Onsdag kveld: "Glommasamarbeidet" med trening i skianlegget

Postet av Tistedalen FL den 27. Okt 2021

                                       Her gjøres det klart til diverse teknisk trening 

"Glommasamarbeidet" er et treningssamarbeid mellom skiklubbene i Østfold i aldersgruppen 12 til 19 år. Onsdag kveld var det samlet rundt 20 stk i Tistedalen Skianlegg, fra Trøsken IL, Fredrikstad SK og Tistedalen FL. De ble delt opp i to treningsgrupper. Mens den ene gruppa drev diverse rulleskitrening ute i anlegget, drev den andre styrketrening inne i treningsrommet. Denne kvelden var det TFLs skigruppe som hadde opplegget, med lagets trenere Andreas Johansson, Arild Signebøen, Trond og Iben Andersen som ansvarlige instruktører. Det så ut til å være en vellykket og effektiv samling. Det hele ble avsluttet med et enkel måltid!

                          Innendørs var utfordringene mange... og nye for enkelte

                    Vektene er en viktig del i treningsarbeidet i forberedelsene til vintersesongen

                           Spensttreningen foregikk rett utenfor døra til treningsrommet


0 Kommentar

Lysløypa lyser fra mandag til og med torsdag kveld! Fredag, lørdag og søndag er den slått av!

Postet av Tistedalen FL den 25. Okt 2021

Lysløypa lyser hver kveld fra mandag til og med torsdag! Fredag, lørdag og søndag er den avslått. Rulleskiløypa lyser hver kveld, men de dagene lysløypa ikke er på, er det et lite område hvor det er litt mørkt. 

Forleden dag ble endel mørke pærer byttet ut, men av de 188 lampene i løypa er det nå bare to lamper som ikke lyser! Begge disse er på den lange myra etter Ertehytta, retning Blæsehøgda. Her ser vi  Asbjørn Holmen og Karsten Sandtorp i gang med "lampejobben". 0 Kommentar

Rulleskirenn i Fredrikstad: TFLs løpere igjen blant de beste...

Postet av Tistedalen FL den 22. Okt 2021

                                              Hanna Haldin i fint driv under rulleskirennet i Fredrikstad

                 Maren Signebøen debuterte søndag, og går i sine eldre brødres rulleskispor

                           Sterk innsats nok engang av Johan Fredrik Braarud Svendsby

           Joel Bronebakk Johansson markerte seg igjen, og ble beste Østfolding i sin klasse

                Fredrik Signebøen viste igjen at formen er god, også han ble beste Østfolding

Mye og tung rulleskiprestisje stod på spill, lokalt, regionalt og til dels landsdelsmessig, da Fredrikstad Skiklubb søndag 17. oktober hadde mobilisert skiløpere fra hele den sentrale Østlandsregionen til distanserenn i fristil ved Fredrikstad Skiarena på Veum. Hele tre cuper inngikk i konkurranseprogrammet for dette rennet, og med Fredrikstad Skiarena prydet i høstskrud, strålende oktobersol fra skyfri himmel og gnistrende rulleskiføre, lå alt til rette for innbitt kamp om cup-poeng i diverse valører i hele spekteret av aldersklasser.

I den mest prestisjetunge enden av cup-skalaen skulle 15- og 16-årsklassene gjøre opp om de første poengene i årets utgave av Møller Cup, som består av i alt 10 renn som arrangeres i perioden fra oktober og fram til slutten av mars neste år. Den aller sterkeste TFL-prestasjonen i dette sjiktet av cup-sfæren var det Sondre Signebøen som stod for, som med imponerende godt disponert løp og jevne, sterke rundetider fra start til mål, gikk inn til 12. plass i guttenes 16-årsklasse. Sondre noterte seg for en sluttid et drøyt minutt etter klassevinneren Sigurd Lysberg Lehn fra Høybråten og Stovner IL, noe som må anses for høyst respektabelt når distansen er 5 km og nivået formodentlig er nasjonal toppklasse. I alt 35 løpere stilte til start i Sondres klasse denne søndagen. 

Nivået var imdl. ikke dårligere i 15-årsklassen for jenter i sesongens første Møller Cup-renn, hvor et knippe av løperne på startslista kunne skilte med medaljegrossiststatus fra de mest prestisjetunge rennene med nasjonal deltagelse de siste par sesongene. Det knyttet seg for anledningen stor spenning til hvordan Agnes Andersen ville prestere i dette selskapet, ettersom Agnes i flere renn tidligere i sesongoppkjøringen har yppet seg med i kampen om medaljene mot flere av de antatt beste løperne i denne klassen. Sånn passe, skulle fasit vise seg å være, etter at jentene hadde gått seg ferdig med sin 5-kilometer, spenningen var utløst og resultatlista forelå. Med en 9. plass Agnes delte med erkerivalinne Anna Solberg fra Spydeberg IL og sluttid snaue halvannet minutt bak klassevinneren Oda Skari fra Nittedal IL, som for øvrig vant denne klassen med temmelig overlegen margin, kan Agnes notere seg for godkjent , om enn med et par små spørsmålstegn i margen. 

Den tredje av TFL-løperne som skulle få bryne seg på Møller Cup-nivået var Elina Ugland i J16, som med et jevnt og veldisponert løp gikk inn til 22. plass i denne klassen. I ei løype som kun i svært begrenset monn ga frk. Ugland særlig uttelling for klatrekapasiteten hun har gitt til kjenne både på trening og i konkurranser tidligere i høst, er dette et resultat også Elina har god grunn til å være fornøyd med.

For aldersklassene f.o.m. 14 år og yngre inngikk rennet i Fredrikstad 17. oktober i den lokale Bilbutikk1-/Swenor Cup’en for Østfold Skikrets. Aller høyest på resultatlistene i dette sjiktet, og med søndagens eneste TFL-seier, ruvet Hanna Josefina Haldin, som gikk inn til svært overbevisende førsteplass i 11-årsklassen for jenter. Hanna demonstrerte ettertrykkelig ila. to runder á snaue halvannet km på Fredrikstad Skiarena at teknikkterpingen i dobbeldans tilsynelatende ikke har vært nedprioritert i det siste, og vant sin klasse temmelig overlegent. 

Pallplasser og nær-seier-opplevelser skulle det også vise seg å vanke for Joel Bronebakk Johansson og Frederik Signebøen, som kapret hver sin andreplass, hhv. 4 og 14 sekuder bak respektive klassevinnere i. G12 og G14. Både Joel og Fredrik gikk svært solide løp og markerte seg begge som beste Østfold-løper i sin klasse.

Solid løp leverte også Johan Fredrik Svendsby Braarud i 13-årsklassen for gutter. Litt i overkant solid, faktisk, ettersom unge Svendsby Braarud gikk litt i surr i rundetellingen og ved målgang etter to runder hadde spart krefter til en innspurt og en tredjerunde som streng tatt ikke stod på rennprogrammet. Ikke desto mindre, Johan Fredrik kapret en fin-fin 4. plass i G13 og fikk vist at vektøverføring og fraspark i dobbeltdans virkelig begynner å sitte. 

TFL’s yngste og ikke minst yndigste deltager i rulleskirennet i Fredrikstad 17. oktober var Maren Signebøen, som for anledningen renndebuterte på rulleski i 9-årsklassen for jenter. Som eneste påmeldte i denne klassen og yngste deltager i rennet sett under ett, scoret Maren full sjarmpoengpott og kunne paradere seg igjennom to tilmålte runder på Fredrikstad Skiarena med  publikums gunst i sin hule, skihanskebekledde hånd.


0 Kommentar

Etterlysning: Fotografier og GPS-spor i Ankerfjella

Postet av Tistedalen FL den 16. Okt 2021

Løypegruppa er snart ferdig med ny merking av alle de store stiene i Ankerfjella.

I den forbindelse skal det også utarbeides nye turforslag på UT.no i dette området.

Vi trenger derfor hjelp med fotografier og GPS-spor fra følgende ruter:

1.Remnevannet-Budalsvika

2.Sund-Ørnelund-Ødegården-Budalsvika

3. Sund-Fr.Nansens hotell-Hauglund

4.Torgalsbøen-Otertjern-Trondsholtet

5.Torgalsbøen-Otertjern-Ødegården-Budalsvika

Hvis noen  kan stille bilder og GPS-spor til disposisjon ville det være til stor hjelp. Bildene må kunne 

offentliggjøres på UT.no

Send noen ord til jabje@wemail.no eller ta kontakt på tlf.95492667 


0 Kommentar

"Trivselkvelden" på Ertehytta ble nettopp det, trivelig!

Postet av Tistedalen FL den 14. Okt 2021


Litt i underkant av 30 personer var møtt fram til den annonserte "Trivselkvelden" på Ertehytta torsdag kveld. Leder Trond Sydskogen ønsket velkommen, mens Mayna og Hans Nossen informerte om årets turorientering. Mayna hadde også et intervju med mangeårig TFL medlem Helga Løwengreen, som flere ganger i intervjuet fikk forsamlingen til å le høyt når hun serverte noen gullkorn fra sine mange år i TFLs tjeneste. En enkel quiz sto på programmet, men det var nok mange i forsamlingen som ikke mente den var det, men moro var det likevel! Kaffe, kaker og vafler ble servert mellom slagene. Det så ut til at alle koste seg og de to timene det hele varte gikk fort! 

Helga t.v ble intervjuet av Mayna  om sin fartstid i TFL

 0 Kommentar

Budalsvika kan igjen ta i mot gjester fra Sverige

Postet av Tistedalen FL den 9. Okt 2021

Brua over grensebekken ved Budalsvika er igjen åpen for turgåere også fra Sverige, dog fullvaksinerte! Hytta i Budalsvika kan altså igjen ta i mot besøkende direkte fra EU!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline