Fin tur i Liholtfjella

Postet av Tistedalen FL den 30. Aug 2021

Søndagens tur startet fra Bakke brygge og gikk til Liholt. Her var vi innom Jan Lunde som fortalte oss om de gamle brakkene på Liholt. Den minste er restaurert og brukes i dag som privatbolig. Den største ble revet i 1967. Videre gikk turen på deler av den gamle jernbanetrassen opp til steinbruddet. Videre forbi Liholttjern og Langevann. Derfra ganske så stiløst til idylliske Mellomtjern. Her tok vi matpakka i sola. Noen hadde sikkert spist seg mette på blåbær underveis.
Etter rasten gikk vi på god sti til Sovekollen. Her hadde vi en flott utsikt over Iddefjorden og områdene rundt. Siste etappe gikk bratt ned fra Sovekollen og til Bakke.
Takk for en fin tur til Vivan og Einar.

                                               Vivian Skontorp og Jan Lunde

                                                     Utsikt fra Soverkollen

                                                               Fra Liholttjern

                                  Drikkepause mellom Liholttjern og Langevann

                                                                 Mellomtjern  

 "Storebrakka" og "Lillebrakka" på Liholt, sett fra jernbanetrasèen i 1952. Mellom disse ser vi Folkets hus!


0 Kommentar

KM i orientering og på rulleski: Tre KM gull til TFL

Postet av Tistedalen FL den 29. Aug 2021

Fredrik Signebøen i fint driv under lørdagens normaldistanse i fri teknikk. Søndag tok han 2. plassen i KM i G 14 år. 

Orientering:

Lørdag arrangerte Indre Østfold OK KM i mellomdistanseorientering. TFL hadde med en deltaker, Liv Inger Prangerød. Hun er stabiliteten selv og sikret seg et nytt KM gull, med god margin. Vi gratulerer!

Rulleski:

Det har vært fyrt av et og annet skremmeskudd på treningene for TFLs ungdomsløpere nå i sesongoppkjøringen, og i helgen bød det seg en anledning til å skyte med skarpt. Siktet var rettet mot KM-titlene og sammenlagtpoengene i «Tistedalstrippelen», som gikk av stabelen på hjemmebane i Tistedalen Skianlegg 28. og 29 august. 

Aller mest treffsikre blant TFL-løperne var Sondre Signebøen og Agnes Andersen, som kapret hver sin gullmedalje i sine respektive klasser i kretsmesterskapet på rulleski for Østfold Skikrets. Etter målgang i skiatlonrennet som utgjorde årets KM-distanse og finale i 2021-utgaven av Tistedalstrippelen, kunne Sondre og Agnes samtidig kvittere ut hver sin seier i i tour-sammendraget. i hhv. G16 og J15.

KM-heder vanket det også på Fredrik Signebøen og Elina Ugland, som sikret seg sølv- og bronsemedalje i kretsmesterskapet i hhv. G14 og J16. Hanna Josefine Haldin vant sin klasse J 10 både lørdag og søndag, men dette var ikke KM klasse. Joel Bronebakk Johansson og Johan Fredrik Braarud Svendsby i G 13, deltok bare i lørdagens to renn. I prologen ble Joel nummer to og Johan nummer tre. På normaldistansen senere på dagen ble de nummer tre og fire. Årets utgave av "Tistedalstrippelen" gikk begge dager under fine værforhold, men vi får håpe at flere deltakere finner veien til Tistedalen Skianlegg neste år enn de ca. 30 som startet i helgen. Sju av dem var fra TFL.

                          Agnes Høyven Andersen, kretsmester i J 15

                                    Sondre Signebøen sikret KM gullet i G 16

                             Elina Ugland gikk seg inn til en bronsemedalje i søndagens KM

                                Hanna Josefine Haldin i fint driv under lørdagens renn

                                                    Joel Bronebakk Johansson

                                              Johan Fredrik Braarud Svendsby


0 Kommentar

Petter og Marius med i Toppidrettsveka

Postet av Tistedalen FL den 22. Aug 2021

                          Her går Petter Stokkeland i mål etter langløpet på torsdag

Toppidrettsveka 2021, har de siste dagene blitt arrangert i Møre og Romsdal og i Trøndelag. Rulleskirennene har blitt vist på NRK, og det har vært hyggelig å følge lokale løpere som Petter Stokkeland og Marius Svendsby. Begge har lagt grunnlaget i Tistedalen Skianlegg og er ofte å se der når de er hjemme i Halden. Petter går for Bygdøy IL, mens Marius fortsatt representerer Tistedalen FL, selv om han bor på Lillehammer Petter markerte seg i helga med sterke resultater. I langløpet over 55 km torsdag var han 1 min og 26 bak vinneren, men bare 26 sek bak duoen Johannes Høsflot Klæbo og Martin Jonsrud Sundby. Marius var ca. 12 min bak Petter. Petter ble nr. 31 og Marius nr. 74. 

I bakkeløpt lørdag var Marius eneste lokale representant og kom litt etter de beste, men var f.eks bare 10 sek bak Finn-Hågen Krogh. I den avsluttende skiatlon over 20 km lørdag kom Petter i mål som nr. 31, 1 min og 10 sekunder bak vinneren Klæbo. Da det gjensto 3,8 km var han bare 10 sekunder bak teten!

Hyggelig å følge "våre" gutter i konkurranse med verdenseliten

Startnummer 44 er Marius Svendsby, som her legger i vei på det drøyt 3 km lange bakkeløpet på fredag

Da det gjensto 3,8 km av den 20 km lange duatlon på lørdag, var Petter bare 10 sek bak teten


0 Kommentar

Rapport etter turen til Brattås naturreservat 15. august 2021

Postet av Tistedalen FL den 17. Aug 2021

                                               Hva betyr teksten på skiltet tro?

Turen til Brattås naturreservat var første tur i høstprogrammet, 9 deltakere + turledere Sissel og Ove = 11 som gikk tur. Før start var det en orientering om via Ferrata ved daglig leder Inger Midttun. 

Alle var godt fornøyde med en tur i ukjent (for de fleste) terreng. Været var godt med sol og litt vind, litt vått i gresset da vi startet. Elven krysset vi på flåten og «VIPPSet» kr 25 pr deltaker til Kanalselskapet. Flere av deltakerne ble sittende på benkene ved slusene etter turen og se våghalser klatre og kjøre ZIP-line i via Ferrata, andre hastet til byen for å se målgangen til Ladies Tour of Norway. 

Jeg spurte deltakerne hvor de hadde sett annonsen, og alle hadde sett den i HA «hva skjer», og derfra lest på hjemmesiden. Ingen hadde sett på Facebook, ei heller på Visit Østfold/Halden. Sissel delte ut programmet vårt og vi inviterte til Ertetrimmen som starter til torsdag.

Vi møtte andre turgåere som vi selvfølgelig slo av en prat med og informerte om hjemmesiden hvor vi annonserer for høstens aktiviteter.

Vi tok inn alle merkebånd langs stien på hjemveien da via Ferrata nå har merket stien med mørk blå maling på trærne, og da har vi utført miljøtiltak iht DNTs krav og anbefalinger om «sporløs ferdsel» slik at appelsinskall, bananskall og annen søppel ble tatt med hjem.

Hilsen

Sissel og Ove
 Turledere

                                             Infoskiltet som er plassert ved kanalfergen....

                                                          ....og slik så den ut

                                                            Se opp for firbente....

                                              Her klatres det ved hjelp av tau

                                                Yngste deltaker på toppen....

                                                              Trofaste deltakere....

                                                  .... så var det takk for turen


0 Kommentar

Rulleski: Agnes Høyven Andersen med sterk tredjeplass på Geilo

Postet av Tistedalen FL den 15. Aug 2021

                     Agnes i fint driv under under lørdagens Sommer Grand Prix på Geilo

Agnes deltok altså i den for anledningen sammensatte jenteklassen J15-16, hvor jentene som vanligvis konkurrerer i J15 fikk bryne seg på de eldre og antatt sterkere jentene i J16. Oppgjøret om posisjoner/plasseringer, og til syvende og sist om medaljene i denne klassen, skulle vise seg å bli en riktig gysare, hvor både utholdenhet og skiteknikk, samt ikke minst løpernes evne til taktiske disposisjoner underveis ble satt på alvorlige prøver. Konkurransen ble gjennomført etter opp- og nedrykksmetoden, en interessant vri på det tradisjonelle utslagsprinsippet som vanligvis benyttes i langrennsprint, og dette bidro til å gjøre taktiske vurderinger og posisjonering i mellomheatene til en nærmest uutholdelig spennende affære. 

 

                      Det var greit å lytte til gode råd fra far/trener Trond før finalerundene

I prologen, hvor mange av løperne åpenbart var usikre på hvordan løpet burde disponeres og løpstidene følgelig varierte ganske mye, gikk Agnes inn til tredje beste tid, og kvalifiserte seg med dette som eneste 15-åring (hun er strengt tatt fremdeles bare 13, men konkurrerer i hht. NSF's reglement i J15) til A-heatet i den første av mellomrundene.   Etter hvert som løperne i mellomheat og i påfølgende kvart- og semifinaler gikk seg stadig mer husvarme i løypa og ble mer innforstått med styrkefoholdet seg i mellom, gikk Agnes bare bedre og bedre for hver runde. Er i all ubeskjedenhet fristet til å skyte inn at de løpstaktiske anbefalingene Agnes ble forelagt fra trenerhold heller ikke ble dårligere etterhvert som "taktikktreneren" hadde fått anledning til å studere løpsutviklingen igjennom flere heats. 

 

                                             Det var hard kamp om plasseringene

Da det var duket for semifinaleheat var det foreskrevne løpsopplegget, som i grove trekk bestod i å kontrollere feltet og forsøke å rykke over hver eneste bakketopp i den 1,2 km lange sprintløypetraséen, tydeligvis godt nok innarbeidet til at det lot seg gjennomføre til punkt og prikke. Agnes parkerte konkurrentene fullstendig i dette heatet, kom alene inn på oppløpet og tok seg med dette, igjen som eneste 15-åring, til A-finale i J15-16.  I A-finaleheatet ble imdl. tilsynelatende repekten for to eldre og antatt sterkere pallplasskanidatene i største laget. Til tross for innstendige anmodninger om å følge suksessoppskriften fra semifinalen, gå knallhard ut og kontrollere feltet fra start, ble Agnes liggende aventende på bakskiene til de to sterkeste rivalinnene. Disse tre fulgte hverandre som skygger igjennom hele A-finaleheatet og kom samlet inn på oppløpet, men med kun to spurtkorridorer og to 16-åringer å kappes om plassen med på oppløpet, trakk Agnes det korteste strået og måtte ta til takke med tredjeplassen. Alt i alt en veldig god prestasjon, som vi har god grunn til å være fornøyd med, men ikke desto mindre litt ergelig at Agnes, etter å ha gått på seg selvtillit og i stadig større grad kontrollert feltet i mellomheats og semi, fremstår som litt for reservert i finaleheatet. Det var ingen flere fra TFL med i dette rennet. 

    Tredjeplassen lørdag vitner om at treningsarbeidet har blitt utført godt gjennom sommeren

                            Agnes har all grunn til å smile etter helgens innsats på Geilo


0 Kommentar

Barnas Turlag: Fin tur til Budalsvika

Postet av Tistedalen FL den 12. Aug 2021

6.-8. august gjentok Barnas Turlag fjorårets suksess med sykkeltur til Budalsvika, og tradisjonen er dermed etablert. 12 barn og 7 foreldre syklet inn fra reservatgrensen fredag ettermiddag, og kvelden ble brukt til å få opp leiren med telt og hengekøyer, kveldsbading og kos ved bålet. Lørdag ble det også i år tur til Tomt-Elias hule. De fleste tok sjøveien i kano, og noen gikk gjennom skogen. Vel framme ble det rigget opp til rappellering. Mange modige barn utfordret høydeskrekken, og tok seg fra toppen av fjellet ned til hulen. Kanskje var det nettopp denne metoden Tomt-Elias også brukte? Før vi satte kursen tilbake til leiren, ble det rast og bading ute på neset. Tilbake på hytta var det nystekte pannekaker på menyen, med selvlaget blåbærsyltetøy. Gjennom hele helgen har vi kost oss med mange forskjellige aktiviteter både til lands og til vanns. Noen har padlet, andre fisket, og alle har badet mye. Det har blitt utfordret til kamp både i klatreline, badminton, stå på henda, natursti, yatzy og håndbak. Bålet var samlingspunkt om kvelden, med grilling og røverhistorier under en flott stjernehimmel. Vi har hatt en helt topp helg i nydelig sommervær.


0 Kommentar

40 med på Ertetrimmens sesongstart, torsdag 19. august

Postet av Tistedalen FL den 3. Aug 2021


Da Ertetrimmen startet opp, for første gang på 1,5 år, torsdag 19. august, kom det 40 stk. til start. Det var både store og små, gamle og unge. Det fortsetter neste uke, og hver torsdag fram til 30. september!0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline