Tistedalen Skianlegg: En evig kamp mot været

Postet av Tistedalen FL den 30. Des 2022

Store deler av skianlegget er snølagt med en tykk såle, men nå i skrivende stund, fredag formiddag, er hele løypa steinhard og ubrukelig til skigåing. Det hadde vært mulig å frese opp og lage flotte løyper i dag, men med utsikter til kraftig regn utover kvelden og natta og med påfølgende vind og varmegrader, ville mye av den løse snøen smelte. Derfor er planen å kjøre opp løypa søndag morgen/formiddag, da det igjen er ventet kuldegrader.   
Nå kjøres snøen ut i skianlegget....

Postet av Tistedalen FL den 27. Des 2022

Tirsdag formiddag kjøres snøen ut i skianlegget, og om alt går detter planen vil det i løpet av et par dager bli flotte skiforhold i store deler av den to km lange "kunstsnøløypa" i Tistedalen Skianlegg! https://www.facebook.com/100007593371351/videos/2962520814043926/Julepressang til skifolket!

Postet av Tistedalen FL den 24. Des 2022

Deler av løypene i skianlegget er preparert og brukt av flere nå i formiddag, på julaften. I følge en av dagens brukere, Olav Lundanes, er det 420 m av løypa som er preparert! Om vær og forhold tillater det vil mer av den lagrede snøen bli kjørt ut og preparert i romjula!

                  Familien Lundanes var noen av aktørene i Tistedalen Skianlegg julaften formiddag!

                                                Muligheter for både klassisk og fristil

                                  Det er håp om å få kjørt ut mer av den lagrede snøen til ukaGod jul og godt nytt år! Ertehytta er åpen 2. juledag!

Postet av Tistedalen FL den 21. Des 2022

Vi ønsker alle våre medlemmer, tillitsvalgte, aktive utøvere, samarbeidspartnere og ikke minst alle brukere av Ertemarka, Ankerfjella, våre anlegg og aktivitetstilbud, en riktig god jul og et godt nytt år!

NB! Ertehytta er åpen 2. juledag fra kl. 11 til kl. 15. Vel møtt!
Martine og Filip, stadig i farta...

Postet av Tistedalen FL den 21. Des 2022

              Martine går renn så ofte hun kan. Her et bilde fra Sjusjørennet tidligere i sesongen

Det er ikke lett å følge med på hvor og når det er skirenn, men vi har registrert at Martine Eldre Svendsby og Filip Glittenberg Holt gikk renn sist helg. Martine gikk Arne Rustadstuens minneløp på Lillehammer. Her var hun eneste deltaker i damenes seniorklasse og brukte 32.52 på den 10 km lange løypa. Filip var i Østersund og gikk Skandinavisk cup. Her konkurrerte han med de beste norske og svenske løperne som ikke gikk verdenscup i Davos. I sprinten fredag, var han 10 sekunder fra å gå videre fra prologen. 10 km klassisk på lørdag ble avlyst p.g.a kulde, mens han på søndagens 20 km fri ble nummer 123 av 179 som fullførte. Han ble slått med 5 min og 36 sek av vinneren Jan Thomas Jensen. Løypestatus i Ertermarka fredag ettermiddag

Postet av Tistedalen FL den 16. Des 2022

TFLs lysløype (7 km) er "tråkka" med scooter, men ikke sporsatt p.g.a for lite snø. Det går fint å gå på ski der, men å bruke det beste skia er ikke å anbefale. Det var i ettermiddag mange som prøvde seg i løypa. Løypa lyser ikke fredag, lørdag og søndag. De øvrige dagene er det kun halvdelen fra Tistedalen Skianlegget til Ertehytta som lyser. Eventuelle forandringer på dette blir annonsert her på denne siden (tfl.no) 

I Skianlegget er deler av løypenettet hvor det er en blanding av kunst...og natursnø skjørt opp med løypenmaskin, men de store haugene med kunstsnø som er produsert de siste ukene er ennå ikke i kjørt ut i løypenettet. I skianlegget er lyset på hver kveld! Ertehytta torsdag kveld: Årets "Grøtfest" samlet 20 personer

Postet av Tistedalen FL den 15. Des 2022

Hei! Flott vintervær med skiføre i lysløypa-  -10 grader . Både Bjørn Oskar Karlsen og Tor Ivar Sandberg tok hele 7 km runden . Her sees i forkant Safia, Vivan, Mikael og på høyre side: Sissel, Gro, Liv, Asbjørn . Tradisjonelt med mandel i grøten og Vivan fikk største marsipan gris , samt 2.plass og Einar 3.plass.  Julequiz : Delt 1.plass på Stein

og  Bjørn Oskar -Liv og Asbjørn. Hurra for dem! Hilsen Hans og Mayna  God jul!
Snøkanonene går for fullt

Postet av Tistedalen FL den 12. Des 2022

Etter en lang kuldeperiode har fire snøkanoner gått for fullt og snøhaugene i skianlegget begynner å bli store. Det er også noe natursnø i anlegget og enkelte har allerede prøvd skiene!

