Hytta i Budalsvika


TFL leier hytta i Budalsvika, som er en selvbetjent DNT-hytte som kan brukes hele året.

Det er 15 sengeplasser i hytta og 8 i stallen. Overnatting i stallen er beregnet for sommerhalvåret da det ikke er fyringsmuligheter der. Køyene har madrastrekk, dyner og puter, ta med egen lakenpose eller sengetøy. Det er av hensyn til allergikere dessverre ikke anledning til å ha hunder inne på hytta eller i overnattingsdelen i uthuset.

Kjøkkenet er utstyrt med propanapparat, kokekar, tallerkener, kopper/glass og bestikk. Det er ikke strøm på hytta, men et solcelleanlegg for lys i kjøkken. Fyringsved finner dere i skjulet.

Ved kjøp av det nye kartet "Fritidskart over Dals-Ed/Aremark/Halden" finner dere flere veier, stier og merkede løyper som fører til Budalsvika fra norsk og svensk side. Kartet er til salgs hos bokhandler Køhn Libris og SportSenteret i Halden, samt på Ertehytta.Budalsvika er den turisthytta i Norge som ligger lengst sør på Grensesømmen og nærmest svenskegrensen, bare 10 meter. Hvis du først er der bør du også se nærmere på den flotte Tresticlan nasjonalpark på svensk side og Lundsneset naturreservat på norsk side. I sistnevnte ligger også "røverhulen" til Tomt-Elias, eller Elias Johannesson Dahlgren, som var hans egentlige navn. I 1840-årene samlet Tomt-Elias og kameraten Mode-Johannes byttet som de røvet i distriktene omkring i denne hulen. Hulen ligger i østre dalsiden på Bekkengdalen, og det er laget en fin trapp opp til hulen slik at den er lett å nå. Det skal være merket løype både fra Budalsvika og fra Ødegården.Nyttige lenker:
Levert av IdrettenOnline