29 stk med på Fløtervandringen i Ertemarka

Postet av Tistedalen FL den 26. Mai 2019

Fløtervandring i Ertemarķa
 I dag (søndag 26.mai) inviterte TFL til tur langs Hellesåa for å se på restene etter fløtingen fra Holvannet til Store Erte og høre Svein Syversen fortelle om denne virksomheten. 29 tur- og historieinteresserte personer møtte på Ertehytta for få med seg denne nære historien, både i tid og sted. Vi tok av fra Siljedalsveien og vandret oppover langs elva. Det viste seg at ingen i turfølget hadde gått der tidligere. Vi hadde flere stopp underveis og lærte mye om fløtingen og fløterlivet av det Svein fortalte.
Dagens rast tok vi ved Holvannsdammen før vi fortsatte langs vannet til speiderhytta, og derfra nedover til Store Erte. Vi gikk innom tunet på Saksætre der Svein informerte om stedets historie.
Vi fulgte den nymerkede Ertehytta-Budalsvika - stien tilbake til Ertehytta.
TFL takker Svein for interessant historieformidling som ga turdeltakerene godt innblikk i en viktig del av vår lokale arbeiderhistorie, og vi takker dere som ble med på turen!
En engasjert Svein forklarer for en interessert turfølgeVI gikk en tur på stien...Gjengen er framme ved Store ErteFlott langs Hellesåvassdraget


0 Kommentar

Ertetrimmen 16. mai i flott sommervær

Postet av Tistedalen FL den 16. Mai 2019

Ertetrimmen 16. mai ble avviklet i strålende sommervær med 45 deltakere. Slett ikke dårlig dagen før nasjonaldagen. Tove Bergstrøm ble tildelt blomster for sin start nummer 500 i Ertetrimmen. Imponerende! 541 Ertetrimmer har totalt blitt arrangert siden starten i 1984!Her har vi Tove Bergstrøm t.v sammen med sine trofaste trimvenninner; May Britt Gunnæs og Sissel Håkonsen


0 Kommentar

Flott rundtur i Høiåsmarka

Postet av Tistedalen FL den 12. Mai 2019

Vi gikk for naturen!


 Rundtur i Høiåsmarka.
 I dag (12.mai) var dagen DNT hadde valgt for å arrangere støttemarsj for naturen med mål å hindre vindkraftutbygging i verdifull natur. TFL hadde en rundtur i Høiåsmarka på programmet, og det passet jo bra siden det er et område som er berørt i vår kommune.
 Tjueto personer møtte fram, og det var deltakere både fra Halden, Sarpsborg, Rakkestad og Marker. Halden Arbeiderblad møtte med journalist.
 Turen gikk fra Rahaugen forbi Tutjern og Tobarntjern opp til Høiås. Der benyttet noen av deltakerne anledningen til å gå opp i tårnet og se utover en stor del av Østfoldskogen. Den må vi bevare!
 Videre gikk vi ned til Blytjern hvor vi hadde rast, og Jan Erik snakket om vindmølleplanene og delte ut løpesedler.
 Så bar det opp til Høiås igjen, nå via Daltjern. Hjemturen gikk på blåløypa med en avstikker om Gørrtjern. Da hadde vi passert seks tjern på rundturen. Tjerna var også noe vi satte fokus på i dag.
 Takk til dere som ble med på denne støttemarsjen for naturen i ett av våre flotte friluftsområder!

Turhilsen fra Ingrid

Turdeltakerne foran Høiåsmasta

Ved Musehogget, der Halden Skiklubb holdt til under 2.verdenskrig

Rast ved Blytjern

 Jan Erik informerer om vindmølleplanene
0 Kommentar

Vellykket "Opptur" til Skårefjell

Postet av Tistedalen FL den 9. Mai 2019

Opptur ble en ny opptur


Risum ungdomsskoles åttendeklassinger var onsdag 8.mai klare for Opptur i Ertemarka. Utstyrt med nye Oppturpannebånd, Ertemarkakart, svarark og blyant til quizoppgavene la de i vei fra Skianlegget på Ertemoen med Skårefjell som mål. Tempoet var i følge TFLs guider oppturhistoriens (tredje året) høyeste, og det var elevene som satte fart. Quizspørsmålene gikk også greit. Som de to foregående årene var temaene allemannsretten og bærekraftig utvikling. 

På Skårefjell fikk alle en god hvil, mat og mulighet til å gå opp i tårnet og beundre utsikten derfra. De klassene som hadde gått Olavsleden opp, gikk Bergstien ned igjen og omvendt, så ungdommene ble kjent med i hvert fall to av mulighetene for å komme seg opp til Skårefjell.

For oss i TFL og forhåpentligvis for Risum ungdomsskole er det bare å glede seg til neste Opptur som går onsdag 6.mai 2020.

Det var folksomt rundt tårnet på Skårefjell denne dagen.

TFLs turledere klare for dagens oppgave.

Ingrid Solheim ønsker elever og lærere velkommen, og informerer om turen.

Elevene fikk med seg et kart over Ertemarka, for å følge med hvor de var, og hvor de skulle.

Den første gruppen har startet turen på Bergstien mot Skårefjell.

Wenche Hauge fører an "sin" gruppe i Olavsleden.

Ti oppgaver måtte løses på turen til og fra Skårefjell

Utsikten var god fra Skårefjell denne flotte dagen. Risum U-skole kan sees helt til venstre i bildet.


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline