TFL-løpere i NM på Lygna. Sterk 5 mil av Marius på lørdag, Martine og Petter ble nr. 16 og 14 i NC avslutningen

Postet av Tistedalen FL den 30. Mar 2019

              Petter Stokkeland passerer 2,2 km som nummer to på fredagens 10 km

              Startnummer 157 Martine Eldre Svendsby passerer her 2,2 km på fredagens 5 km fristil

  Johan Unneberg fanget opp av NRKs kamera før start, mens han påsettes brikka som registrerer tiden

Alle de tre TFL-utøverne som deltok på NM SR på Lygna tok NorgesCup-poeng i dag. Martine Eldre Svendsby K17, tok 6, Johan Unneberg M19/20 tok 11 og Petter Stokkeland M19/20 tok hele 46 poeng! Johan, som var syk under NM JR og dermed gikk glipp av mulige poeng, gikk ikke videre til finalen, men det gjorde derimot Martine og Petter. Finalen er søndag, der Martine går 10 km, klassisk fellesstart og Petter går 30 km, klassisk fellesstart, noe om burde passe disse sterke utøverne utmerket! Vi gleder oss til å følge med, lykke til!

Fredagens renn, 5 km for kvinner og 10 km for menn i fristil var NM øvelse for senior. Både Martine, Petter og Johan, var å se på NRKs sending. Petter ble nummer 66 av 457 som startet på dagens 10 km, og selv med startnummer 387 passerte han på nest beste tid etter 2,2 km, og han ble nevnt både med navn og klubb av Jann Post og Torgeir Bjørn. Petter var bare 4 sek bak Finn Hågen Krogh i mål. Johan Unneberg ble nummer 154 i samme klasse som Petter, mens Martine Eldre Svendsby kjempet seg inn til en 219 plass i en klasse med 270 startende. Lørdag var Marius Svensby en av de 279 som startet på 5-mila i NM. Marius gjennomførte på en flott måte ved å bli nummer 87. Han gikk seg stadig oppover på lista etter hvert som løpet skred fram, og med tiden 2,33,18, ble han slått av vinneren Martin Johnsrud Sundby med 20 min. Godt gjennomført renn av Marius. Søndag var det Norgescup avslutning. TFLs to løpere der gjorde det meget godt. Martine ble nummer 16 på 10 km, mens Petter gikk inn til en flott 14. plass i guttenes 30 km. Flott sesongavslutning av dem begge.


0 Kommentar

Gode prestasjoner i Birken...

Postet av Tistedalen FL den 16. Mar 2019

Flere TFL løpere var med i dagens Birkebeinerrenn, og noen av disse markerte seg veldig sterkt. Martine Eldre Svendsby (18) gikk de 54 kilometerne fra Rena til Lillehammer på 3,27,50. Det ble fjerdeplass i egen klasse, og tiden hold 51. plass i Eliteklassen. Petter Stokkeland (19) ble nummer 45 i Eliteklassen med sterke 2.38.34, 14,40 bak den suverene vinneren Petter Eliassen. Petter var forøvrig bare 19 sek bak den ikke helt ukjente Anders Gløersen. Petter hadde nest beste tid av nittenåringene. Syttenåringene Karin Selma Larsen og Herman Finsrud Kirkebøen viste også klasse. Selma fikk tiden 3,54,48 som holdt til en sterk 8. plass i egen klasse, men Herman med tiden 3,40,33 ble nummer 60 i sin. Flere fra TFL var med, blant annet Morten Andreassen (50-54) 3,48,24, og Trond Sydskogen (50-54) 4,26,51. Utover det er vi ikke sikre på om det er flere. 


0 Kommentar

Ingalåmi - en flott skihelg

Postet av Tistedalen FL den 14. Mar 2019

Ingalåmi nr. 27 gikk av stabelen 9. mars, og også i år var noen TFL-damer på plass. Deltakerantallet på Ingalåmi hadde dessverre sunket ytterligere, og det var ikke flere enn ca. 1650 damer som gikk i de flotte løypene rundt Birkebeineren Skistadion i år. TFL stiller trofast opp år etter år, denne gangen var vi også få, bare fire damer ble med på toget med Lillehammer og Ingalåmi som mål. 

Vi fulgte vanlig prosedyre med å sjekke inn på Lillehammer Vandrerhjem på stasjonen, hente startnummer og handle litt i Håkonshallen. Nå var det bare Johanna som sjekket smøretipsene, siden både Wenche og Ingrid satset på fellski i år. Værvarselet tydet på at det ville bli blå ekstra-føre, og det er jo ønskesituasjonen når det gjelder skismøring. Ingen nyinnkjøp fra Swix i år heller, altså.

Litt handel ble det likevel i butikken i Håkonshallen, det ar alltid noe vi (tror vi) trenger…

Da vi kom opp på stadion på lørdagen, syntes vi det var stusselig lite folk der. 30-km-løperne var i full gang og begynte så smått å komme i mål, men det var glissent med folk rundt omkring. Da vi etter hvert fikk vite at det kun var ca 1650 deltaker, forstod vi hvorfor. 

Vi fra TFL gikk vårt løp, og det ble en fin 15 km i nydelig preparerte løyper og med godt skiføre. Vi med fellskiene var litt usikre på om vi kunne glidd bedre, men i motbakkene var felene gode, så i det store og hele var vi fornøyde med endringen. Det var litt rart å ikke «stresse» rundt med smurning og testing av ski. Det ble nesten for lettvint.

Under premieutdelingen i Ingas vertshus ble Johanna ropt opp og fikk en påskjønnelse for å ha gått Ingalåmi 27 ganger. Hun fikk både en toalettmappe med innhold og en stor, flott bag med hjul. Utdelingen skjedde til stående applaus fra alle damen i teltet. Virkelig høyst fortjent! 

Kveldens middag inntok vi i år på restaurant Nikkers. Vi ble servert av en usedvanlig hyggelig og positiv jente, og maten smakte virkelig godt. Dette ble en perfekt avslutning på lørdagen.

Når vi først er i «skiland», passer alltid noen av oss på å få en skitur på søndag også. Wenche, Solveig og Ingrid tok bussen til Nordseter mens Johanna foretrakk sendingen fra jentenes tremil i Holmenkollen og VM i skiskyting. Det viste seg å være en kald nordavind på fjellet, og det gjorde at Solveig holdt seg rundt og i aktivitetssenteret på Nordseter mens Wenche og Ingrid gikk en mils tur rundt Nevelvatnet. Vi møtte forresten Ole Lagerholt, også fra TFL, på skituren. Matpakka tok vi innendørs sammen med Solveig. Det var for kaldt å sitte ute selv om sola skinte.

Togturen hjem gikk etter planen. Solveig hoppet av i Brumunddal for å besøke familie, og vi andre slappet av og nøt reisen hjem til Halden. Å ta toget er en behagelig måte å reise på.  

Takk for en fin helg på Lillehammer til Johanna, Solveig og Wenche!  Vi håper flere TFL-jenter har lyst til å være med til neste år!

Skihilsen fra Ingrid


0 Kommentar

TFL-løpere i Ungdomsbirken.. og Inga Låmi

Postet av Tistedalen FL den 11. Mar 2019

TFL hadde søndag 10/3 fire løpere i aksjon i årets utgave av Ungdomsbirken, og for Jens Halvard Larsen og Agnes Andersen i hhv. G12 og J12 var turen fra Sjusjøen til Birkebeineren Skistadion på Lillehammer karrierens første befatning med et renn i dette formatet. At 12-årsklassen i Ungdomsbirken går urangert lot det imdl. ikke til at noen av dem hadde tatt nevneverdig notis av, og skårungene tilbakela den 17 kilometer lange distansen med tilstrekkelig fynd og klem til at de b...egge kunne notere seg for høyst respektable tider i mål.

 Respektable tider og ditto plasseringer ble det også for Sondre Signebøen i G13 og Per Morten Finstad i G14, som med hhv.  00.54:44 og 00:49:00 plasserte seg som 119 av 285 og 79 av 260 startende i sine respektive klasser.

 Nede på skistadion i Lillehammer så også Fredrik Signebøen sitt snitt til å birkebeinerdebutere i 11-årsklassen i Barnebirken. Etter målgang var Fredrik imdl. ikke mer enn måtelig tilfreds med egen innsats ute i sporet, mens pommes frites’en som ble servert i stadionkafén derimot fikk utmerkede skussmål.

NB! Etter det vi kan se av resultatene fra lørdagens Inga Låmi, var det i alle fall to fra TFL med. Ingrid Solheim og Wenche Hauge som begge gikk 15 km.0 Kommentar

Junior NM på Savalen: Petter Stokkeland nummer 13 i fredagens 10 km klassisk og gikk på Østfolds 1. lag som kom på 5. plass i stafetten

Postet av Tistedalen FL den 8. Mar 2019

Fem TFL løpere startet i fredagens klassiske distanse i junior NM på ski på Savalen ved Tynset i Østerdalen. Petter Stokkeland gikk en meget sterk 10 km og ble nummer 13 av 211 startende i M 19-20. I samme klasse ble Filip Glittenberg Holt nummer 129. I M 17 gikk Herman Finsrud Kirkebøen også 10 km, og han ble nummer 131 av 186 startende. Våre to juniordamer klarte seg også veldig bra blant skarpskodde konkurrenter. Karin Selma Larsen i K 17, ble nummer 60 av 107, men Martine Eldre Svendsby i K 18, ble nummer 47 av 94 startende. Begge våre jenter gikk 5 km. Johan Unneberg skulle også ha gått helgens NM, men har blitt syk og reist hjem.

De samme fem som gikk fredagens klassiske renn, startet også i lørdagens fristils renn. Petter Stokkeland ble lørdag nummer 31 av 206 og viser dermed at formen er god. Filip Glittenberg Holt ble nummer 99 i samme klasse som Petter og denne klassen, M 19-20, gikk 20 km. M 17 løperen Herman Finsrud Kirkebøen gikk 10 km, og han ble nummer 168 av 190 i sin klasse. 10 km gikk også Martine Eldre Svendsby i K 18, og hun ble nummer 42 av 90 løpere. Karin Selma Larsen som går i K 17, gikk 7,5 km og hun ble nummer54 av 106 i denne klassen. Søndag er stafetter.

I søndagens stafett gikk Petter Stokkeland tredje etappe på Østfolds 1. lag som ble nummer 5, bare drøyt et sekund bak sølvplassen! Glimrende prestasjon av Amund Korsæth og Andreas Bergsland fra Trøsken, Petter Stokkeland, TFL, og Jan-Henrik Melbø fra Spydeberg. Østfolds andrelag med TFLs Filip Glittenberg Holt på siste etappe ble nummer 43. På Østfolds tredjelag som ble nummer 98 gikk TFLs Herman Finsrud Kirkebøen ankeretappen. 122 kretslag fra hele Norge var med. Martine Eldre Svendsby, TFL, gikk en sterk første etappe på jentelaget og vekslet som nummer 16. Karin Selma Larsen også TFL, gikk andre etappe og vekslet som nummer 28. På siste etappe gikk Kristina Bergquist fra Rømskog laget inn til 25. plass. 65 lag var med.


Nedenfor har vi bilder av Petter Stokkeland, Selma Karin Larsen, Martine Eldre Svendsby, Herman Finsrud Kirkebøen og Filip Glittenberg Holt . Alle bildene nedenfor er tatt under NM på Savalen, av Renate Unneberg

                                                                  


                                                                                                                             


0 Kommentar

102 med i årets Telenorkarusell. 43 jenter og 59 gutter

Postet av Tistedalen FL den 6. Mar 2019


                                 Yngste deltaker Julie Olivia, 3 år, har fullført


                                       Maren, 6 år, med vel gjennomført Telenorkarusell

l

                                     Agnes og Helene, 12 år, er fornøyd med innsatsen


                                             En meget fornøyd Jens etter målgang


                                     Telenorkarusellens trofaste speaker Karsten Sandtorp 


                       Karusellens faste tidtakere, Trond Bakke og Geir Sandtorp

Telenorkarusellen 2019 – i Tistedalen Skianlegg

Vi har arrangert Telenorkarusellen fem onsdagskvelder, med avslutning 13. februar. Vi har hatt gode skiforhold hele karusellperioden.

«Vi» er 12 personer i Tistedalen Friluftslag som har tatt imot påmelding, delt ut Telenor-luer (+ rester fra fjorårets premie), startet løpere og tatt dem i mål med tidtaking av alle. Ingen rangering, men tidene blir slått opp og lagt ut på hjemmesida vår. Vi har hatt «speaker» og har solgt vafler, pølser og drikke til de som ønsket det. Alle løpere har fått varm saft etter målgang.

På avslutningen fikk løperne også hver sin grillpølse m/ tilbehør.

43 jenter og 59 gutter har deltatt en eller flere ganger i år. Noen har vært med i alle fem rennene. Alder fra 3 til 13 år.

Vi har hatt fellesstarter i puljer, og noen har startet både to og tre ganger i løpet av kvelden.

Mange ivrige og dyktige skiløpere og fornøyde foreldre som setter pris på arrangementet. Da er det moro å være arrangør!

Vi gleder oss allerede til neste sesong!


Tistedalen Friluftslag

Kunstsnøgruppa


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline