Greit årsmøte, men en liten Time out måtte til for å redde budsjettet

Postet av Tistedalen FL den 28. Feb 2018


TFLs nye styre. Bak fra venstre: Arild Signebøen (Ski), Ann-Kristin Dahl Fosby (Tur), Wenche Hauge (Hytta), Eileen Lindh Hansen (Barnas Turlag), Ole Lagerholt (Budalsvika), Kai Nilsen (Vedl.hold), Arild Svendsen (TFL-posten), Tom Olaussen (Løype) og Hege Kjelvik (Kunstsnø)  Foran fra venstre: Solveig Trollnes (Nestleder/økonomi), Trond Sydskogen (Leder), Svein Minge (Sekr.) og Mayna Nossen (Orientering)

TFLs leder Trond Sydskogen kunne ønske rundt 40 medlemmer velkommen da laget avholdt sitt årsmøte på Ertehytta tirsdag kveld. Svein Løwengreen ble valgt til dirigent og Eileen Lindh Hansen til referent. Årsberetningen til hovedlaget ble lest opp av sekretær Svein Minge, mens gruppe beretningene ble presentert av lederne i de forskjellige gruppene.   Alle beretningene var fyldige og velskrevne, og veldig informative. De vitnet om stor aktivitet i laget på alle fronter og ble godkjente av forsamlingen uten protester.   Det bør også nevnes at det er opprettet en gruppe for Friluftsliv, tilrettelagt for utviklingshemmede. Denne er underlagt Turgruppa og har vært aktive gjennom hele 2017.

Regnskapet ble godkjent, men naturlig nok ble det noen spørsmål fra salen. Dagens regnskap i en forening som vår inneholder mange tall og det er ikke like enkelt for alle å forstå de forskjellige postene. Det de fleste av oss forsto var at det viste et driftoverskudd på kr. 301 303,- at styret har valgt å beholde en gjeld etter byggingen av skianlegget på ca. kr. 500 000,-, men til gjengjeld finnes det rundt en million kroner på lagets konto. Så økonomien er god!

Under innkomne forslag hadde styret kommet med forslag om å arrangere en TFL dag i skianlegget første søndag etter påske. Håpet var at dette kunne bli en tradisjon. Forslaget ble enstemmig vedtatt.

Neste punkt på agendaen var fastsettelse kontingent, og her hadde styret kommet med forslag om en liten økning. På forespørsel fra salen om grunnen til at styret ville ha kontingentøkning informerte lederen litt om det. Det er mange år siden siste økning og kontingenten i TFL er ganske lav i forhold til en del andre lag, og økningen som ble foreslått var relativt beskjeden.

Forslaget ble enstemmig vedtatt. Kontingenten for voksen medlem økes fra kr. 300,- til kr. 350,- ungdom, pensjonister og familiemedlemmer økes fra kr. 200,- til kr. 250,- mens barn under tolv år får en økning fra kr. 115,- til kr. 125,-. Det kan legges til at de som er aktive og ønsker å bruke garderober og treningsrom på Ertehytta og/eller skianlegget må ut med kr. 500,- i året.

Budsjettforslaget som ble lagt fram hadde et underskudd på kr. 344 000,- og det ville ikke årsmøtet gå med på. En del ønsker fra gruppene var lagt inn i budsjettet som gjorde det så negativt, og møtet tok en liten Time out hvor styret og regnskapsfører reduserte utgiftsiden med kr. 435 000. Da ble det snudd til kr. 91 000,- pluss. Det kunne årsmøte godkjenne og ga samtidig styret fullmakt til å skaffe fram midler i løpet av året som kunne brukes på det som i utgangspunktet var lagt i budsjettet og gjorde det negativt.

Valget av 55 tillitsvalgte, pluss to revisorer og tre valgkomite medlemmer gikk glatt, og den gjenvalgte lederen Trond Sydskogen kunne igjen overta klubba og takke for tiliten.

Det hele pleier og avsluttes med bevertning og eventuelle utmerkelser, men denne gangen ble bevertningen lagt inn i Time out`en tidligere på kvelden. Utmerkelser kan det leses om i eget stykke. Et forholdsvis rolig, men langt årsmøte var over.  

 

 



ÆRESMEDLEM TISTEDALEN FRILUFTSLAG – UTDELING PÅ ÅRSMØTE 27. FEBRUAR 2018

Postet av Tistedalen FL den 28. Feb 2018

På Årsmøte ble Terje Jensen utnevnt til æresmedlem i TFL.

Det var leder Trond Sydskogen som på slutten av Årsmøte foretok den høytidelige og helt fortjente overrekkelsen. Det ble også behørig omtalt i Halden Arbeiderblad som var tilstede under hele Årsmøte.

Utdrag fra talen som leder holdt:

«Et idrettslag er avhengig av ildsjeler for at oppgaver blir planlagt og utført. Ingen unntak i TFL. Det er mange som bidrar året rundt med stor dugnadsinnsats på alle områder. En av dem som er med på dette befinner seg blant oss i kveld.

I snart 49 år har vedkommende person vært medlem i TFL, fra 7. oktober 1969. Medlem nr 383. Personen ble medlem gjennom orienteringssporten og har drevet med det i mange år i tillegg til skisport. Personen ble ganske raskt en administrator og har deltatt på de fleste områder i klubben. Personen har vært leder av skigruppa, o-gruppa, og gjennom de siste åtte årene frem til årsmøte i 2017 som leder av TFL».

I 1974 kom TFL- posten ut med sitt første nummer og vedkommende ble med tidlig og har vært med gjennom alle år. K-joggen, forgjengeren til Ertetrimmen så sin begynnelse i 1984, ble startet av vedkommende. Begge disse lever i beste velgående og er som jeg ser det, en del av TFL sin identitet. I 2006 ble jubileumsboken utgitt da TFL ble 50 år. Det personen ikke vet om klubben vår, er ikke vært å vite».

 

Det ble selvfølgelig stående applaus fra de ca 40 som deltok på Årsmøte og Terje ble litt stum.

Alle i TFL gratulerer så mye med æresmedlemskapet!

 

Trond Sydskogen

Leder



AVSLUTNING PÅ TELENORKARUSELLEN 2018

Postet av Tistedalen FL den 16. Feb 2018

Onsdag 14. februar arrangerte vi sesongens 5. og siste Telenorkarusell.

Neste uke er det vinterferie, og 2 uker fram kan snøforholdene være litt usikre.

24. januar hadde vi ufyselig vær med sterk vind og regn, men 5 tøffe skiløpere stilte likevel til start. Det var imponerende!

De 4 andre renn-kveldene har vi hatt veldig fine skiforhold og topp innsats av alle deltakerne.

129 barn og unge har vært med, - 65 jenter og 64 gutter fra 3 år og oppover. Det er god økning fra fjoråret. 2 gutter har gått alle 5 rennene, de resterende 1-4 ganger.

Vi har hatt 3 startpuljer hver gang, og vi ser fra tidtakinga at mange starter flere ganger pr kveld.

Det er veldig bra!

Telenorkarusellen ble tradisjonen tro, avsluttet med pølse til alle deltagerne.

 Tider og antall deltakere 2018.doc

Kunstsnøgruppa i TFL vil takke alle deltakerne for flott innsats i sporet, og alle som har hjulpet til med arrangementet!!

Håper vi sees igjen neste vinter!

 

Ps: Noen glemte igjen en strikkelue sammen med 3stk av årets premie. Dette kan fås tilbake ved å kontakte Hege (tlf 92069816)



Tistedalen FL inviterer til åpent klubbmesterskap

Postet av Tistedalen FL den 7. Feb 2018

Arrangementet er åpent for alle som ønsker å delta.

  Sted: Erte Skianlegg

Dato: Onsdag 14 februar

Tid:    Kl: 19:00

Stilart: Klassisk fellesstart.

Påmelding: På Erte, renndagen. 

Premiering: Heder - ære og inni historiebøkene. 


Klasseinndeling år:

0-10 En runde øvre

11-12 En runde hele

13-14 To runder hele

15-16 To runder hele

Junior (17-20) Tre runder hele

Senior (21-35), Tre runder hele

Veteran (35-) Tre runder hele

Super-veteran (60+) To runder hele

 

Start av klassene kan bli slått sammen. 

 

Vel møtt!