Barnas Turlag fikk være med Tur-gruppa på familietur til Skårefjell i dag

Postet av Tistedalen FL den 29. Mai 2016

Morgenregnet skremte bort mange og vi var bare 8 voksne og 2 barn som gikk turen til Skårefjellet, men vi var heldige med været tross alt og hadde opphold fra vi gikk fra parkeringsplassen og helt til vi var tilbake igjen. Barna gikk den korteste løypa på tilsammen 8,2 km. Vi gikk deler av Bergstien opp mot Skårefjellet, og på veien fant vi et troll, en stålorm, en frosk og en grønn larve, og alle mange av tingene på turbingoen (se bilde). Tusen takk til Ann-Kristin Dahl Fosby, som gikk løypa sammen med de minste. Turen i dag var den siste planlagte turen før sommeren, og Barnas Turlag Tistedal-Halden tar med det
sommerferie.

Vi ses til nye turer etter sommerferien.

Nyt sommeren ute!Tur til Jettegrytene. 07.02.2016

Postet av Tistedalen FL den 9. Feb 2016

På årets første Kom-deg-ut-dag arrangerte Barnas Turlag tur til Jettegrytene i Ertemarka.

Fascinasjonen over jettegrytene var stor blant barna, og det var mange teorier om hvordan de hadde oppstått. Underveis fikk barn og voksne bryne seg på natursti, og det ble rast og premieutdeling rundt bålet på rasteplassen i nærheten av turmålet. Som en liten bonus, oppdaget vi at det var et Geocaching-punkt i området, og mange ble med på leting etter skatten. Det ble en hyggelig tur for de seks barnefamiliene som møtte opp. Værgudene bidro med sitt, og ventet med første regndråpe til alle satt i bilen på vei hjem.Reflekstur Barnas Turlag

Postet av Tistedalen FL den 21. Okt 2015

Barnas Turlag hadde i dag 20.10 reflekstur med utgangspunkt i Ertehytta. Vi serverte pølser og saft til 41 store og små før de gikk ut i skogen på refleksjakt. Det var god stemning på hytta denne tirsdagskvelden!


Turbo fikk være med Sigrid å lete etter reflekser i mørket

Litt om arr Kom Deg Ut-dag 6. sept

Postet av Tistedalen FL den 7. Sep 2015

Barnas Turlag Tistedal markerte i dag, søndag, den nasjonale Kom Deg Ut-dagen. Arrangementet ble gjennomført i samarbeid med Halden Soppforening i anledning av at 6. september også er Soppens Dag.

Over 80 store og små hadde møtt opp ved Kunstsnøanlegget på Erte for å være med på tur i skogen for å se etter sopp og bær. Turen gikk langs vannet på Ertevannsstien og endte ved Ertehytta. Ved hytta hadde enda flere samlet seg for å nyte dagen ute i solen.

Barnas Turlag hadde natursti, med sopp som tema. 55 barn svarte så godt de kunne på spørsmålene og det ble trukket ut to vinnere som blant annet fikk sin egen Turbo-bamse og boken "Lek og Lær» av Kristin Oftedal Vinje.

Halden Soppforening delte ut smaksprøver av nydelig soppsuppe til alle, og hadde i tillegg loddtrekning med fine premier både til voksne og til barn.

Hyttegruppa tok også dagen ute i god Kom Deg Ut-ånd, og tok med seg vaffeljernet og kaffekannene ut i solveggen.Flott oppmøte og god stemningNinni Christiansen fra Halden Soppforening hadde stand.Solveig Fjøren stilte opp som ansvarlig for naturstien


KOM DEG UT!

Postet av Tistedalen FL den 22. Aug 2015

Søndag 06.09 inviterer Barnas Turlag til den nasjonale Kom Deg Ut-dagen. På årets tur markerer vi at det også er Soppens Dag, og vi er så heldige at vi har fått med oss Halden Soppforening. Her kan både store og små få muligheten til å lære litt om sopp. Vi møtes på parkeringsplassen ved kunstsnøanlegget ved Lille Erte kl 11:00 og går samlet ut i skogen for å finne sopp og bær. Turen går langs Ertevannsstien og til Ertehytta. Når vi kommer frem til hytta kan vi steke soppen vi har funnet og Halden Soppforening tilbyr smaksprøver av soppsuppe så langt det rekker. Det blir også konkurranse i å plukke mest bær, og vi har natursti i området ved Ertehytta.Bli med på tur!Oppmøte: kl 11:00 på parkeringsplassen ved kunstsnøanleggetAlder: 0-12 år. Vi går på sti, men de med barnevogn kan gå veien til hytta og være med på arrangementet der.Ta med: mat, drikke og noe å plukke i. Vi tenner opp grillen ved Ertehytta.