UTDELING AV GULLMERKET TIL HANS LIE

Postet av Tistedalen FL den 22. Mar 2018

På avslutningen til skigruppa mandag 19. mars ble Hans Lie tildelt TFL sitt Gullmerke.

Tistedalen Friluftslags Gullmerket henger høyt og ble opprettet i 2006 i forbindelse med TFLs 50 års jubiléum.

Kriterier for å få Gullmerket er:

·        Stor innsats for laget ved verv i lagets styre og grupper gjennom flere år

·        Stor innsats som idrettsutøver for laget

·        Stor dugnadsånd på ulike områder

Minst et av kriteriene må oppfylles.

Gjennom mer enn 15 år har Hans vært trener i skigruppa. Det betyr å være tilstede på treninger flere dager i uken. Å reise på treningssamlinger og renn i helger, legge opp treninger, smøre ski, motivere og støtte. Resultatet er mange skiløpere i klubben, mange KM titler med 19 forskjellige utøvere og ett NM gull junior. Uten Hans hadde ikke klubben hatt den rekruttering og det miljøet som er her, i dag.

Å fremheve seg selv, er ikke det som ligger naturlig for Hans. Her jobbes det aktivt for å fremheve utøverne og støtteapparatet.

Det var leder i TFL, Trond Sydskogen som stod for overrekkelsen i nærvær av mange barn, unge og voksne på Ertehytta den kvelden.

Alle medlemmer i TFL gratulerer Hans så mye med utmerkelsen og håper det vil spore for videre treningsgjerning for klubben!



Birkebeineren 2018: Martine Svendsby vant sin klasse!

Postet av Tistedalen FL den 18. Mar 2018

Martine Svendsby suveren vinner i Birken 16-17 år!

Karin Selma Larsen med sterk innsats både i Ungdomsbirken og Fredagsbirken

I to helger har det nå blitt arrangert "Birkebeinerrenn". Forrige helg Ungdoms, Barne og Halvbirken, og denne helgen fredagsbirken og det ordinære Birkebeinerrennet. Mange TFLere har vært med og hevdet seg godt, med Martine Svendsbys suverene klasseseier på de 54 kilometerne fra Rena til Lillehammer som det største. Hun brukte 3 timer 41 min.

Ved siden av Martines seier var Petter Stokkelands 5. plass et meget sterkt resultat (2,57). De øvrige fem fra TFL som deltok var  Marius Svendsby, Morten Andreassen, Johan Unneberg, Filip Glittenberg Holt, og ikke minst TFLs leder Trond Sydskogen. Alle klarte seg godt over fjellet, og det samme gjorde 16 år gamle Karin Selma Larsen i fredagsbirken gikk på 4 timer og 19 min.

Forrige helg ble Marius Svendsby nummer 11 i halvbirken, Karin Selma Larsen nummer 12 i ungdomsbirken (16 år) og Per Morten Finstad nummer 46 av 304 i 13 års klassen. De øvrige fra TFL som deltok i ungdom/barnebirken var Anders Bekkevard (14 år), Sondre Signebøen (12 år), Herman Finsrud Kirkebøen (16 år) og Agnes Høyven Andersen (11 år).  

 



Flott lørdag i skianlegget. Per og Anders kretsmestere i stafett!

Postet av Tistedalen FL den 18. Mar 2018

Per Morten Finstad og Anders Bekkevard ble kretsmestere

Joel, Johan Fredrik og Olle

Elina, Sondre og Inger Anne

Fredrik, Helene og Agnes

Lørdag 17 mars arrangerte TFL sprintstafett i skianlegget. Arrangementet gikk i strålende vintervær og fantastiske føreforhold. Vi hadde 74 deltakere fordelt på 28 lag. TFL kan skilte med en overlegen sier i klassen G13/14 til Anders Bekkevard og Per Morten Finstad....

Iben Andersen gikk i J16 sammen med en lånt makker, Sofie Sulusnes, fra Trøsken. De gikk inn til en flott klasseseier.

Våre yngste deltakere gjorde en kjempeflott innsats i Mix 27 klassen. Her ved Joel, Johan Fredrik og Olle.

Mix 32 laget sikret en super andreplass. Fredrik, Helene og Agnes.

Mix 35 laget gjennomførte på en flott måte og gikk inn til en 5 plass. Elina, Sondre, Inger Anne.

Skigruppa vil takk dugnadsgjengen for at vi fikk gjennomført arrangementet!



Lørdag17. mars 2018 KM Teamsprint fristil – Tistedalen Skianlegg

Postet av Tistedalen FL den 17. Mar 2018

Tistedalen Friluftslag inviterer til utsatt kretsmesterskap i lagsprint for Østfold Skikrets i Tistedalen Skianlegg i Halden, lørdag 17. mars 2017. KM-stafettene går over sprintdistanser i fristil for klassene f.o.m. 13 år og eldre, og rennet arrangeres i kombinasjon med ordinært kretsrenn med mixed-stafetter for aldersbestemte klasser f.o.m. 12 år og yngre. Første start i de yngste klassene går kl. 11:00.

Øvelser og deltakere



Ingalåmi - en fin skiopplevelse for TFL-damene

Postet av Tistedalen FL den 13. Mar 2018

Ingalåmi nr 26 gikk av stabelen 10.mars, og som i tidligere år, var også i år TFL-damene på plass. Deltakerantallet på Ingalåmi er stadig synkende, fra ca 6000 deltakere da det var på topp til under 2000 i år. TFL stiller trofast opp år etter år, denne gangen var vi åtte damer, seks skiløpere og to støttepersoner, som satte oss på toget med Lillehammer og Ingalåmi som mål. I år har vi jo hatt skiføre i Halden, så litt skitrening hadde vi fått, og det er ikke hvert år.

Vi fulgte vanlig prosedyre med å sjekke inn på Lillehammer Vandrerhjem på stasjonen, hente startnummer og handle litt i Håkonshallen og ikke minst sjekke smøretipsene. Vi regnet med at det skulle være greit siden Yr varslet -4/-5 grader og sol på lørdag, og det viste seg å stemme. For første gang på flere år, var Swix blå ekstra ekspertenes anbefaling, og det er noe alle har, så heller ikke i år ble det innkjøp av nye typer skismurning. Litt penger la vi igjen på hansker, gensere, trøyer osv, så vi gikk ikke helt tomhendte fra hallen.

Ungdommen på laget ønsket seg et pastamåltid på fredag, og vi var fornøyde med det vi fikk servert på Restaurant Toscana.

Skismurningsprosessen på fredag kveld gikk raskt og greit siden det var blå ekstra som skulle under skiene.

Caroline skulle gå 30 km som forberedelse til neste helgs Birkebeinerrenn, mens resten av oss nøyde oss med 15 km. Noe skulle skje i år også. Halvannen km før vi var framme på Birkebeinerstadion var det full stopp for bussen vår (og alle andre). En  Ingalåmi-buss hadde kjørt av veien og sperret kjørebanen for andre trafikanter. Noen av oss valgte å gå den siste biten opp, mens andre hadde is i magen og ble sittende i bussen. Alle rakk fram til stadion i tide for å teste ski før start, og det viste seg at skiene hadde både feste og gli, slik at ettersmurning var unødvendig.

Alle som skulle gå rennet, kom seg av gårde til riktig tid og fikk en fin skitur under perfekte forhold. Så flott var det, at flere av oss hadde hatt tanken på å fotografere den flotte naturen vi gikk gjennom, men det gjør man ikke når man er med i skirenn, såpass alvorlig tar vi det da fremdeles…. Resultatene kommer nedenfor denne gangen også.

Kveldens middag inntok vi på Hvelvet, restauranten i Kulturhuset Banken, som ble brukt til NRKs underholdningstilbud under OL i 1994. Vi ble møtt av hyggelig betjening og fikk god mat og godt drikke.

Når vi først er i «skiland», passer alltid noen av oss på å få en skitur på søndag også. Maria, Karoline og Mari reiste hjem til Trondheim og studiene på formiddagen, så det ble bare Wenche og undertegnede som tok bussen til Nordseter i år. Vi hadde bestemt oss for å gå tilbake til Lillehammer og gå innom Birkebeinerstadion for å se om vi kunne treffe noen fra TFL som var med i ungdomsbirken. De fleste var ferdige med sine renn og hadde dratt derfra, men vi slo av en prat med Trond og Agnes Andersen. Hun skulle gå barnebirken.

Vi fikk oss en real utforkjøring ned til Håkonshallen og ble ganske frosne. Derfor gikk vi inn i hallen for å varme oss og shoppe litt til…

Togturen hjem gikk etter planen, og vi kom oss av toget i Oslo uten problemer. For sikkerhets skyld hadde vi informert konduktøren om det som skjedde i fjor (vi kom ikke av toget før Majorstua), og han passet godt på at alt gikk bra med oss denne gangen.

Nå gjenstår bare å takke alle sammen for en fin helg i godt selskap og med flotte skiopplevelser. Håper vi sees på Ingalåmi 2019!

Skihilsen fra Ingrid

 

Resultater:

30 km:                                                                                                                                                            

Karoline Dahl Fosby        3.01.31

 

15 km:                                                                                                                                                                                                                                                                     

Wenche Hauge                 1.31.29                                                                                                                      

 Ingrid Solheim                   1.31.56                                                                                                                         

Mari Eidnes                        1.42.21                                                                                                                                                    

(Mari steppet inn for Gunhild Dahl Fosby  som har vært så uheldig å brekke beinet)                   

Maria Dahl Fosby               1.47.52                                                                                                                 

Johanna Ytterbøl               1.56.19  (Johanna deltok for 25.gang

En fornøyd TFL-gjeng etter gjennomført Ingalåmi. Foran fra venstre: Mari, Maria, Karoline. Bak: Johanna, Solveig, Ingrid, Ann-Kristin, Wenche.

Ungdommen er i farta. Mari, Karoline, Maria.



Gode prestasjoner av TFLs skiløpere i junior NM i Steinkjer. Selma og Herman vant i Spydeberg.

Postet av Tistedalen FL den 4. Mar 2018


Fire løpere fra TFL var med i junior NM i Steinkjer denne helgen. Det startet opp fredag med klassisk. Martine Eldre Svendsby i K 17 kom inn på en meget god 13. plass, bare 44 sek fra pallen på fredag og fulgte opp med å bli nummer 16 lørdag. Hun gikk også en sterk etappe i stafetten på Østfolds lag som ble nummer 31 av 64 lag. Johan Unneberg ble nummer i M 18 ble nummer 62 fredag og en meget sterk 21. plass lørdag. Filip Glittenberg Holt gikk også i denne klassen, men har vært syk og kom denne gangen ikke opp på sitt vanlige nivå.

Petter Stokkeland derimot gikk to sterke renn, både fredag og lørdag. Han ble nummer 33 fredag og 30 lørdag. Han er første års løper i denne klassen og halvparten av konkurrentene er et år eldre. Det var godt over 200 løpere som fullførte begge dager i denne klassen.

Både Johan Unneberg og Petter Stokkeland gikk på Østfolds 1.lag i stafetten og ble totalt nummer 14 av 130 fullførte lag. Meget sterk! I stafetten gikk Petter første etappe og vekslet som nummer syv. Trøskens Amund Korsæth vekslet til Johan som nummer ti og Johan Unneberg avanserte til niendeplass. Fredrikstads Mads Arnesen klarte seg også godt på den siste etappen og gikk altså laget inn til en respektabel 14. plass.

Askim IF arrangerte renn i Spydeberg i helgen og der vant Selma Karin Larsen og Herman Finsrud Kirkebøen sin respektive klasser. (J 16 og G 16). Anders Bekkevard (14) ble nummer to i sin klasse, et par sekunder fra seieren.