Ertetrimmen avsluttet i kveld, med trøyer, pølser og premieutdeling

Postet av Tistedalen FL den 30. Sep 2021

Sigurd, Hilde, Kaja, Britt, Sondre, Lene og Jørgen har vært ivrige deltakere i årets utgave av Ertetrimmen


Ertetrimmen 2021 ble avsluttet med trøyer, pølser og premieutdeling i skianlegget i kveld. En redusert Ertetrimsesong ble det, i og med at koronaen sørget for at det ikke ble noen oppstart før 19. august. Dermed ble det bare avviklet sju kvelder, mot 14-15 i vanlige sesonger. Nå ble det ingen Ertetrim i 2020, så vi er veldig fornøyd med å få til en halv sesong dette året. 70 forskjellige personer, små og store har gjennomført trimmen denne høsten, og på avslutningen i kveld var det 38 deltakere. Vi vil gi en ekstra honnør til Mayna og Hans Nossen som har sørget for at vi igjen kan "Ertetrimme", med god hjelp av tidtakere og kioskbetjening!

                                Her et knippe unge utøvere under Ertetrimmen 9. september

                     Unge og gamle deltakere klare for start i Ertetrimmen den 2. september

                       Her har vi Lisa i full fart midtveis i løypa under avslutningsdagen

                     Fredrik og Eileen kniver hardt gjennom skogen i Ertemarka i kveld

               Sissel og Nina var to av 38 deltakere på Ertetrimmens siste løp for sesongen

                        Julie, Marianne og Adelèn vel i mål etter årets siste Ertetrim

                      Tor, Sigurd og Kari har vært trofaste deltakere denne sesongen

                      Gunhild og Hege tar seg en velfortjent hvil etter kveldens økt

 John sørget for at deltakerne fikk seg en eller flere velfortjente pølser før premieutdelingen i kveld

Treningsrommet i skianlegget  ble brukt til Ertetrimavslutningen 2021. Her fikk deltakerne servert pølser, og noen var heldige og ble trukket ut til premier på sine startnummere Ertehytta i dag: Søndagsåpent igjen etter 1,5 år!

Postet av Tistedalen FL den 26. Sep 2021


Wenche, Erik, Bent og Helga fra "Hyttegruppa" kunne ønske velkommen til en åpen hytte for første gang siden 8. mars i 2020!

           Det var ikke noe stort rush til Ertehytta i dag, men noen var det som benyttet anledningen!

Det var endel biler på parkeringen i dag, men det har det også vært i den tiden vi nå har lagt bak oss. Folk har vært flinke til å benytte turterrenget i hele koronaperioden!
Rulleskirenn i Moss onsdag kveld: Alle seks fra TFL på "pallen"

Postet av Tistedalen FL den 23. Sep 2021

                                                   Joel Bronebakk Johansson

Onsdag 22. september var det nok en gang duket for oppgjør om lokalt rulleskihegemoni Østfold-klubbene imellom, da Moss Skiklubb inviterte til kretsrenn over respektive normaldistanser for aldersklasser f.o.m 8 år t.o.m. 17 år i Mossemarka rulleskianlegg ved Noreødegården. I teknikkrubrikken i headeren på rennprogrammet stod det fristil og værgudene så for anledningen i miskunn til arrangørene ved å varte opp med lav septembersol fra skyfri himmel og  gnistrende asfaltskiføre i Mossemarka. I alt 6 TFL-løpere, hvorav flere med ganske imponerende meritter å forsvare fra tidligere i sesongoppkjøringa, hadde tatt turen fra Halden, og med ei startliste som innbød til dramatikk og tette dueller om seieren i flere av klassene, var spenningsnivået blant Tistedalsløperne jevn over skyhøyt under oppvarminga før start. 

Dramatikk og tette dueller skulle det også vise seg å bli. Såpass tett, faktisk, at Sondre Signebøen med solid, veldisponert løp og seier i G16 med snaue 6 sekunders margin til andreplassen, noterte seg for onsdagskveldens mest «komfortable» TFL-triumf.

 Aller mest dramatisk ble imdl. oppgjøret om seieren i 15-årsklassen for jenter. TFLs Agnes Høyven Andersen fikk ettertrykkelig merke at ledertrøya i Swenorcupen ikke nødvendigvis er noe komfortplagg – ikke når en revansjesugen Anna Solberg fra Spydeberg IL har bestemt seg for å utfordre. Etter hårfin sekundstrid runde for runde, og til tross for en ørliten disfavør av lavest startnummer, var det imdl. Agnes som til syvende og sist trakk det lengste strået, med snaut halvannent sekunds bedre sluttid enn erkerivalinnen. Agnes’ bestetid i J15 på 14:59.9 etter 4 runder á 1,3 km var for øvrig drøyt 20 sekunder bedre enn vinnertiden i 15-årsklassen for gutter(!).

 Også lillebror Fredrik Signebøen har gode resultater å vise til denne høsten, og onsdagens renn i Moss representerte for Fredriks vedkommende nok en anledning til å utfordre hjemmefavoritten Lars Hermund Haug, som kan skilte med  relativt lang, ubrutt seiersrekke i lokale renn i sin årsklasse. Imdl. ble Lars Hermund et hakk for sterk denne gangen også, og til tross for godt disponert og gjennomført løp måtte Fredrik ta til takke med andreplass, drøye 11 sekunder bak klassevinneren.

 Andreplass ble det også på Johan Fredrik Svendsby Braarud i G13, som måtte se seg slått av en annen hjemmefavoritt, nemlig Aksel Dalby, som har vist seg uslåelig i så godt som samtlige kretsrenn han stilt opp i de siste sesongene.

 

I 12-årsklassen for gutter var Joel Bronebakk Johanson nok en gang involvert i en uhyre jevn og spennende batalje mot Trøsken ILs Philp Dahl-Rismyhr, denne gangen om andreplassen i denne klassen. Klassevinner Benjamin Øyen fra Fossum IF var ganske utilnærmelig, men i kampen om den nest øverste plassen på podiet ble det knivet om tidels sekunder. Ved passering halvgått etter 1,3 km, hadde Joel et par-tre sekunders ledelse på Trøsken-løperen, men unge Dahl-Rismyhr er ikke yngre enn at han vet å utnytte fordelen av å bli sekundert på konkurrentenes passeringstider, og henviste etter en imponerende sisterunde Joel til tredjeplass med hårfine 3 tidelers margin.

 

Elina Ugland i J16 gjør stadig framskritt i rulleskiskøyting, men har fremdeles en forse i klassisk. I onsdagens renn i Mossemarka ble imdl. både Julie Solberg og Marte Lillegraven Langsæther, begge fra Trøsken IL,  for sterke, og Elina måtte ta til takke med tredjeplass.

 

De nærmeste par ukene blir det en aldri så liten velfortjent pause fra rulleskirennsirkuset, før det igjen braker løs med fristilsrenn over normaldistanse i Møller og Oslofjord Cup på Fredrikstad skiarena søndag 17. oktober, og for våre løpere i 15- og 16-årsklassene representerer dette rennet en ny kjærkommen anledning til å sette en støkk i meritterte og seiervante løpere fra de største Oslo-klubbene.

                                            Johan Fredrik Svendsby Braarud

                                                              Fredrik Signebøen

                                                                  Agnes Høyven Andersen

                                                                 Elina Ugland

                                                            Sondre Signebøen Fra søndagens tur rundt Elgsjøen

Postet av Tistedalen FL den 20. Sep 2021


Elgsjøen ligger utenfor allfarvei, men området er vakkert. Stillheten rår i de dype skogene rundt sjøen.

Deltakerne på turen søndag 19.september var innstilt på å oppleve noe av dette, men først var det en 40 minutters kjøretur fra møtestedet på parkeringsplassen ved Risum v.g.s.

Vel framme på Sanderødmoen tok vi beina fatt. Først på veien mot Volmerød og så inn mot sjøen på traktorvei. Etter en 5-minutter framme ved sjøen fulgte vi sti nordover. Vi tok etter hvert av fra sjøen og gikk inn på stien som førte oss fram til Svenskegravene. Her har Idd og Enningdalen historielag satt opp en fin informasjonstavle som beskriver hendelsene på dette stedet i 1808.

Videre fulgte vi blåmerket sti fram til Lønntjern. På det smale eidet mellom Lønntjern og Elgsjøen er det satt opp en gapahuk. Her ble matpakke og termos tatt fram.

