du har garantert aldri gått der før.

                                               Hans og John sette i de siste skruene.

                                                                   Fin utsikt fra et sted på stien.

                                                                                                                        Tekst og fotos: Jan-Erik Bjerkeli

NB! Fra Ertemarka, i lysløype, rett nedenfor parkeringsplassen ved skianlegget er det merket en ny sti ned til Tistedal. Denne stien kan sees i sammenheng med den nye stien som er beskrevet overfor. Det er foreløbig ikke merket gjennom Tistedal.

Disse bildene viser litt av utsikten fra denne stien som nå er merke fra Ertemarka til Tistedal. Foto:NossenÅpning av "Ertekroken" lørdag formiddag

Postet av Tistedalen FL den 4. Jun 2022

I formiddag ble den nye overnattingshytta i Ertemarka, ”Ertekroken” åpnet. Hytta er på ingen måte ny, den har ligget der i årevis, men grunneier Asbjørn Solberg Eriksen har leid den ut til Tistedalen Friluftslag og det er medlemmer herfra og andre interesserte som har pusset den opp. 

Dette er en nærturhytte som kan benyttes som overnattingssted og har plass til familier og grupper inntil seks personer. 

Området rundt hytta passer godt til bruk av telt og hengekøyer, og det er opparbeidet en bålplass og flere sittegrupper.   

Hytta inneholder vedovn, peis og kjøkken med kokemuligheter.

Gangavstand fra parkeringsplassen ved skianlegget er 2,5 kilometer, men den ligger bare 500 m fra Ertehytta. Hytta vil bli registrert DNTs hyttesystem, som f.eks Budalsvika.  

Varaordfører Linn Laupsa overrekker Einar Skontorp blomster fra kommunen. Einar har vært primus motor for dette prosjektet

        TFLs leder Trond Sydskogen informerte litt om hvordan dette med "Ertekroken" var blitt til

Safia Abdi Haase, i midten, forteller de frammøtte hvordan hennes forhold til naturen har formet seg. Tur fra Ertehytta til Budalsvika, Besseggen og tur i Jotunheimen viser at hun har tatt norsk kultur til seg!

Varaordfører Linn Laupsa foretok det offesielle åpningen av Ertekroken ved å låse seg inn på hytta

En gjeng fra Barnas Turlag, TFL, prøver en av hyttas senger, som for anledningen var satt ut på bakken

Kaker hører med i en sådan stund.....

For nærmere informasjon om Ertekroken som overnattingssted, vennligst kontakt Ann-Kristin på tlf. 92803195 / ak-dahl@halden.net    Einar tlf. 94881540/ eiskont@online.no