Årets siste nummer av TFL-posten

Postet av Tistedalen FL den 29. Des 2020

Med årets siste nummer av TFL-posten ønsker vi alle medlemmer, brukere av våre anlegg, lesere av TFL-posten og tfl.no, og alle våre støttespillere et Godt nytt år!

TFL-posten nr. 3 2020



Terminliste for Barnas Turlag for 2021 er klar

Postet av Tistedalen FL den 19. Des 2020


Terminliste for Barnas Turlag, Tistedal, sesongen 2021 er nå klar. Koronapandemien gjør at mye er usikkert framover, men etter planen starter det opp med "Kom deg ut dagen" den 7. februar, og avsluttes med "Nissesøndag" på Ertehytta 12. desember. Nedenfor finner du liste over alle arrangementene med en enkel informasjon, detaljer kommer senere.

7. februar kl. 11:00:  Kom deg ut dagen Tistedal
Tur til Aspern. Oppmøte på Tangen Brygge i Tistedal.
Turansvarlig: Cecilie Krogh 476 32 377
 www.tfl.no

11. april          TFL-dagen, Tistedal
Oppmøte ved Tistedal skianlegg
Turansvarlig: Cecilie Krogh 476 32 377
 se www.tfl.no for mer info

18.april 10:30       Klatretur til Hankø.
Oppmøte på Kiwi Brødløs. Det er mulig møte direkte på Hankø
Turansvarlig: Henrik Skjelin 411 46 044
 www.tfl.no

27. juni kl.11:00     Snorkletur til Klaretjern, Aremark
oppmøte Tangen brygge, Tistedal
Turansvarlig: Henrik Skjelin 411 46 044
 www.tfl.no

6-8. august   Overnattingstur til Tistedalens egen DNT-hytte Budalsvika, med Barnas Turlag Tistedalen.
Pakkeliste kommer ved påmelding. Frist 1.august til Henrik Skjelin. Det er mulig å kun delta fra lørdag til søndag.
Turansvarlige: Henrik Skjelin 411 46 044, og
Eileen Lindh Hansen 993 68 743
 www.tfl.no

5. september kl.11:00   Kom deg ut dagen, Tistedal
oppmøte ved Tistedalen Skianlegg
Vi markerer Soppens dag i samarbeid med Halden Soppforening
Turansvarlig: Gry-Heidi Montelius 941 72 714
 www.tfl.no

17. oktober kl 11:00    Tur ved Brekke Sluser, Halden
Oppmøte ved slusene
Turansvarlig: Gry-Heidi Montelius 941 72 714
 www.tfl.no

7. november     Ertemarka Rundt, Tistedal
Oppmøte ved Tistedal Skianlegg
Natursti og aktiviteter ved Ertehytta
Ansvarlig: Eileen Lindh Hansen 993 68 743
 www.tfl.no

12. desember     Nissesøndag, Tistedal
Oppmøte ved Tistedal Skianlegg
Stemningsfull tur til Ertehytta, med pepperkaker og gløgg langs veien.
Ansvarlig: Eileen Lindh Hansen 993 68 743
www.tfl.no

 





Norges Cup på Sjusjøen

Postet av Tistedalen FL den 6. Des 2020

             Petter Stokkeland rett etter at han kom i mål under søndagens NC renn på Sjusjøen


I disse koronatider er det bare de beste langrennsløpere som får starte i renn. Petter Stokkeland gikk både lørdag og søndag på Sjusjøen da Norges cupen ble arrangert der.

Det fikk starte 90 løpere i herreklassen og Petter er sikkert ikke fornøyd med prestasjonene verken lørdag eller søndag. Han ble nummer 72 på 15 km fri lørdag og nummer 75 på 15 km klassisk på søndag, men han fikk god omtale av NRKs Torgeir Bjørn og Jann Post i direkte sendingene på TV både lørdag og søndag!

Midt under arrangementet fikk vi oversendt et bilde av Petter på arenaen, fra sjefen for OL anleggene på Lillehammer, og tidligere TFL leder Per Olav Andersen. Veldig morsomt!  

                     Her ar vi Petter retter før han gir seg i vei på lørdagens 15 km fri



God oppslutning om turorienteringen i 2020

Postet av Tistedalen FL den 4. Des 2020

Premievinner Tor Ivar Sandberg til venstre, sammen med Trond Johansen og Svein Eliassen, alle fra TFL.  

Fra premieutdelingen på Venås 18. oktober. Fra venstre leder i TUR-O Jon-Steinar Mjølnerød, Halden SK, medlem i TUR-O Trygve Fosse, Gimle IF og de to ivrige turpost plukkerne, Reidar Juliussen og Thore Hein Kristiansen. 


Tur-O i Halden et samarbeids prosjekt mellom fire klubber i Halden (HSK, Gimle IF, Idd sportsklubb og TFL). Dette gir kvalitet og spredning på turer i Halden marka. Områder og kart fra Berg, Rokke og helt til svenskegrensa i Enningdalen blir benyttet. Ikke mindre enn totalt 91 poster ble lagt ut i mars og lå ut sesongen til 20. september. Det er en stor valgfrihet når du ønsker å besøke de ulike postene. Ulik vanskelighetsgrad fra lette løyper til vanskelige, der kompass er nødvendig, samt 5 GPS poster, der en lanseres per måned.

TFL hadde ansvaret for 15 sykkel/gå poster i Ertemarka mellom Ertemoen og Skårefjell,  og åtte barne – familie poster på Stutekollen. Det er området mellom Harekas og Bondebakken. Det var populært, vi la postene på topper i området. Dermed fikk man se Halden fra utsiktspunkter som folk ikke ellers har vært på. Det var fire GPS poster og de ble plassert i Prestebakkefjella, Drøftetrauget i Enningdalen, Abrahams kolle, 201 m o h, sør for Skårefjell og øst for Olavsleden, samt Langevann sørøst for Remnevannet.  

Korona tid i 2020! Nærmere forklaring på pandemien er ikke nødvendig da det har berørt de fleste de siste sju måneder og dessverre ikke er over. Men Tur-O er en aktivitet som ikke trenger  nærkontakt. Berøringsfrie poster, GRATIS nedlasting av kart for barn og familie på nettsiden ga god uttelling på deltagelse. Det var stort behov for å komme seg ut i skogen.

Enkel avslutning og premieutdeling var ute på Venås søndag 18.10. Vinner av gavekort kr 2000 fra Båtholm ble Målfrid Hansesætre fra Aremark, fruktkurv fra Kiwi Risum gikk til Tor Ivar Sandberg,   fem  gavekort fra Køhn gikk til Jan-Erik Bjerkeli, Frode Handelsby, Kari Hoch-Nielsen, John Arvid Lundquist og Thomas Moe. Grillutstyr gikk til Keth Kvalsvik.

Statistikk: Totalt 500 konvolutter ble solgt, 30 på nett og resten på utsalgstedene Felleskjøpet Brødløs, KIWI Risum og Norli Køhn. Vi takker for velviljen. Totalt er det 359 registrerte deltagere over tur-o og fam/barn som gir 15 649 postklipp.
 På adelskalenderen var det i år 66 nye, hvorav 38 har tatt gull merke, 15 sølvmerke og 13 bronse.

Det har vært svært god deltagelse fra TFL medlemmer. Vi takker for oppslutning og oppfordrer gamle o-løpere og nye til å prøve i 2021. Planen er som før, oppstart ved påsketider. Det er bare å følge med på Tur-O-Halden.no og tfl.no.

Med hilsen Mayna, Hans og Stein.