                            Morten Andreassen sjekker her at kanonene går som de skal
Skisamling og renn på Sjusjøen

Postet av Tistedalen FL den 12. Des 2022

           Ivar og Maren sesongdebuterte i Nadrudstilrennet lørdag. Bildet er fra sist vinter

                                  Fredrik Signebøen gikk også sitt første renn for sesongen (arkivbilde)

TFLs skigruppe har i helgen 9. til 11 hatt samling på Sjusjøen. Sju løpere benyttet anledningen til å delta i Natrudstilrennet lørdag. Fire av disse er så unge (9 til 10 år) at de ikke får registrert plassering på resultatlisten, men prestasjonen i løypa viste at treningsgrunnlaget er godt. De fire er Ivar Johannes Helgerud og Troy Victor Stokseth, begge i G 9, Tobias Fredrik Haldin i G 8 og Maren Signebøen i J 10. Hanna Josefina Haldin i J 12 ble nummer 8 i sin klasse, mens Fredrik Signebøen kom inn som nummer 21 i G 15. Broder Sondre som nå er junior og går i M 17  ble nummer 11 i sesong debuten. tfl.no håper på å få en fyldigere rapport fra treningssamlingen etter hvert. 

Søndag var det igjen renn på Sjusjøen, det tradisjonelle Sjusjørennet. Her deltok ingen av de ovenfornevnte, men en "gammel" TFL kjenning Martine Eldre Svendsby, nå Lillehammer SK var med. Hun ble nummer 3 i damenes seniorklasse. En meget sterk prestasjon.

Martine hadde en heiagjeng på plass denne søndagen. Fra venstre ser vi Ole Lagerholt (i TFL dress), Tobias Langhoff, Martine og Tor Kristian Horgen. Nissesøndag med mye folk og flott vintervær!

Postet av Tistedalen FL den 11. Des 2022

Den tradisjonelle "Nissesøndagen" samlet mange i det flotte vinterværet på Ertehytta i dag! Denne gangen var det bare èn nisse som dukket fram fra skogkanten med poser til de små, men til gjengjeld var han langveisfarende. Han snakket nemlig hardangerdialekt! Det var til tider mye folk både ute og inne, og de fleste fikk seg nok noe å spise og drikke. Det sørget Barnas Turlag-Hyttevakter/Hyttegruppa for, og med julemusikk av Karsten Sandtorp på trekkspill var det en vellykket formiddag på Ertehytta! Det fine vinterværet sammen med med veldig godt oppmøte, gjorde at det minnet veldig om de virkelig store nissesøndagene i "gamle dager".
Frivillighetens dag!

Postet av Tistedalen FL den 6. Des 2022

I går, mandag 5. desember, var det Frivillighetens dag!  I Tistedalen Friluftslag og andre lignende foreninger er det frivillighetens dag hver dag, hele året! I dag tirsdag 6. desember var tfl.no på besøk i Ertemarka. På tre forskjellige arenaer var 15 forskjellige personer og jobbet til laget beste. Det kan legges til at i skianlegget i går ettermiddag og kveld, da snøkanonene ble startet opp og lagets unge skiløpere hadde trening, var det  flere andre enn dagens 15 "dugnadsarbeidere" som var i aktivitet. Så bare de siste 24 timene har rundt 20 personer jobbet frivillig for laget, ute i marka. I tillegg har det sikkert også blitt lagt ned noen timer foran pc og i telefon med planlegging av aktiviteter. Uten frivilligheten stopper Norge, i hvert fall foreningslivet!

             Hyttegruppas Torill, Sissel og John utenfor inngangen på Ertehytta i formiddag 

                                        Juletreet trenger også litt vann......

              Deler av løypegruppa var i dag opptatt med å "sklisikre" løypeplankene med netting

                                               Snøkanonene gikk for fullt i dag 

Her er noen av dem som var i skianlegget i dag, men det er viktig å få med at det mangler noen av dem som var med tidligere i dag, og i går når kanonene ble startet opp

 GDet nye garasjebygget er nå ferdigstilt utvendig, men det innvendige gjøres på dugnad

De som jobber med innredningen i det nye bygget tar seg her en velfortjent matpause

 Viktig info om utleienøkkel til Ertehytta

Postet av Tistedalen FL den 6. Des 2022

Etter at Tippekiosken, Aulies eftf. i Tistedal er lagt ned, skal utleienøkkel til Ertehytta hentes i Halden Farvehandel, Olav V gt. 2, i åpningstiden fra 09.00 til 17.00 på hverdager og til kl. 14.00 på lørdager. Nøkkel kan leveres tilbake i butikken, eller legges i postkassen på venstre side ved inngangsdøra. Det samme gjelder torsdagsvaktene!