Deretter fortsatte vi sørover langs sjøen. Nå ble det terrenggåing, til dels utfordrende til tider, men ingen klaget. En kort stopp ved steinen hvor Sven Asmundsen Spjelgårdsvigen etter sigene falt for svensk kule i mai 1808.

Så fortsatte vi sørover og rundet sjøen før vi kom inn på trakorvei ved Volmerød. Herfra var det så veien tilbake til Sanderødmoen.  En fin tur i flott terreng var slutt. Turledere var Jan-Erik og Sigmund.


 

 

(Fotos: Solgunn Strand og Jan-Erik Bjerkeli)
Rulleski: Seks fra TFL med i Trøsken tirsdag kveld!

Postet av Tistedalen FL den 15. Sep 2021

 

Glade premievinnere i Trøskens rulleskirenn. Fra venstre: Sondre, Elina, Agnes, Johan Fredrik, Joel og Fredrik.


Etter at fjorårssesongen som følge av pandemi og restriksjoner på renn- og treningsaktivitet gikk mer eller mindre totalt i vasken for omtrent alle som driver med langrenn, er det gledelig å kunne konstatere at det nå i år arrangeres relativt mange rulleskirenn utover i høstsesongen. Tirsdsag 14. september var det duket for nok et rulleskirenn, denne gang i Trøsken ILs anlegg ved Harehjellhytta, over normaldistanse i klassisk stil for klassene f.o.m. 13 år og eldre, og i skøyting for de yngre aldersklassene. TFL hadde for anledningen 6 løpere på startstreken. Til tross for at det rundt omkring i klubbene arbeides iherdig med å blåse liv i aktiviteten igjen etter en tung og traurig periode, har desverre deltagelsen i rennene som har vært arrangert lokalt i Østfold denne høsten foreløpig vært så som så. Tirsdagens renn i Trøsken representerte dessverre intet unntak i så måte, og med kun to av Østfold-klubbene representert og totalt 26 startede, ble konkurransen et rent nabooppgjør mellom arrangørklubben Trøsken IL og Tistedalen FL. Vel, uansett - naboene fra Trøsken skulle nok en gang vise seg å bite godt fra seg i denne foreløpig siste bataljen i den evige striden om lokalt rulleskihegmoni, og flere av våre løpere fikk erfare at de gjeveste plassene på podiet ikke kommer gratis når det gåes asfaltskirenn på Harehjellen.

TFL-løperen som relativt sett kom best ut av tirsdagens renn i Trøsken var Agnes Høyven Andersen, som bokstavelig talt var i en klasse for seg. Som eneste deltager i J15 vant Agnes sin klasse, etter å ha tilbakelagt tre runder á 2 km i rulleskiløypa på Harehjellen på en tid som var sterk nok til å gi både gutter og jenter i de eldre klassene skjellig grunn til bekymring for hvilken klasse Agnes kan finne på å stille i neste gang det arrangeres rulleskirenn i Østfold.

Seier ble det også til Fredrik Signebøen, som med den lettbeinte, finslepne diagonalteknikken som er i ferd med å bli Fredriks varemarke, forserte motbakkene i Trøsken med en snert i frasparket det kun var arrangørklubbens Håkon Lillegraven Langsæter forunt å være i nærheten av å matche.

Også Johan Fredrik Svendsby Braarud gjorde seg bemerket ved å notere seg for høyst respektabel sluttid da han som eneste deltager i G13 vant denne klassen. Johan Fredrik har ikke veldig mange treningsøkter på klassiske rulleski på samvittigheten, men med taktene han viste i tirsdagens renn, er det ikke desto mindre mye som tyder på at konkurrentene skal få noe å bryne seg på utover høsten og vinteren.

Den største positive «overraskelsen» i Trøsken var det imdl. Elina Ugland som stod for. Elina kan skilte med den desidert bratteste progresjonskurven blant TFL-løperne så langt denne sesongen, og nå later det til at jerndisiplinen hun legger for dagen på klubbtreningene begynner å betale seg i form av stadig bedre resultater i renn. Til tross for et ublidt møte med asfalten i én av utforkjøringene , sikret Elina seg 2. plassen i jentenes 16-årsklasse, drøyt 30 sekunder etter hjemmefavoritten Julie Hystad Lund. 

Hvorvidt TFLs Joel Bronebakk Johansson var forhåndsbriefet mht. at løpere som tilfeldigvis heter Dahl-Rismyhr til etternavn har en tendens til å være ganske leie å slå, og da kanskje spesielt på hjemmebane på Harehjellen, vites ikke, men Joel virket i alle fall ikke spesielt tilfreds med å måtte se seg slått med syv sekunder av Trøsken ILs Philip Dahl-Rismyhr etter en forrykende duell om seieren i G12.

MINST heldig med tirsdagskveldens rulleskiopptreden blant TFL-løperne som hadde tatt turen til Trøsken var Sondre Signebøen, som knakk en stavpigg da han tidlig i løpet måtte en tur i asfalten i en utforkjøring og endte opp med å gå nesten en hel 2-kilometersrunde med ødelagt stav før han omsider fikk tildelt en ny. Reservestaven Sondre ble tilgodesett med var imdl. 10 cm for lang, og at Sondre måtte ta til takke med 3. plass i guttenes 16-årsklasse må sannsynligvis i all hovedsak tilskrives svikt i reservestavberedskapen støtteapparatet i TFL hadde mobilisert, eller rettere sagt IKKE hadde mobilisert, ifm. dette rennet.

Neste onsdag inviterer Moss SK til nytt rulleskirenn i Mossemarka rulleskianlegg ved Noreødegården, og i TFL kvesses rulleskipiggene.

                                                             Fredrik Signebøen

                                                       Agnes Høyven Andersen

                                                         Sondre Signebøen

                                              Johan Fredrik Svendsby Braarud

                                                                Elina Ugland

                                                   Joel Bronebakk JohanssonTur til Hovsfjellet

Postet av Tistedalen FL den 12. Sep 2021


                                Disse + fotograf Ann-Kristin var med  på tur i dag

Vi var en liten (men eksklusiv?) gruppe som møtte opp til tur i dag. Starten gikk fra Folkvang skole, og første stopp var på Slavekirkegården. Derfra fulgte vi den ytre stien langs fjellet. Det ble flere stopp underveis for nyte utsikten innover Iddefjorden. Rasten tok vi på Ørnerøys på en plass ordnet til av ildsjeler som bor i området. Utsynet her var også upåklagelig. Hjemveien ble nærmest en transportetappe på Kyststien tilbake til Slavekirkegården og Folkvang skole.

Tusen takk til dere som ble med TFL på tur i dag!

                                             Minnesteinen på Slavekirkegården

                                                          Utsynet beundres

                                                       En liten pust i bakkenAgnes på pallen i Oslo Rulleskicup

Postet av Tistedalen FL den 9. Sep 2021


TFLs Agnes Høyven Andersen var onsdag kveld med i Oslo Rulleskicup på Lillomarka Skiarena utenfor Oslo. Nok engang viste hun at formen er god ved å bli nummer tre i klassen J 15 år, med konkurrenter fra Oslo området, bortsett fra vinneren som kommer fra Gransherad i Telemark. Hun var 19 sekunder bak henne i mål, men det er verdt å legge merke til at etter halvgått løp var hun nummer to, bare sekundet bak lederen, som også vant rennet. I Agnes sin klasse var det 13 som fullførte.

Når en snaut 14 år gammel jente fra Tistedalen FL gjør seg bemerket blant Oslodistriktet elite, lager det litt oppmerksomhet blant foreldre og trenere i dette området. Nedenfor gjengir vi litt hvordan trener og far Trond opplevde dette, denne onsdagskvelden på Lillomarka Arena:

Noen av oss som har har klubbtilhørigheten plantet et godt stykke utenfor den geografiske og sosioøkonomiske adelskalenderen i Langrenns-Norge har lært oss å legge særskilt merke til og verdsette et fenomen som i blant utspiller seg ved annonsering av løpernes passerings- og målgangstider og under premieutdeling i skirenn av et visst format. Til tross for at det ikke finnes noen offisiell rankingliste, har gjerne løperne selv, respektive trenere, respektive foreldre og løpernes øvrige respektive støtteapparat nemlig en ganske klar forutanelse, for ikke å si forventning, når det gjelder hvilke av løperne oppgjøret om de aller gjeveste plasseringene vil komme til å stå mellom. Langrenn er en kompleks idrett, og for løpere som på et eller annet tidspunkt i karrieren opplever å være i kontakt med det ferdighetsmessige toppnivået, dette være seg lokalt, regionalt eller nasjonalt, har veien til respektable plasseringer som oftest vært relativt lang og relativt strevsom. Derfor er det også relativt sjelden at man opplever de helt store overraskelsene i langrennskonkurranser. Stort sett vinner forhåndsfavorittene og stort sett fordeles det øvrige medaljedrysset mellom et knippe usual suspects, i verdenscupen for senior så vel som i aldersbestemte klasser i krets- eller sonerenn. Nettopp derfor føles det litt ekstra dramatisk, for ikke å si tilfredsstillende, når den forhåndsantatte rangordenen  en sjelden gang i blant forrykkes ved at et mer eller mindre ubsekrevet blad av en løper blander seg inn i teststriden i en konkurranse. Når dette fenomenet inntreffer, som f.eks. når speaker over høyttaleranlegget kunngjør at en løper speakeren åpenbart ikke kjenner fra tidligere leder etter halvgått eller noterer seg for soleklar foreløpig bestetid ved målgang, er det som om den ellers uopphørlige summingen av publikumsstemmer som gjerne preger atmosfæren ved et langrennsstadion under et renn stanser opp et lite øyeblikk. Det er ikke hver dag bevisstheten om at de premsumtivt beste faktsik ER best utfordres i langrennsmiljøet, og nettopp derfor føles det så deilig dramtisk når dette skjer. 

Under det 2. rennet av Oslo Rulleskicup, som gikk av stabelen i Lillomarka Arena tordag 9. september, var vi som var til stede vitne til et par slike øyeblikk.  Etter at samtlige av jentene i 15-årsklassen hadde passert 2,9 km og halvgått løp, kunne en lettere forfjamset speaker nemlig meddele at to langveisfarne løpere fra hhv. Gransherad i Telemark og Tistedal i Østfold ledet rennet ganske overlegent, over 20 sekunder(!)  foran beste Oslo-jente, som foreløpig lå an til tredjeplass. Da er det et øyeblikk som om overraskelsesmomentet akkompagnert av en grydende bekymring legger en klam hånd over stemningen på arenaen. Hva skal dette bety? Er lokalderbyet avlyst? Folk fisker frem telefonene og scroller febrilsk i startlistene. Gransherad og Tistedal? Hvem er disse løperne?  Hvor/hva er disse stedene? For en langveisfarende trener og langrennspappa med relativt sterke personlige interesser/sympatier i den pågående kampen om pallplassene i jentenes 15-årsklasse, oppleves dramaet som er i ferd med å rulles ut trolig enda mer foruroligende enn hva tilfellet er for overraskede og muligens smått indignerte representanter for de best prominente og selvsikre av Oslo-klubbene. Passeringstidene som annonseres ved halvgått er nemlig 15 sekunder bedre enn hva det omhyggelig innstuderte forhåndsavtalte løpsopplegget jenta fra Tistedal er foreskrevet tilsier. Minst én av de to jentene i tet holder altså mye høyere fart enn hva jeg som bekymret trener og pappa mener er tilrådelig for ei jente som fremdeles ikke er fylt 14 og som ikke har trent flere hardøkter ila. sommermånedene enn det er mulig å telle vha. fingrene på to hender. Kan dette virkelig holde enda en runde? I minuttene som tikker og går etter at passeringstidene ble annonsert og hovedtadspublikummet har summet seg litt etter sjokket, har jeg en stakket bstund inntrykk av å være øyeblikkets mann på Lillomarka Arena. Jeg blir praiet av folk jeg ikke tidligere kan huske ha truffet, som peprer meg med spørsmål om Halden og om Tistedal, om treningskulturen i nærmiljøet og Gud vet hva. En annen langrennspappa fra en klubb i Asker kommer bort og antyder ironisk at han mener det er svært respektløs at løpere med klubbtilhørighet utenfor folkeskikken kommer inn til hovedstaden og gjør de lokale løperne til statister på hjemmebane. Der og da er jeg dessverre litt for oppspilt og bekymret til å sette behørig pris på spøken. Som ledd i forberedelsene til dette rennet har vi nemlig kjørt en intervalløkt i rulleskiløypa i Lillomarka Arena tidligere i uka, og basert på tidene vi registrerte på trening mener jeg å ha reell grunn for å frykte at 7:45 på den første av to runder á 2,9 km i denne brutale løypetraséen egentlig er ALTFOR fort. Jeg frykter at åpningen var for hard, for breial, for respektløs og at hovmod skal vise seg å stå for fall, og jeg tenker at denne frykten i selvstamme stund på en måte reflekteres i form av et tilsvarende velbegrunnet håp hos trenerne og langrennsforeldrene med overtrekksjakker som vitner om klubbtilhørighet i Koll og i Lyn og i Røa. Og opp den siste stupbratte kneika ca. halvannen km før mål begynner det å røyne på for jenta fra Tistedal. På én måte holder det imdl. helt inn, hun faller på ingen måte sammen, men taper ikke desto mindre noen dyrebare sekunder vis-à-vis de argeste konkurrentene mot slutten av løpet. Jenta fra Gransherad er det dog ingenting å gjøre med. Hun fullfører sisterunde i samme fryktinngytende tempo som hun oppviste på åpningsrunden og vinner rennet relativt klart. Med dette fikk både langveisfarne og øvrige interesserte med  generell sympati for underdogs i langrennrenns- og rulleskikonkuranser dobbelt grunn til å glede seg under premieutdelingen ved Lillomarka Arena denne torsdagskvelden. Med en vinner fra Gransherad i Notodden i Telemark og en bronsemedaljør fra Tistedal i Halden har utkantene av langrennskartet over Østlandsområdet gjort seg behørig bemerket i oppkjøringen mot en sesong hvor de samme løperne formodentlig vil møtes i Hovedlandsrennet i februar. Til da har imdl. bronsemedaljøren i jentenes 15-årsklasse i det 2. rennet av Oslo Rulleskicup et ekstra kort i ermet – i Tistedal har nemlig de sugende hardøktene vært nedprioritert til fordel for styrketrening og teknikk i sommermånedene. Nå er det blitt september. It’s time to wallow in the mire. Det er først NÅ vi begynner å trene utholdenhet.

 Rulleskitrening for de yngste

Postet av Tistedalen FL den 6. Sep 2021


Da tfl.no var på besøk i Tistedalen Skianlegg mandag kveld var det et knippe ivrige rulleskiløpere som gjorde seg klare til kveldens økt. Her sammen med trenerne Arild og Andreas. Forrige helgs kretsmester Sondre var også på plass, kanskje for å gi de unge en ekstra inspirasjon 


På mandagene gjennom hele sommeren har TFLs skigruppe hatt et tilbud til barn og unge som ønsker å lære litt og kanskje utvide sine ferdigheter på rulleski. Laget har kjøpt inn en del utstyr som lånes bort til de som ønsker det. Skigruppas dyktige trenere står for instruksjonen, og de melder at det er plass til flere. NM i orientering for veteraner: Astrid Watterdal nummer fem

Postet av Tistedalen FL den 6. Sep 2021

I helgen, fra 3. til 5. september arrangerte Halden SK orienterings NM for veteraner! Det startet med sprint i festningsområdet på fredag, og fortsatte lørdag med langdistanse og med normaldistanse på søndag i skogene rundt Skolleborg i Aremark. TFL var representert med to løpere. Liv Inger Prangerød i D 60 ble nummer 12 både på langdistansen lørdag og på normalen søndag. Hun pleier ofte å være helt i toppen, så hun fikk nok ikke full klaff denne gangen! Bedre gikk det for Astrid Watterdal i D 65. Hun deltok kun på normaldistansen, men her løp hun inn til en flott 5. plass, bare 1 min og 15 sek bak vinneren, for oss ikke ukjente Gerd Bjørseth. Vi takker både Liv Inger og Astrid for innsatsen, og takket være dem er TFL fortsatt på O-kartet!Fin tur i Høiåsmarka i dag, søndag 5. september

Postet av Tistedalen FL den 5. Sep 2021


På Kom deg ut dagen arrangerte turgruppa tur i Høiåsmarka . Vi gikk fra Fjell parkering, forbi Holmen gård og blåmerka sti til Blytjern . Etter en kort pause gikk vi opp til Høiås, hvor vi spiste matpakka. Deretter gikk vi Gulløypa , forbi Tobarntjern til Ekelimoen, og lysløypa til Fjell parkering.
Ni turdeltagerne og turleder var fornøyd med en fin turdag i pent terreng. 

Turleder var Sissel Huseby.