Korona krisen: Pressemelding fra Den Norske Turistforening

Postet av Tistedalen FL den 24. Mar 2020


Vi skal være klare for å ta med Norge på tur!

Generalsekretær Dag Terje Solvang og styreleder Per Hanasand

 Generalsekretær Dag Terje Solvang og styreleder Per Hanasand                      Foto: Marius Dalseg Sætre                                                                                    

Når hverdagen er tilbake skal DNT-familien over hele landet være klar for å ta med Norge ut.

Av Per Hanasand, styreleder i Den Norske Turistforening og Dag Terje K. Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforening

Korona-krisen setter oss alle på store prøver. For oss i Den Norske Turistforening er dette blant de mest alvorlige situasjonene vi har stått i siden foreningen ble stiftet for 152 år siden. Vår første prioritet nå er å bidra for fullt i arbeidet med å begrense smitte. Det finnes ingen viktigere og mer meningsfull dugnad enn det. Derfor har vi avlyst alle våre turer, kurs og arrangementer, i første omgang fram til 1. mai. Vi har stengt ned hyttene våre, og oppfordrer alle til å holde seg hjemme og legge turene til nærområdet.

Korona-krisen rammer DNT ulikt. Noen av våre 57 medlemsforeninger vil tåle bedre en lengre pause i aktivitetene enn andre. For DNT Oslo og omegn er situasjonen akutt. Lokalforeningen vår i Oslo er den største i DNT-familien, og eier halvparten av de 44 betjente hyttene våre. Nå er de viktigste inntektskildene borte. Det er dramatisk, både for DNT Oslo og omegn og for hele organisasjonen. Vi jobber iherdig med å finne løsninger internt i DNT som kan avhjelpe situasjonen.

Inntil vi kan ta opp igjen alle aktivitetene våre, ønsker vi å bidra til at enda flere går på tur i nærmiljøet sitt. Friheten man kan oppleve i naturen blir enda viktigere i en periode hvor vi alle skal leve med begrensninger. Vi oppfordrer alle til å bruke oss i DNT og vår digitale turportal UT.no til å finne sine nærturer. Når vi nå ikke kan reise langt for å leve friluftslivet, kan vi oppdage nye turperler der vi bor. Det vil også bidra til å spre trafikken i skog, mark og fjell, og dermed begrense smittefaren.

Vi vil også ta initiativ til et samarbeid med myndighetene om hvordan vi nå kan legge til rette for turopplevelser og frisk luft for alle Det er avgjørende at den nære naturen nå oppleves som trygg for alle. 

Det er en tid for alt. Selv i en periode hvor alvoret er stort og bekymringene er mange, skal vi huske at det kommer en tid etter dette. Vi skal tilbake til de sosiale fellesskapene og til aktivitetene som gir livet innhold. Og målet vårt er at DNT-familien skal være klar for å ta med Norge på tur når hverdagen er tilbake.

Vi opplever at mange som er glade i DNT nå tar kontakt for å spørre hvordan de kan hjelpe. Det setter vi enormt pris på. Vår oppfordring er helt klar: Bli medlem! Det aller viktigste for DNT og andre frivillige organisasjoner er at gamle og nye medlemmer fortsetter å støtte opp om arbeidet vårt. Da skal vi stå klare til å gi naturopplevelser for livet på den andre siden av denne krisen!  

www.dnt.no        
0 Kommentar

Opptur avlyst 6. mai, flyttet til 16. september

Postet av Tistedalen FL den 18. Mar 2020

Dette bildet er fra fjorårets Opptur, ved en oppgave i lysløypa på vei til/fra Skårefjell


Som alle andre arrangementer i nær framtid, er Opptur avlyst 6.mai. Den Norske Turistforening har i dag kommet med ny dato. Det er onsdag 16.september. Vi håper på bedre og koronafri tider til da. 

Jeg ønsker alle våre gode Oppturhjelpere i TFL en så god som mulig vår og sommer. Vi snakkes etter sommerferien.

Hilsen Ingrid


0 Kommentar

TFL og Corona

Postet av Tistedalen FL den 17. Mar 2020

Hei! 

Som alle andre i samfunnet er også vi berørt av Corona- viruset. Og dere er sikkert klar over at Erthytta med tilhørende faciliteter, servicehuset i skianlegget og Budalsvika er stengt. Rulleskitraséen er fortsatt åpen.

Det er en vanskelig tid for alle idrettslag og Den norske turistforening. Alle arrangementer og hytter er stengt, også i fjellet (bortsett fra noen som er åpne for beredskap). Det er nærliggende å tro at noen av de planlagte aktiviteter som skal arrangeres i løpet av mars og april med stor sannsynlighet avlyses, som oppstart av tursesongen i Svalerødkilen 29. mars, TFL dagen 19. april og oppstart Ertetrimmen 23. april. Håper jo selvsagt at det ikke skjer.

Men marka er det ikke forbudt å bruke og jeg antar at den blir mer brukt fremover, noe jeg allerede har fått signaler om. Så vi burde bruke situasjonen til å markedsføre oss selv! Mye av arbeidet vi driver med som merking og rydding av løyper, vedlikehold etc. kan fortsette, i mindre grupper.

Jeg håper dere tar vare på dere selv og ellers er i aktivitet. Det er nye muligheter som åpner seg, som man ikke har tid til tidligere.

Så sees vi om ikke altfor lenge. Det som er sikkert er at vi skal komme gjennom denne krisen!

 

Med vennlig hilsen

Trond Sydskogen

Leder 

Tistedalen Friluftslag


0 Kommentar

Barnas Turlag med "mørketur" på skuddårsdagen

Postet av Tistedalen FL den 2. Mar 2020

Lørdag 29. februar arrangerte Barnas Turlag mørketur i aktivitetsløypa rundt Ertehytta. 12 voksne og 13 barn trosset værgudene og fikk en fin kveld i skogen. Mens vi ventet på at mørket skulle senke seg, grillet vi pølser og koste oss ved bålpanna. Etter hvert ble hodelyktene tent, og små og store bega seg ut på vandring. Mange synes det var spennende å skulle finne frem i skogen i mørket, og det våte været ga oss en ekstra utfordring med mange glatte partier som skulle forseres. Etter en runde i løypa takket mange for seg, mens de ivrigste samlet seg rundt bålpanna for en runde til med pølser. Regnet gikk i løpet av kvelden over til snø, og noen fikk seg en real snøballkrig før kvelden var over.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline