Nye Ertetrimmen avsluttet for sesongen, torsdag kveld

Postet av Tistedalen FL den 27. Sep 2019

Den 36. sesongen av Ertetrimmen ble avsluttet torsdag kveld, 26. september. Trimmen har i år gått under navnet "Nye Ertetrimmen" fordi den i år ble flyttet fra Ertehytta etter 35 år, til skianlegget. Torsdag kveld ble det hele avsluttet for sesongen med rundt 65 deltakere. Etter at trimmen var avsluttet i skianlegget, dro folket til Ertehytta der det vanket premier og mat på deltakerne. Årets sesong har hatt en betydelig større oppslutning enn fjoråret.

Det var et fyldig startfelt torsdag kveld  0 Kommentar

Aktivitetsløypa på Ertehytta er oppgradert (UHU løypa)

Postet av Tistedalen FL den 27. Sep 2019

Aktivitetsløypa på Ertehytta er oppgradert. Det må ikke forveksles med løypa rett utenfor Ertehytta, men det er den 1,5 km lange løypa i terrenget i området rundt hytta, tidligere kalt UHU løypa det er snakk om. Denne løypa ble anlagt i 2003, men har vært lite brukt de siste årene. Løypa har fått en liten oppfriskning nå, blant annet med nye spørsmål på plakater rundt i løypa. Det er også noen andre utfordringer gjennom løypa. Vi kan også informere om at Ertehytta har åpent på søndager fra kl. 10,00 til kl. 15,00 og på torsdags kvelder fra kl. 18,00 til kl. 20,00.


0 Kommentar

Klubbens virksomhetsplan

Postet av Tistedalen FL den 26. Sep 2019

Klubbens Virksomhetsplan ble godkjent på årsmøtet 26. februar 2019. Virksomhetsplanen kan også finnes under bolken "Om TFL" og videre under "TFLs historie".


TFLs virksomhetsplan.pdf


0 Kommentar

Lysløypa lyser mandag, tirsdag, onsdag og torsdag

Postet av Tistedalen FL den 23. Sep 2019

Lysløypa er slått på fra mandag 23. september. I første omgang lyser den mandag, tirsdag, onsdag og torsdag, fra mørkets frambrudd til k. 22.00. 

Rulleskiløypa lyser hver kveld, men i det området der lysløypa går gjennom skianlegget, vil det være dårligere lys de kveldene lysløypa er slått av.


0 Kommentar

Orientering: Liv Inger Prangerød dobbelt kretsmester og med mange andre topplasseringer

Postet av Tistedalen FL den 22. Sep 2019

Liv Inger Prangerød er vår eneste aktive o-løper, men til gjengjeld er hun meget aktiv. I tillegg til to KM titler denne sesongen, har hun deltatt i mange løp rundt omkring i Norge og Sverige, og vunnet flere av dem. Nedenfor har vi en oversikt over løp hun har deltatt i hittil denne sesongen.

Sälen tredagers 28. til 30. juni hadde over tusen deltagere. Det var flott fjellterreng og fint vær. Her ble det seier til Liv Inger alle tre dagene.

Under O-ringen ved Kolmården 22. til 26. juli var det ca 16000 deltagere i en veldig god og varm periode. Her ble hun nummer åtte sammenlagt i sin klasse, D 60, med en annen plass som best på den fjerde dagen!

Hele arrangementet under O-ringen var fantastisk gjennomført med flotte kart og vriene løyper. 

Gränsjakten ved Strömstad 10. og 11. august gikk på gode kart brukt under VM i Sverige 2016. Her ble det førsteplass begge dager.

Under årets VM i Spydeberg 12. til 16. august ble lørdagens publikumsløp en utrolig våt opplevelse, det regnet hele dagen. Men alle o-løpere var like blide for det. VM-stafettene på lørdag var også utrolig spennende å følge med på. I publikumsløpet ble hun nummer fem.

Under årets kretsmesterskap i Indre Østfold og Moss kunne det gjerne vært flere deltagere enn de 180 og 150 som stilte til start. Liv Inger vant begge KM titlene i sin klasse! 

Årets veteranmesterskap ble arrangert av Ringerike O-lag ved Hønefoss og Sundvollen 6. til 8.september med rundt 450 løpere.

Sprinten gikk ved Hvalsmoen militærleir (nedlagt) og middels og langløpene ved Kleivstua på Krokskogen. Her var det gode muligheter for en bomtur. Anne Marie Solheim Haugerud (tidliger HSK, nå Indre Østfold OK) var en av dem som løp fort uten alvorlige bommer, hun vant D 55 på søndagens middeldistanse. Liv Inger ble nummer 4, 5 og 5 på de tre løpene.


0 Kommentar

Rulleskirenn i Trøsken

Postet av Tistedalen FL den 20. Sep 2019


Torsdag 19/9 ble det gått kretsrenn i klassisk stil i rulleskiløypa i Trøsken, hvor TFL-løperne demonstrerte at den primære motivasjonen for kjøreturen til Harehjellhytta denne torsdagskvelden verken var å spise boller eller å drikke saft. 

 Fredrik Signebøen var ikke snauere enn at han gikk hen og vant 12-årsklassen for gutter, hvor det i alt stilte 8 deltagere, mens Agnes Andersen tok en solid 2. plass bak tilsynelatende uslåelige Anna Solberg fra Spydeberg i J13, og i konkurranse med totalt 5 startende rulleskiløpersker i denne klassen. Til sammenlikning var ikke tida Agnes brukte på 4-kilometeren i Trøsken dårligere enn at det ville ha holdt til en relativt komfortabel seier i J14. For Sondre Signebøen, gikk det imdl. en anelse tråere enn det pleier, og storebror Signebøen måtte ta til takke med 4. plass av de 5 som startet i G14.

 På søndag er det duket for nytt rulleskirenn på nylagt asfalt i Fredrikstad Skiarena, og det er ikke først og fremst for å spise boller at langrennsløperne fra TFL stiller i Fredrikstad heller. 😊


0 Kommentar

Onsdag kveld: Fra turen nord i Strupeskogen

Postet av Tistedalen FL den 19. Sep 2019

9 stk. og to Wilmaer( hunder) var med på kveldstur fra nord i Strupeskogen.Vi fikk en fin kveldstur i flott høstvær🌞🍁Ingen ble bløte på beina heller, selv om vi måtte balansere på stokk over bekk👍 Vi fikk et flott skue da vi så en elg som stod på en kolle. Vi brukte to timer på turen som var på 6,5 km.Turledere var Liv Marit og Sissel.


0 Kommentar

Søndagstur i Ulveholtet.

Postet av Tistedalen FL den 16. Sep 2019

 

Vann ble gjennomgangstemaet i søndagens tur i Ulveholtet. Vann var det mye av, overalt! Myrene var fulle av vann, stiene var forvandlet til små bekker, Ånesbekken var blitt en stor flod.

Det var , kort sagt, noen utfordringer å takle for de 9 som hadde bestemt seg for å gå søndagstur i Ulveholtområdet med TFL’s turgruppe denne søndagen.

Men gjorde det noe på humøret ? Nei da, solen skinte og humøret var på topp.

 

Vi startet fra parkeringsplassen for Ulveholtet, gikk stien over myrene opp mot Rumpetjern. Vi måtte passere Ånesbekken og det var den som var utfordringen. Den var flomdiger, og det vanlige vadestedet var fullstendig oversvømt. Heldigvis var det noen steiner som lå passende til , som gjorde at vi med god hjelp av hverandre greide å hoppe fra stein til stein.

 

Oppe ved hytta ved Rumpetjern ble det en kort hvil før vi gikk nedover til Fosserkoia. Her var dagens hovedpause. Det ble en hyggelig stund i solskinnet mens maten smakte.

 

Så ville vi videre, nå i retning Gruvehytta. På denne strekningen er det lagt mye klopper, så denne delen av turen ble ikke så våt. Ved Gruvehytta  så vi på det store hullet etter glimmergruven som drevet fra ca.1925 og fram til 2.verdenskrig. Dessuten lette vi etter edelsteinen granat, som det skal være endel av i fjellet der hytta står. Om vi fant noen edelstener? Det skortet kanskje på evnen til å skille ut granatene fra berget rundt.

 

Turen gikk videre mot Ulveholtet der vi tok en hvil i solveggen og kikket på «gørehøla» som villsvin hadde laget seg på jordet nedenfor hytta. Fra Ulveholtet gikk vi stien tilbake til parkeringsplassen og turen var slutt. Vi hadde tilbakelagt ca 10 km i nydelig høstvær.

 

Jan-Erik


 Turdeltakerne ved Fosserkoia

Kryssing av bekker kan også være morsomt

  Pikene på broen over Ånesbekken.

 Finner vi granater tro?


 


 


0 Kommentar

Skiløpere på sommerføre. TFL med fem kretsmestere på rulleski

Postet av Tistedalen FL den 9. Sep 2019

Martine Eldre Svendsby (28) ble kretsmester i K 19-20

Våre skiløpere er aktive året gjennom. Sykling, løping og ikke minst rulleski er aktiviteter som spisser formen fram mot vinteren, og i tillegg kommer harde styrkeøkter i Tistedal Skianleggs flotte treningsrom. Jeg vet at det har vært sterke prestasjoner av flere TFLere både på rulleski, sykkel, og med joggesko på beina, men det er umulig for undertegnede som ansvarlig for TFLs nettside, å følge med. Enkelte er flinke til å melde tilbake, men det er overveiende tynn tilbakemelding til tfl.no fra skimiljøet! 

Det jeg vet er at helgen 24. og 25. august ble en ny utgave av rulleskirennet Petit Tour de Tistedal, arrangert i skianlegget, med innlagt KM. Her fikk TFL fem kretsmestere: Sondre Signebøen i G 14, Per Morten Finstad i G 15, Johan Unneberg i M 19-20, Karin Selma Larsen i K 18 og Martine Svendsby i K 19-20. Agnes Høyven Andersen ble nummer to i J 13, Filip Glittenberg Holt kom på femte plass i M 19-20. Bastian Adler Østli Langseth (G 10) og Fredrik Signebøen (G 12) deltok også, men deres klasser har ikke KM status.

Sammenlagt i Touren vant både Selma, Martine, Per Morten og Johan. Agnes blir nummer to i sin klasse. Det må nevnes at Petter Stokkeland, som nå representerer Bygdø IL, vant seniorklassen. Junioren Johan Unneberg slo for øvrig alle seniorene i lørdagens distanserenn.

Karin Selma Larsen vant K 18Per Morten Finstad, kretsmester i G 15Sondre Signebøen tar KM gullet i G 14Johan Unneberg vant M 19-20 i rulleski KM. På dette bildet "drar" han på Eirik Brandsdal under hans besøk i skianlegget i fjor høst.Petter Stokkeland, TFL og Hermann Glørsen, FSK, går begge i år for Bygdø IL som et ledd i deres videre satsing i skisporet. Leit å "miste" Petter, men vi i TFL ønsker han lykke til videre! Jeg har et veldig sterkt ønske om at vår nettside, og TFL-posten, kan bli benyttet like bra av Skigruppa som Turgruppa!

 

Terje Jensen

webansvarlig@tfl.no

 


0 Kommentar

Tur i Vestfjella søndag 8. september

Postet av Tistedalen FL den 8. Sep 2019

Fottur i Vestfjella

Søndag 8. september ble det arrangert fottur i Vestfjella. Vi var 12 stk. som kjørte fra Tangen Brygge i retning Aremark. Her kom det 6 til, kjentmann Ole Lagerholt inkludert. Ole hadde ordnet så vi kunne kjøre helt inn til Rødvann så vi slapp masse gåing på vei. Her gikk vi rett ut i litt rufsete terreng sør for Rødvann og opp til hytta og fiskebua helt sørvest i vannet. Videre bar det avgårde på vei før vi svingte nordover til Langemyr Naturreservat. Her ble det en liten stopp, Ole hadde flere stopper underveis der han kom med litt info eller en god historie. Nå var vi framme på Rivestien, altså Vestfjellas E6 som vi skulle følge videre mot Fjell. Rasten tok vi ved Bjørntjern, rett ved stien. Maten smakte godt og Bjørn Østensvik fortalte en god historie fra området og framførte et flott dikt. Takk til han for det.                    Snart var vi videre på Rivestien forbi Røsengrå, ei stor røis hvor fem grunneiere møtes. Men ved Ørvannsbekken ble det bom stopp, den gikk flomstor. Så da fikk vi gå stiløst langs bekken ned til stien fra Fjell og videre tilbake til bilene.                                                                                Takk til Ole for en flott og fuktig tur i flott terreng.

                                                                                                                       Tor-Arild


0 Kommentar

Seniortur til Fagerhøy

Postet av Tistedalen FL den 8. Sep 2019

TFL-seniorer til Fagerhøy på Myking

Vi hadde fine stier å følge rundt Fagerhøy fjellstue

Mange veivalg, men noen var sperret av vann!

Finnes det noe mulighet for å komme over, tro?

Klare for hjemreise

På Mykingbrøtet. 1034 moh

Denne gangen hadde vi valgt Fagerhøy Fjellstue på Myking til TFL-seniorenes årlige fjelltur.                                                   Søndag 1.september var vi klare for avreise fra Halden. Som i mange år, sto Frode Bredholt klar med bussen. Han hadde solgt bussen sin siden sist, men hadde leid en for å kjøre oss til fjells! 

Turen opp gikk etter planen, og vi ankom Fagerhøy ved firetiden. Der ble vi møtt av Øyvind som driver fjellstua. Han viste seg å være en svært trivelig og imøtekommende mann som gjorde alt for at vi skulle trives. Han tok seg av alle oppgaver selv, men var først og fremst en aldeles utmerket kokk. Vi ble servert treretters middag hver dag, og maten så flott ut, smakte fortreffelig, og vi ble mer enn mette.

Hovedmålet med turen er å komme ut på fjellet og oppleve naturen og få mosjon. De som var ned, valgte ulike lengder på dagsturene, men vi startet sammen, og så rundet man av og gikk tilbake etter hvor langt hver og en følte seg i form til å gå.

Mandagen opprant med nydelig vær, og da valgte vi å starte uka med langtur. Vi gikk til en landtunge mellom Skårsrudvatnet og Veslevatnet. Men tvers over gikk en bekk (elv?) som hadde så høy vannføring at vi ikke kom oss over. Vi gikk et stykke tilbake og mot Holmevatnet. Derfra fulgte vi bekken og svingte av mot Ranten over Grønhovdhøgda hvorfra vi nøt utsikten over området. Fra Ranten fulgte vi veien hjem. Dette ble en tur på ca 13 km!

Tirsdag valgte vi å gå opp på nærmeste topp, Mykingbrøtet. Derfra gikk vi til østenden av Skårsrudvatnet. Der kom vi heller ikke over bekken, så vi valgte å lage en runde som passerte Mykingbrøtet en gang til.

Onsdag pøsregnet det, men ut skulle vi. Det ble til at vi fulgte stien mot Holmevatnet og tok samme veien tilbake. Vi var mer eller mindre klissvåte (alt etter kvaliteten på regn- og skotøy).

Torsdag gikk vi og «inspiserte» hyttefeltet på Mykinghøgda. Vi ble tipset om dette av Jon og Egil som hadde vært der dagen før. Her var det mange fine hytter med utsikt utover dalen. For å få en tur ut av det, tok vi stien fra hyttefeltet opp til Mykingbrøtet, og siden vi var på inspeksjonsrunde, gikk vi oppom mobilmasta der oppe også før vi returnerte til fjellstua.

I år måtte vi gå de samme rutene flere ganger. Siden bussen vår skulle brukes til «buss for tog», hadde vi ingen mulighet til å bli fraktet til andre utgangspunkter enn der vi bodde, og «overfylte» bekker hindret oss i å velge de korteste rutene til topper og mål vi kunne tenkt oss. Å gå rundt vannene gjorde at det ble for langt til disse turmålene.

Også denne gangen hadde Kirsten og Sverre sørget for en quizrunde hver kveld. Vi må bruke hodet også, ikke bare beina, og det er både lærerikt og morsomt. I tillegg har Tor med trekkspillet og et sanghefte til allsang. Dette skaper god stemning. Tor lånte bort trekkspillet sitt til Egil som også er en habil trekkspiller, så vi fikk mye musikalsk glede i år. Takk til både quizmasterne og trekkspillerne!

Alle ferier har en slutt, og på fredag var det tid for hjemreise. Frode fraktet oss trygt tilbake til Halden, og så er det bare å se fram til neste års seniortur. Det blir spennende å se hvor vi kommer da.

Takk til dere som var med på tur i år og velkommen igjen i 2020!

 

Hjertelig hilsen

 Ann Kristin, Wenche og Ingrid


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline