Æresmedlem og en av TFLs stiftere, Gerd Lager, har gått bort

Postet av Tistedalen FL den 31. Mar 2022

 En av TFLs stiftere og Æresmedlem, Gerd Lager er død. Dette bildet ble tatt da hun ble utnevnt som Æresmedlem i 2012.

Det tynnes stadig i rekken av lagets eldste garde. Æresmedlem og en av lagets 27 medlemmer fra TFLs stiftelsesdag, 18. mars 1956, Gerd Lager har gått bort. Hun ble født 22. mars 1932 og døde 21. februar, nær 90 år gammel. Gerd satt i TFLs hovedstyre fra 1958 til 1961 og sammen med sin mann, Kjell, som døde for noen år siden, var Gerd en kjent person i TFLs miljø opp gjennom årene. Dugnadene de første årene var mange og lange, og etter hvert som laget kom i gang med diverse aktiviteter, var Gerd naturligvis blant dem som sørget for at de kunne gjennomføres. Etter at den aktive delen i laget etter hvert ble rundet av, var hun stadig å se på Ertehytta på søndagene, helt til helsa sa stopp. Gerd Johanne Lager ble utnevnt til Æresmedlem i 2012. Vi lyser fred over Gerd Lagers minne!

 

 

Trond Sydskogen (leder)

Terje Jensen (tidl.leder)    Vakre Lille Erte....

Postet av Tistedalen FL den 28. Mar 2022

Vakre Lille Erte i solnedgang....Siste nytt fra Budalsvika

Postet av Tistedalen FL den 28. Mar 2022

Vi har dessverre ingen bookingløsning på Budalsvika. Det anbefales derfor at store grupper gir beskjed på forhånd, for å unngå uheldige situasjoner. 
Vi får besøk av store grupper 2-3 april og 17-19 april. 
Hvis noen har lyst til å bli med på dugnad 22-24 april, så bare gi beskjed her, eller ring 948 81 540. Vi tar også gjerne imot besøk den helgen.


NM på ski i Harstad: Martine Svendsby gikk 1. etappe på Lillehammer SKs 1. lag som ble nummer fem!!

Postet av Tistedalen FL den 27. Mar 2022

Her har vi Martine t.h, sammen med Magni Smedås i midten og Karoline Grøtting etter at 5. plassen i NM stafetten over 3x5 km er sikret. 

Norgesmesterskapet del 1, går i disse dager i Harstad. Lørdag var det 10 km for damer og 15 km for herrer, begge i klassisk stil. Martine Eldre Svendsby som går for Lillehammer SK ble nummer 37. Hun ble slått med godt over 4 minutter av den suverene vinneren Therese Johaug, men var nest beste løper fra Lillehammer og bare det er en prestasjon. Broder Marius var ikke heldig med ski og smøring på det litt problematiske føret, og var veldig skuffet etter sin 94. plass, slått av kompis og tidligere klubbkamerat i TFL, Filip Glittenberg Holt som ble nummer 86, med drøye minuttet. Suveren vinner herrenes klasse var Martin Løwstrøm Nyenget.

Takket være sin innsats i lørdagens renn ble Martine Eldre Svendsby satt opp på Lillehammer SKs 1. lag! Hun gikk første etappe, klarte seg bra og vekslet som nummer 17, ca et minutt bak landslagstrioen Anna Svendsen, Ragnhild Haga og Anne Kjersti Kalvå. Martine ga skulderklappet til Magni Smedås som gikk en fantastisk etappe, hun hadde nest beste etappetid bare slått av suverene Therese Johaug. Etter 2. etappe var Lillehammer nummer seks.  På siste etappe gikk Karoline Grøtting laget opp en plass og ble nummer fem! Utrolig moro at Martine, fra Halden og Rokke og oppfostret i Tistedalen Friluftslag blir nummer fem i et norsk seniormesterskap på ski! Filip Glittenberg Holt gikk første etappe for Nes Ski som ble nummer 23. Martine og Marius står over mandagens sprint. Tirsdagens 30 km og 50 km i fristil ble en nedtur for de tre lokale løperne. Martine ble syk og kunne ikke starte. Marius fikk det tøft og brøt rennet som mange andre. Filip fullførte ved å bli nummer 80, 38 min bak norgesmesteren. 

                           Filip og Marius klare for innsats i årets NM del 1 i Harstad

Begge foto: Ole Morten SvendsbyDet går mot vår på Lundsneset..

Postet av Tistedalen FL den 24. Mar 2022

Det går mot vår på Lundsneset og vi ønsker oss mye besøk. Med 15 sengeplasser fordelt på 4 rom vil det være plass til de fleste. Det er ikke mulig å bestille overnatting. Alle er velkomne, alltid!
Vi informerer om at det kommer en stor gruppe innom 2-3 april.
Vårdugnaden er 22- 24 april.


Birkebeineren 2022

Postet av Tistedalen FL den 20. Mar 2022

                           Sondre Signebøen deltok i Ungdomsbirken søndag formiddag

Denne helgen ble et nytt Birkebeinerrenn avviklet, med diverse varianter og lengder. Flere lokale utøvere var med, men det er vanskelig å få den hele og fulle oversikt. Det vi vet er at Sondre Signebøen, TFL gikk Ungdomsbirkens 15 km søndag, fra Sjusjøen til OL stadion på Lillehammer. Han ble nummer 78 i 16 års klassen med tiden 42,37, drøye 5 min bak vinneren. I selve Birkebeinerrennet over 54 km på lørdag, ble TFLs Marius Svendsby totalt nummer 111 med tiden 2,51,39 slått av vinneren Andreas Nygaard med 21 min og 36 sek. Hans tidligere klubbkamerat Petter Stokkeland ble nummer 77 med tiden 2,44,39.

Vi ønsker gjerne informasjon om det har vært flere fra TFL med, gamle eller unge!

   Marius Svendsby og Petter Stokkeland klarte seg godt i lørdagens 54 km lange BirkebeinerrennLangrenn: Fire lokale med i helgens Norges cup i Steinkjer

Postet av Tistedalen FL den 13. Mar 2022

                              Marius Svendsby i fint driv under søndagen 15 km i Steinkjer

Lørdag og søndag ble det arrangert et nytt renn i Norges cupen, denne gang i Steinkjer, 10 km og 15 km klassisk lørdag, og 10 km og 15 km fristil søndag. Marius Svendsby er TFLs eneste seniorløper for tiden, men på plass i Steinkjer var også hans tidligere klubbkompiser fra TFL, hans søster Martine Eldre Svendsby (Lillehamer SK), Petter Stokkeland (Bygdøy IL) og Filip Glittenberg Holt (Nes Ski).

At bredden i norsk langrenn er stor, var disse rennene i Steinkjer et bevis på. Lørdag fullførte 149 damer, og av disse ble Martine nummer 68, 2 min og 22 sek bak vinneren. Søndag kom hun på 62. plass av 152 som kom til mål, med ca. samme avstanden til vinneren. I herreklassen var det enda flere med, lørdag i det klassiske rennet fullførte hele 273, mens det var 257 som fullførte søndag. Marius ble nummer 120 lørdag og 121 søndag, Petter hadde plasseringene 56 og 92, mens Filip ble nummer 124 lørdag og 117 søndag.

Petter var drøye to min bak teten på lørdag, mens avstanden opp til vinneren på søndag var litt over tre min. Marius og Filip var ganske jevne seg imellom, og avstanden opp til vinnerne både lørdag og søndag var for begge rundt 4 minutter. Alle de beste norske dame og herreløperne, som ikke gikk WC i Falun, var med i Steinkjer denne helgen.

Alle foto: Ole Morten Svendsby     

 

                                                                      Marius og Petter

                                                                  Martine og Marius

                                                                 Filip og MariusAktiv skihelg for Agnes: Møller cup lørdag og Kong Haralds Ungdomsstafett på søndag. Marius Svendsby gikk renn på Lillehammer

Postet av Tistedalen FL den 6. Mar 2022

              Her har vi Agnes i fullt driv i Ragdesprinten i Linderudkollen Skiarena lørdag

Denne helgen har for de fleste av oss stått i Holmenkollens tegn. For 15 åringen Agnes Høyven Andersen startet det med et nytt renn i Møller cup, denne gangen innbakt i Ragdesprinten, arrangert av Kjelsås IL på Linderudkollen skiarena lørdag. Her gikk Agnes veldig bra, ble nummer 14 i selskap med de beste 15 åringene fra Østfold, Oslo og Akrshus. Søndag var det så klart for Kong Haralds Ungdomsstafett som ble sendt på TV og arrangert i Holmenkollen under selve Holmenkollrennet. Her var det samlet stafettlag av 15-16 åringer fra hele landet, to gutter og to jenter på hvert lag. Agnes gikk første etappe på Østfolds 2. lag som ble nummer 28, 12 sekunder bak Østfolds 1. lag som kom på plassen foran. En stor opplevelse å få gå i Kollen på selve Holmenkollsøndagen. På Lillehammer søndag ble Arne Rustadstuens Minneløp arrangert. TFLs Marius Svendsby gikk 15 km og ble nummer seks. Tre andre TFL kjenninger var også med. Petter Stokkeland (Bygdøy) ble nummer fire og Filip Glittenberg Holt (Nes) nummer ti i samme klasse som Marius, mens Martine Eldre Svendsby (Lillehammer SK) ble nummer fire i damenes seniorklasse. Damene gikk 10 km. TFLs årsmøte tirsdag kveld: Trond Sydskogen gjenvalgt som leder

Postet av Tistedalen FL den 2. Mar 2022

TFLs styre etter årsmøtet i 2022. Bak fra venstre: Einar Skontorp, Budalsvika, Morten Skadsem, løypegruppa, Mayna Nossen, orientering, Sissel Huseby, hyttegruppa, Ann Kristin Dahl Fosby, turgruppa. Foran fra venstre: Hege Kjelvik, sekretær, Trond Sydskogen, leder, Solveig Trollnes, nestleder/økonomi. Kai Nilsen, kunstsnø/vedlikehold og Trond Andersen, skigruppa var ikke tilstede da bildet ble tatt. 


TFLs årsmøte på Ertehytta tirsdag kveld samlet 35 personer. Svein Løwengreen ble valgt til dirigent og Eileen Lind Hansen til referent. Beretninger fra alle gruppene viste at det har vært en god aktivitet gjennom året, tross pandemien. Beretninger og regnskap ble godkjent uten de store bemerkningene, men budsjettet vakte litt debatt da enkelte savnet noe til oppgradering i Budalsvika. Litt diskusjon ble det, men det ble vel fastslått at det ikke var rom for dette før i 2023. Heftigere ble debatten i forbindelse med styrets plan om omorganisering av laget. Her var det mage meninger, men det endte til slutt med at årsmøtet ba styret om mer detaljer om planene, før det eventuelt kunne godkjennes. Det må muligens et ekstraordinært årsmøte til for å godkjenne planene. Trond Sydskogen gikk på sitt sjette år som leder i Tistedalen Friluftslag. Det var som vanlig en enkel, men god bevertning, og blomster til Wenche, Arild og Svein som har gått ut av styret, og til Helga etter mange år i hyttegruppa.

Leder Trond Sydskogen overrekker her Arild Svendsen blomster for sin innsats med TFL-posten gjennom 20 år. Arild gikk av i fjor, men det var i 2021 ikke noe fysisk årsmøte og derfor ingen anledning til å markere dette.

Svein Minge gikk av som sekretær i fjor, men p.g.a pandemien og digitalt årsmøte, fikk heller ikke han blomster ved den anledningen.

Wenche Hauge har vært leder i hyttegruppa i 28 år, og medlem i gruppa i fire år før det også. Wenche fortsetter i gruppa, men nå som "vanlig" medlem.

          Helga Løwengreen gikk ut av hyttegruppa etter over 20 år sammenhengende som medlem der

                                                       Det var 35 tilstede på tirdagens årsmøte

Årsberetning 2021 Hovedstyret

Årsberetning skigruppa 2021

Årsberetning 2021 Halden Tur-o HSK versjon

Årsberetning Budalsvika 2021 

Årsberetning for Barnas Turlag 2021 

ÅRSBERETNING FOR VEDLIKEHOLDSGRUPPA 2021

Årsberetning Hyttegruppa 2021

ÅRSBERETNING kunstsnøgruppa 2021

Årsberetning Turgruppa 2021

ÅRSRAPPORT 2021-Ertetrimmen-o-gruppa

Årsrapport løypegruppa 2021

Turoversikt 2021

Årsmøteprotokoll 2022 - signert.pdf