Storfint besøk i skianlegget

Postet av Tistedalen FL den 23. Sep 2018

Lørdag ettermiddag var landslagsløperne Eirik Brandsdal og Hans Christer Holund i Tistedalen skianlegg hvor de hadde instruksjon og treningsøkt med lokale skiløpere. En av NSFs smøletrailere sto hele dagen parkert utenfor sponsor Sparebank 1 sine lokaler i Halden, hvor det var aktiviteter av ymse slag. Brandsdal og Holund var først der, skrev autografer og pratet med små og store som stakk innom, før ferden gikk videre opp til skianlegget. I skianlegget hadde Team Craft Østfold samling denne helgen, og sammen med TFLs skiløpere og andre interesserte delte Holund, Brandsdal og Emil Weberg Gundersen (markedssjef og skitrener i NSF) av sine kunnskaper. En meget hyggelig lørdag, både i sentrum og i Tistedalen skianlegg.

                        Brødrene Signebøen foran smøretraileren utenfor Sparebank 1 sine lokaler

Selma Karin Larsen, Filip Glittenberg Holt og Per Morten Finstad flankert av Hans Christer Holund og Eirik Brandsdal. NSFs Emil W Gundersen t.h



Skal du ha ny klubbdrakt?

Postet av Tistedalen FL den 21. Sep 2018

Nå kan klubbtøy bestilles igjen. Webportalen stenger 25 september.

TFL benytter SWIX som ny leverandør av klubb tøy. Bestilling og betaling gjøres av den enkelte selv i Swix sin egen nettbutikk.

Nettbutikken er kun åpen 2-3 ganger i året for bestilling og produksjon av tøy. Fra nettbutikken er lukket, tar det ca 6-8 uker å få varene. Åpning av nettbutikken blir varslet på TFL sine Facebook sider og på TFL sin hjemeside. Når varene er tilgjengelig for henting vil man motta en SMS og epost.

Under er en beskrivelse av bestillings prosessen.

Gå inn på SWIX sin nettbutikk: Swix Orginal

Velg den røde knappen «TEAMSHOP» oppe til høyre og legg inn brukernavn «tistedalen»

I nettbutikken kan du se hvilke produkter som kan bestilles. Tøyet i nettbutikken har Swix sitt standarddesign. For å se vårt design kan du trykke den røde lenken «Se teamets design her.» Du kan også se designet med litt høyere detaljnivå og eventuelt laste ned pdf her:

Renndress: Visning i Dropboks

Overtrekksdress: Visning i Dropboks

Overtrekksdress Vær nøye med å lese betingelsene og å finne ut hva slags tøy, modell og størrelse du skal ha; det er ingen angrerett/returrett på klubbtøy!

Klikk på de ulike modellene for å lese detaljer om kvaliteter og se størrelsestabeller.

Kort om modellene i Swix' sortiment som kan bestilles med TFL-design:

Mission X er Swix sin toppmodell.

Star X er en noe rimeligere modell som bør dekke de fleste behov.

Konkurransedressen Nordic X finnes både som heldress eller som todelt variant.

Velg det utstyret du selv vil ha, gå til kassen og betal på vanlig måte. Ferdig tøy hentes hos vår samarbeidende Sportssenteret i Halden. 

Styret i TFL skigruppe oppfordrer våre utøvere til å bruke oppdatert klubbtøy og til å profilere klubbens sponsorer. De er viktige støttespillere og følger med på hvordan klubben og utøverne profileres i media og i forbindelse med konkurranser. Forhåpentligvis bidrar også felles klubbtøy til å styrke lagfølelsen.




Liv Inger Prangerød med tre bronsemedaljer i Veteran NM

Postet av Tistedalen FL den 18. Sep 2018

Ås IL og Kolbotn & Skimt OL arrangerte årets veteranmesterskap i orientering 7. til 9. september.

Fredag var det sprint i den flotte parken på Ås NMBU.

Lørdag og søndag var samlingsplass ved Ski golfklubb, Smerta.

Det deltok over 500 løpere fra 35 til 90 år.

Kart, løyper og arrangement var prikkfritt, og selv om det regnet mye hele søndag, var alle enige om at denne helga hadde vært fin!

Verdien av premiene i år ble gitt til veldedige formål. De tre beste i hver klasse fikk blomster og diplom.

 

TFLs Liv Inger Prangerød tok bronse på alle tre distanser i Veteran NM. Her er Liv Inger t.h på pallen etter sprinten. Vinneren ble Kari Elisabeth Natvig fra Nittedal, mens Sirpa Lilja fra Modum ble nummer to.



Landslagsløpere og OL deltakere til Halden og Tistedal førstkommende lørdag

Postet av Tistedalen FL den 17. Sep 2018

Foto: Skilandslaget

Hans Christer Holund og Eirik Brandsdal kommer til Halden på lørdag. Det blir muligheter til se.. og trene med disse skistjernene i Tistedalen skianlegg utpå dagen.


22 september kommer den norske smørebussen til Halden, med 2 mannlige landslagsutøvere (Hans Christer Holund og Eirik Bransdal).  Buss og utøvere skal stå på Wiels plass om formiddagen. Hvor man får anledning til å gå inn i bussen og snakke med utøvere. Dette som en del av høstmarkedet og på vegne av vår sponsor Halden Sparebank. Deretter kommer det som er mest spennende for TFL sin del. 


Skiforbundet ønsker å komme opp i vårt skianlegg og kjøre en rulleski trening med våre utøvere. Det vil da være landslagsutøverne som har denne økten. 

Våre utøvere blir delt i 2 grupper etter alder, over og under 15 år.  

TFL ønsker derfor alle som har hatt eller er tilknyttet skigruppa hjertelig velkommen til en treningsøkt med disse gutta. Økten vil være teknisk rulleski og man bør være 9-10 år og ha prøvd dette før. Man trenger dog ikke være aktivt med i skigruppa i dag. Det vil være mulig for autografer og litt bevertning etter treningsøkt. 


Agendaen vil være som følger:


·      13 – 14: autografskriving og instruksjon stakemaskin (og evt. skøyteteknikk brett som mulig er ferdig), tror ikke det blir rulleski der nede, da vi også har aktivitet med Utetimen på området.

·      14 – 14.30 transport til rulleskianlegg og klargjøring til trening

·      14.30 – 15.30 trening med unge utøvere TFL

·      15.30 – 16 mingling og bevertning



Se mer på: https://www.ha-halden.no/sport/langrenn/hostmarked/skilandslaget-kommer-til-halden/s/5-20-564315



Skriv gjerne en mail til skitrim@tfl.no om man ønsker å komme. Slik at vi kan beregne litt mat og oppmøte.



Skigruppa.



Vellykket Petit tour de Tistedal med innlagt KM

Postet av Tistedalen FL den 17. Sep 2018

TFLs fire kretsmestere på rulleski: Petter Stokkeland, Sondre Signebøen, Per Morten Finstad og Karin Selma Larsen

Da var Petit tour over for denne gang. 

Med værgudene med oss på mesteparten av helgen fikk vi gjennomført et bra arrangement.


Lørdag stod det bakkeprolog (klassisk stil) og KM distanser på blokka. 

I bakkesprinten fikk vi flere klassevinnere, Per Finstad G14, Karin Selma Larsen K17, Petter Stokkeland M19/20, Sondre Signebøen G13 ble nummer 2 i sin klasse. Bakkesprinten inngikk som del av 3 konkurranser i løpet av helgen og ble ikke premiert.  TFL ville vært ennå mer representert dersom ikke sykdom hadde satt en hard stopper for flere av våre utøvere. 

Da denne distansen ble startet på Bjørnstadbrygga, var det knyttet spenning til gjennomføring av etappen. Dette gikk over all forventing og man må gi en stor honnør til alle løypevakter som bidro til at dette lot seg gjøre! 


Distanse 2 for dagen var normaldistanse skøyting fellesstart. Fra J/G13 var dette også en KM distanse. 

Minste TFLer for dagen var Fredrik Signebøen som vant sin klasse i G11 med et stort smil!  ”Søstrene” Agnes Høyven Andersen og Helene Bekkevard ble henholdsvis nummer 2 og 3 i J12, bak den harde Spydeberg ekspressen. 

        Agnes Høyven Andersen, TFL, Anna Solberg, Spydeberg og Helene Bekkevard, TFL er en solid trio i jenter 12 år



I første KM klasse gikk Elina Ugland J13 inn til en 3 plass (4 plass i distansen, 1 utenfor krets). 

Dagens første kretsmester ble Sondre Signebøen i G13, ble nr 2 klassen. 

I G14 tok Per Morten seier i klasse og ble kretsmester.  Karin Selma ble klassevinner og kretsmester i K17, selv med sykdom i kroppen. Siste klassevinner og kretsmester ble Petter Stokkeland i M19/20. I denne klasse stilte en småsyk Johan Unneberg og ble nr 3 i KM og nr 4 på distansen. 

Gratulerer til alle kretsmestere og utøvere som gikk et flott renn. 

                                      Elina Ugland i fint driv på vei til en tredje plass i lørdagens renn


Søndag var det sprintrenn for de minste og skibytte for 13års klassen og oppover. 

Etter en liten tur i asfalten like etter start (med blodige knær) ble det en 5. plass for Fredrik Signebøen i G11 klassen.  Jentene i J12 fikk en ”status quote” plassering i sprintrennet. Agnes Høyven Anders ble nr 2 og Helene Bekkevard nr 3. 

Elina Ugland (J13) gikk ikke skibytte søndag, men ble nr 4 sammenlagt.

I G13 ble Sondre Signebøen nr 2 på distansen og nr 2 sammenlagt. 

Per Morten Finstad (G14) vant sin klasse og helgen sammenlagt. 


Yr.no var presis i sine varslinger og for de eldste klassene ble det en bløt gjennomkjøring.

Karin Selma(K17) gikk inn til overlegen seier på distansen og klassen sammenlagt.

I M19/20 rykket Petter Stokkeland fra start og gikk inn til en komfortabel seier på distanse og helgen sammenlagt. Johan Unneberg gikk inn til en 3 plass og 4 sammenlagt.

                            Stor innsats va Fredrik Signebøen som gikk til topps på normaldistansen i G 11


Til slutt ønsker vi å takke alle som har stilt opp på dugnad i helgen! Uten dere er det vanskelig å gjennomføre et slikt arrangement!


Skigruppa. 



Store Erte rundt søndag 16 september 2018

Postet av Tistedalen FL den 9. Sep 2018

Turomtale:
 
Søndagens langtur starter ved badeplassen på Kruseter (P-plass ØST for vannet) og avsluttes på Kruseter. Turen betegnes som krevende pga. lengden, vi antar å bruke 6 - 7 timer i gangtid, men har tidligere vært nede i 5,5 timer, og så kommer pausene i tillegg. Vi går først et kort stykke på asfalt, videre på sti og skogsbilvei, men også et mindre område hvor vi går på en lite brukt sti gjennom lyng, høyt gress og kratt.

Husk mye drikke og litt mat, vi tar flere gode pauser underveis. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er dekning for mobiltelefoner når vi er lengst borte fra RV 21.


Etter å ha gått langs RV 21 fra P-plassen ved Kruseter til broen over Store Erte begynner første etappe. Etappen begynner med at vi går langs NORD/ØST-siden av vannet på god sti til vi kommer til vegdele ved Kjetangen. Herfra må vi følge skogsbilvei i ca. 1,7 km til Stuedalen hvor vi tar av på en fin sti over Bjørntangen fram til Hestneset.


Neste etappe går dessverre på skogsbilvei i ca. 4,5 km, den første kilometeren er dekket av grov pukk som er litt slitsom å gå på, vi skimter Vinterveikoia nede ved vannkanten og fortsetter på skogsbilveien, herfra på et mye bedre veidekke. Vi runder SYD-enden av Store Erte og går helt fram til Ertehaugen og Hafsrødkasa.


Siste etappe fra Hafsrødkasa til P-plass og bilene går på VEST-siden av Store Erte og bare på sti. Et mindre parti av stien er lite brukt og krattet har blitt tett, men i hovedsak er stien veldig god. Flere steder er det svaberg helt ned i vannet, og der tar vi noen pauser. Ved en tidligere tur benyttet deltakerne pausen til et lite bad her. Den siste strekningen fra Tangane og til P-plassen hvor bilene står, går litt opp og ned og har vi slitne ben (naturlig det) kan det bli litt tungt på slutten. De siste meterne går vi på lysløypa ned til Kruseter og P-plassen.


Arrangør: Tistedalen friluftslag 

Frammøte ved badeplassen på Kruseter kl.10:00 (P-plass ØST for vannet).               
 Turansvarlige: Ove Aardal, mob: 900 40 266 eller e-post: 
ove.aardal@outlook.com og Ingrid Solheim, mob: 481 27 580











Kveldstur

Postet av Tistedalen FL den 7. Sep 2018

Det var 12 stk som møtte opp noen på Frivillighetsentralen og de fleste på Hjelpemiddelsentralen for å være med på kveldens tur. 

Vi gikk opp Rødstien til Rødsfjellet, hvor turleder Sissel fortalte litt bakgrunn for minnesmerket. Flere deltagere kom med litt info👍 

Vi gikk videre til Rød Herregård, der traff vi på to til som ble med på resten av turen. Vi gikk en runde i parken, før vi traff som avtalt Kristin Sørhol som fortalte oss om historien bak Rød sin opprinnelse og div drift av gården og parken. 

Vi fikk mye spennende informasjon helt tilbake fra år 1733!

Det var veldig fin stemning blant turdeltagerne, tror vi alle syntes det ble en fin kveld! 

Turledere var Vivan og Sissel 










Ertehytta

Postet av Tistedalen FL den 6. Sep 2018

Ertehytta holder åpent på søndager fra kl.10 til kl.15 og på torsdager fra kl.18 til kl.20

Ønsker gamle og nye gjester hjertelig velkommen