Fine forhold og stor aktivitet i Tistedalen Skianlegg

Postet av Tistedalen FL den 26. Des 2021

Flott og kaldt vintervær gjør at mange har funnet veien ut i naturen denne julehelga. Vil du gå på ski er ikke mulighetene mange her i distriktet! Da er Tistedalen Skianlegg det perfekte stedet! I dag, 2. juledag var det stor aktivitet, og med flere snøkanoner i drift vil det sikre mulighetene for stabile forhold også i ukene som kommer. Natursnø ser ut til å bli mangelvare også denne vinteren!

                                                     Flotte forhold og bra aktivitet


    To av snøkanonene har produsert snø de siste dagene, og håpet er å få nok snø til hele anlegget

Filip Glittenberg Holt og Petter Stokkeland er hjemme på juleferie og benytter sin tidligere "hjemmearena" til nyttige treningsøkter

Mange brukere spør gjerne etter et VIPPS nummer som kan benyttes til å gi et lite bidrag til driften av anlegget. Denne plakaten står til venstre ved nedre inngangen til skianlegget og viser VIPPS nummeret som kan brukes. Mindre plakater står plassert rundt i anlegget, på blant annet flere lysstolper.



God jul og godt nytt år!

Postet av Tistedalen FL den 23. Des 2021

Vi ønsker ALLE der ute som bruker Tistedalen Friluftslags mange tilbud, en god jul og et godt nytt år! Vi gjør oppmerksom på at Ertehytta har åpen 2, juledag fra kl. 10 til kl. 14. Ellers har hytta åpen som vanlig etter programmet, om ikke nye koronatiltak setter en stopper for det! Ellers er Tistedalen Skianlegg åpen for publikum gjennom jula med flotte preparerte løyper. Både Turgruppa og Budalsvika gruppa har lagt ut egen info. på sine facebooksider. Ellers vil vi her på tfl.no legge ut ny informasjon om det skulle dukke opp noe gjennom julen!!



Tre fra TFL med i siste helgs Hakadalsrenn

Postet av Tistedalen FL den 23. Des 2021

        Her har vi Sondre, Fredrik og Agnes som deltok i siste helgs Hakadalsrenn. Dette er et arkivbilde!


Det tradisjonelle Hakadalsrennet ble avviklet sist helg, lørdag og søndag. Innlagt i disse rennene er Oslofjord cup for 13-14 åringer og Møller cup for 15-16 åringer. Fire fra TFL var påmeldt, tre startet. To på lørdag og tre på søndag. Etter gode resultater på rulleski gjennom høsten var nok forventningene store, men å møte Østlandets beste i klassen kan være tøft. Lørdag på det klassiske rennet var Sondre Signebøen, G 16, og Agnes Høyven Andersen, J 15, TFLs representanter. Sondre kom i mål som nummer 33, 2,06 bak vinneren, mens Agnes ble nummer 28, drøye tre min bak. Vinneren har navnet Oda Skari og går for Nittedal, og vi mistenker sterkt at hennes mor er både verdensmester og olympisk mester på ski. Så her har du noe å hanskes med i åra framover, Agnes! Både Sondre og Agnes gikk 5 km.

Søndag var det fristil på programmet, her var både Agnes og Sondre nærmere teten på sine fem kilometere. Agnes ble nummer 23, drøye to minutter bak, men Sondre måtte se seg slått av vinneren med 1 min og 25 sek. Fredrik Signebøen, G 14, ble nummer 26, men bare 1,16 bak førsteplassen. Fredrik gikk 5 km.



Ca. 1,2 km av av skianlegget er nå preparert!

Postet av Tistedalen FL den 21. Des 2021

Det er de siste dagene lagt ut snø og preparert ca. 1,2 km av den 2 km lange traseen i Tistedalen Skianlegg. Med god hjelp av mannskaper og maskiner fra Teknisk drift i Halden kommune har det vært mulig. En stor takk til dem! Det er nå flotte forhold både for fristil og klassisk! Det vil bli produsert mer snø når kulda nå har satt seg igjen!



Brødrene Signebøen sesongdebuterte på Sjusjøen i helgen

Postet av Tistedalen FL den 14. Des 2021

                                                                Fredrik Signebøen

Lørdag gikk Natrudstilrennet i klassisk stil. Her ble Fredrik Signebøen nummer 12, men var langt bak vinneren og sikkert ikke fornøyd. Broder Sondre brøt dette rennet, men i Sjusjørennets sprint dagen etter ble han nummer 10, etter å ha gått videre fra prologen, via kvartfinalen til semifinalen. Fredrik startet ikke på søndag. Neste helg er det nye muligheter, da arrangeres Hakadalsrennet, klassisk på lørdag og fristil på søndag. Her får våre løpere bryne seg med de beste i sine årsklasser fra Østlandsområdet. Lørdag er det innlagt Møller cup for 15-16 åringene, mens det søndag inngår Oslofjord cup for de på 13 og 14 år!

                                                                 Sondre Signebøen



Skandinavisk cup på Beitostølen: Mye TFL og Marius Svendsby på TV

Postet av Tistedalen FL den 12. Des 2021

Marius Svendsby og TFL drakten fikk mye TV tid fra Skandinavisk cup på Beitostølen denne helgen. Det varmer et gammelt TFL hjerte. I fredagens klassiske renn hvor herrene gikk 15 km og damene 10 km, bemerket Marius sin søster seg kanskje enda mer. Også hun hadde startnummer 12 og hun ledet på alle tv postene helt til mål. Martine som nå går for Lillehammer, ble etter det vi har funnet ut, beste dame fra Lillehammer. Det kan bety at hun kanskje får gå på Lillehammers første lag i NM? Skandinavisk cup samler de nest beste fra både Norge, Sverige og Finland. Bare de som gikk WC i Davos manglet. Martine ble nummer 50 3 min og 3 sek. bak OL aktuelle Silje Theodorsen. På guttenes 15 km ble Petter Stokkeland nummer 74, Marius Svendsby nummer 98 og Filip Glittenberg Holt nummer 129. Didrik Tønset vant!  I lørdagens sprint var det bare Marius og Filip som gikk av de lokale, men det stoppet med prologen. Søndag var det 15 km fri for herrene og 10 km fri for damene. Denne gangen gikk Petter Stokkeland etter vår mening et meget godt renn, kanskje det beste som senior. Han ble nummer 43, bare 2 min og 33 sek bak den suverene vinneren Didrik Tønseth. Marius ble nummer 108 og Filip nummer 112. 161 stk fullførte rennet. Martine gikk også søndagens renn ved å bli nummer 53, men var litt lenger bak vinneren Silje Theodorsen i dag enn hun var på fredag. 

                               Da Filip passerer etter 2 km er det faktisk to lokale løpere topp tre

              En sliten Marius Svendsby går i mål, men til en klar ledelse på dette tidspunktet i rennet

                                         Her passerer Martine til beste tid etter 6,1 km



Vellykket nissebesøk på Ertehytta i dag!

Postet av Tistedalen FL den 12. Des 2021

Til tross for koronarestriksjoner ble det en vellykket nissesøndag på Ertehytta. Det kom riktignok bare en nisse denne gangen, men han kom til gjengjeld helt fra Hardanger, skal vi stole på dialekten! Han hadde med seg poser til alle barna som var et antall av rundt 50. Tar vi med foreldre og besteforeldre var det mange innom i løpet av dagen. At det også var snø på bakken satte heller ingen demper på arrangementet!

              Litt skeptisk er det lov til å være, men alt gikk greit når innholdet i posen ble undersøkt

                          Alle som ville ha, fikk en pose fra den snille nissen

                                   Karsten sørget for julestemningen med trekkspillet sitt

            Takket være fin kram snø ble det enkelt å lage snømann denne søndagen på Ertehytta

         Noen ankom Ertehytta på ski, og det har ikke vært vanlig på Nissesøndagen de siste årene

                              Akebrett/kjelke var det mange som kom til Ertehytta med i dag

Hardangernissen hadde en travel dag på Ertehytta. I tillegg til å dele ut poser til de små, måtte han både hente ved og fyre opp foran gapahuken!



Det er nå preparert 600 m i Tistedalen Skianlegg!

Postet av Tistedalen FL den 8. Des 2021

                      Dette bildet er fra sist vinter, men håpet er at det også kan bli slik denne sesongen!

I kveld er det blitt preparert 600 m i Tistedalen Skianlegg, og mer kommer etter hvert! Det har blitt produsert så mye snø de siste to ukene at det skal være mulig å preparere hele anlegget på 2 km!