Tistedalen Skianlegg: Snøproduksjonen går framover....

Postet av Tistedalen FL den 29. Nov 2021I skrivende stund er det fredag 3. desember. Det første bildet er fra mandag 29. desember, de øvrige er tatt i kveld. Som vi ser øker snøhaugene, men det gjør også strømregninga. Med dagens strømpris er det en veldig kostbar affære, men vi kan vel ikke la disse dagers kuldegrader få være der til ingen nytte? Vi håper og tror at strømprisene går ned, men at det også er noen der ute som kan trikse fram noen kroner til dette som vi mener er et godt formål. For de av oss som bruker anlegget er det mulig å Vippse et bidrag til "TFL-kunstsnø" 501311. Uansett håper vi at det vil være mulig å produsere så mye de nærmeste dagene at det kan bli nok til hele løypetraseen.  


0 Kommentar

Fire lokale med i helgens Norges cup renn på Gålå

Postet av Tistedalen FL den 28. Nov 2021

                                 Marius og søster Martine var begge med på Gålå i helgen 

Da skisesongen startet opp sist helg på Beitostølen deltok det fire lokale løpere. De samme fire, Martine Eldre Svendsby (Lillehammer SK), Filip Glittenberg Holt (Nes Ski), Petter Stokkeland (Bygdøy IF) og Ole Marius Svendsby, som fortsatt representerer Tistedalen FL, deltok under Norges Cup rennene på Gålå denne helgen. Det var 10/15 km i fristil fredag, sprint lørdag og 10/15 km klassisk på søndag. Martine ble nummer 46 av 67 deltakere på fredag, 3,33 bak vinneren, Helene Marie Fossesholm. Hun gikk ikke sprinten lørdag, men søndag ble det 51. plass, 2,51 bak Silje Theodorsen som vant rennet. Det var 78 startende! Bra av Martine! Fredag ble Filip nummer 76, Petter nummer 83 og Marius nummer 95 av de 141 som startet. Filip var 3,13 bak vinneren, Petter 10 sek bak Filip og Marius 3 min og 55 sek bak dagens vinner Didrik Tønseth. Filip gikk sprinten, men var langt fra å gå videre fra prologen. På søndagens 15 km klassisk deltok ikke Petter, mens Marius denne gangen slo Filip med 8 sekunder. Marius ble nummer 108, 4,07 bak seierherren Martin Løwstrøm Nyenget. Filip ble nummer 115 av de 163 som startet. Bortsett fra de norske landslagsløperne som deltok i WC i Ruka i Finland denne helgen, var alle de beste norske dame og herreløpere på plass under disse rennene på Gålå! 


0 Kommentar

Beitostølen: Tøff sesongstart for "våre" løpere

Postet av Tistedalen FL den 20. Nov 2021

        Ole Marius Svendsby med start nummer 1, står her klar for sin 15 km på Beitostølen lørdag

Langrennssesongen 2021-2022 startet opp på Beitostølen lørdag. Fire løpere med opphav i TFL kom til start. Tre av dem går riktignok for andre klubber, men Ole Marius Svendsby går fortsatt i TFLs grønne og svarte drakt. Det fikk han vist for hele Norge, direkte på NRK TV i dag, som start nr. 1. Det var damene som først var ute med 10 km klassisk. Martine Eldre Svendsby, som nå går for Lillehammer hadde startnummer 6 og var ofte å se i bildet i den første del av TV sendingen. Hun gikk et jevnt løp, men endte til slutt som nummer 63 av de 77 startende, 6 min og 4 sekunder bak vinneren, Terese Johaug. Martines bror Ole Marius hadde start nummer 1 i herrenes 15 km klassisk og åpnet relativt bra, og figurerte lenge blant de beste som rullet over skjermen på de første passeringene. Ole Marius fikk det tøft etter hvert og ble nummer 123 av de 152 startende, 5 min og 47 sek. bak vinneren, Hans Christer Holund, slått av sine tidligere klubbkompiser Filip Glittenberg Holt, Nes Ski, og Petter Stokkeland, Bygdøy IL. Petter ble nummer 106, mens Filip ble nummer 114.

Søndag fortsatte rennene på Beitostølen med 10 km fri for damene og 15 km fri for herrene. Alle de lokale løperne var nærmere teten denne gangen, både i plassering og tid. Det bør nevnes at farten er større og løpstiden kortere i fristil, men det gjelder jo alle. Så søndagens resultater var mye bedre for "våre" løpere. Martine ble nummer 57 av de 70 som fullførte, 4.53 bak Therese Johaug. I herrenes klasse ble Filip best av de lokale med sin 87. plass, 3.16 bak vinneren Harald Østberg Andersen. Petter kom 9 sek bak Filip på en 95. plass, men Marius ble nummer 115, 54 sek bak Petter. 140 løpere fullførte herrenes 15 km. 

                     Martine rett før start, sammen med landslagstrener Ola Vigen Hattestad

                                                    

                 Ole Marius og Filip er straks klare for å starte konkurransesongen 2021-2022

                    Her har vi Martine ute i løypa på Beitostølen under helgens langrennsåpning

            Johan Unneberg, nettopp hjemkommet fra USA, var denne helgen skismører. Alle bilder bortsett fra TV bildene, er tatt av Ole Morten Svendsby

                Da Martine Eldre Svendsby kom opp til 6,1 km under TV sendingen var hun i tet!


0 Kommentar

"Opptur" var hovedtema på torsdagens "Trivselskveld" på Ertehytta

Postet av Tistedalen FL den 18. Nov 2021

                           Ingrid Solheim ønsker elevene velkommen til "Opptur" i 2018

I dag, torsdag 18. november, ble den andre av høstens "Trivselskvelder" arrangert på Ertehytta. Forrige gang var det o-gruppa som presenterte seg med Turorientering som hovedtema. Denne gangen var det Turgruppas Ingrid Solheim som fortalte litt om gruppas aktiviteter og planer for neste år, og viste samtidig bilder fra tidligere turer. Spesielt ble det fokusert på "Opptur" som er et landsomfattende DNT prosjekt for ungdomsskolens 8. klasser. TFL har arrangert dette flere ganger, men på grunn av omstendigheter vi alle har følt på kroppen i over 1,5 år, har det ikke blitt arrangert noen "Opptur" siden 2019. TFLs "Opptur" er for Risum ungdomsskoles 8. klassinger. Det starter ved Tistedalen Skianlegg og turen går til Skårefjell og tilbake. Turen er på over en mil, og elevene får noen oppgaver/spørsmål underveis. I 2022 skal gruppa igjen forsøke å få dette til, og datoen er 4. mai. Under torsdagens "Trivselskveld" var det samlet 23 personer. Kiosken var åpen og det var mulig å få kjøpt både vafler, kanelboller, kaffe og mer til. En enkel quiz ble også servert, selv om den ikke var like enkel for oss alle... Uansett, vi som var der koste oss, men det var plass til flere....mange flere. 

                                Toppen på Skårefjell, med tårnet, er målet for turen

      Fra toppen av tårnet er det mulig å se Risum ungdomsskole hvor disse elevene gikk i 2018

 I 2018 ble det bygget ny skole på Risum (Kongeveien skole) og her har vi Risum U-skole og byggeaktiviteten på den nye skolen ved siden av, sett fra tårnet på Skårefjell


0 Kommentar

Ertemarka rundt for 49. gang

Postet av Tistedalen FL den 7. Nov 2021Søndag 7. november ble Ertemarka Rundt arrangert for 49. gang. Det varhengt ut seks poster, med spørsmål for både barn og voksne. Det hangposter langs veien fra parkeringsplassen til Ertehytta, og langsblåmerket løype rundt Lille Erte. Langs blåmerket løype ble det i
tillegg servert pølser og saft til barna og bålkaffe til voksne. Ved
Ertehytta var det også bål, og hytta var åpen for alle som ville ha
en vaffel eller bare varme seg litt.

92 voksne og 45 barn leverte besvarelser og håpet på premier. Det ble
trukket tre premier blant de voksne og tre premier blant barna.

Ida, Jens og Lisa var heldige vinnere av premier for barna, og Jan
Seljevik, Olena Kildebo og Nanna Signebøen
hadde svart riktig på alle spørsmålene og ble trukket ut blant de
voksne.
Riktig svar på spørsmålene for voksne:
1. Frank Skovrand sitt fjerde album heter Opphørets time.
2. Waterloo ligger i Belgia.
3. Vulkanen Etna ligger på Sicilia.
4. Hadia Tajik er arbeidsminister i Norge.
5. Jorden går ikke rundt månen.
6. Det er Tab som forsvinner for godt fra butikkhyllene.

Til tross for litt ruskete vær var det et fint arrangement, og en
hyggelig dag i Ertemarka.

Tekst og foto: Eileen Lindh Hansen


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline