Helgens skirenn: Sju KM titler til TFL og ny god prestasjon av Marcus Syversen i Marcialonga

Postet av Tistedalen FL den 30. Jan 2018

 

Lørdag 27. og søndag 28. januar ble KM i langrenn arrangert over hele landet.

Her i Østfold ble sprint arrangert i Spydeberg lørdag og normaldistanse på Ørje søndag.

I løpet av disse to dagene sanket TFLs løpere inn syv nye KM titler!

Karin Selma Larsen, J 16 og Ole Marius Svendsby i M 21 vant begge dager, mens Per Morten Finstad, G 13, Johan Unneberg, M 18 og Petter Stokkeland, M 19-20 vant alle tre sprinten på lørdag. De tre sistnevnte ble alle nummer to på normaldistansen søndag.

Under sprinten lørdag tok Martine Eldre Svendsby, D 17 sølv, og Herman Finsrud, G 16 bronse, mens Martine fikk sølv også på søndag. Herman ble for øvrig nummer fire på søndag.

Fredrik Fossum Jensen som går i M 19-20 ble nummer 5 og 6 de to dagene.

Agnes Høyven Andersen, J 11 ble nummer tre på lørdag og fire på søndag, men dette er ingen KM klasse og dermed ble det ingen bronse på Agnes. Sondre Signebøen, G 12 ble nummer 6 lørdag og 5 søndag. Fredrik Signebøen, G 10 gikk bare lørdag, men i hans klasse er det ingen rangert rekkefølge.

 

Søndag gikk det tradisjonelle turrennet Marcialonga, og nok engang gjorde Marcus Syversen et kjempeløp og satte ny pers med 3,08,49. Han ble nummer 99 av 5600 som fullførte det 70 km lange rennet. Morten Andreassen brukte denne gangen 3,56,28 og ble totalt nummer 717.

Man bør merke seg at Morten ble slått med bare 42 sekunder av den ikke ukjente Terje Langli som ble verdensmester på 10 km i de samme løypene i 1991! Vi må heller ikke glemme at vi har en sprek leder i TFL, Trond Sydskogen fullførte på flotte 5,11,29.



TFL holdt bursdagsfest..DNT fylte 150 år

Postet av Tistedalen FL den 24. Jan 2018

Søndag 21. januar arrangerte Barnas Turlag og Turgruppa Kom deg ut dagen i Tistedalen skianlegg. DNT som ble stiftet i 1868 feirer derfor 150 år i 2018. DNT sentralt oppfordret alle sine organisasjoner til å feire med ute-bursdag denne søndagen, ca 150 steder i Norge hadde forskjellige arrangement ute for barn og voksne.

Været var på vår side, så vi fikk en fin markering i flott vintervær. Parkeringen ble full,og ca 600-700 barn og voksne koste seg rundt i skianlegget. Skiskole, natursti med premie til alle barna, aking og grilling av gratis pølser. Vi hadde gratis marsipankake og kaffe til de voksne. Barna fikk pølser, melkesjokolade og varm saft. Vi var veldig spent på hvordan dagen skulle bli, men med alle hyggelige tilbakemeldinger vi fikk,får vi si oss fornøyd med dagen🤗

For Turgruppa Sissel



TFL løpere med i Holmenkollen

Postet av Tistedalen FL den 21. Jan 2018

Både lørdag og søndag var det løpere fra TFL med i Oslo Skifestival som ble arrangert i de knallharde løypene i Holmenkollen. Lørdag var det åtte stk med, tre jenter og fem gutter.

Selma Larsen, J 16, ble nummer 28 lørdag og gikk seg opp til 21 plass i jaktstarten på søndag.

Sebastian K Larsen var også med begge dager. Også han gikk seg opp i jaktstarten fra 95 til 67.

De øvrige som gikk lørdag var i J 11, Helene Bekkevard og Agnes Høyven Andersen, Herman Finsrud Kirkebøen i G 16, Sondre Signebøen i G 12, Fredrik Signebøen i G 10 og Per Morten Finstad i G 13.

Alle klassene hadde mange til start og alle våre klarte seg bra, med et ekstra pluss til Per Morten Finstad som ble nummer 32 av over 130 deltakere som fullførte i hans klasse.

Søndag var også Martine Svendsby med, og igjen viste hun at formen holder seg. Hun ble nemlig nummer fire i det gode selskap i K 17.

På Lillehammer gikk Johan Unneberg lørdag et renn hvor han ble nummer tre!

NB! Mulig at TFL løpere også har deltatt andre steder denne helgen, men med over 40 renn arrangert rundt i Norge denne helgen, er det ikke lett å ha oversikten!



TFLs førstelag nummer 55 i NM stafetten

Postet av Tistedalen FL den 16. Jan 2018

Her løftes Marius Svendsby av fra venstre: Olav Stokkeland, Petter Stokkeland, Hans Lie, Filip Glittenberg Holt, Johan Unneberg, Fredrik Fossum Jensen og Marcus Syversen.

Foto: Erik Borg


For første gang i historien stilte TFL med to lag i seniorstafetten over 3 x 10 km i NM på ski. I fjor gikk laget med Petter Stokkeland, Marius Svendsby og Marcus Syversen inn til en flott 67. plass, mens samme gutter denne gangen avanserte tolv plasser, og ble nummer 55 av 130 lag som fullførte. Meget sterkt. Vårt andre lag, med juniorene Johan Unneberg, Filip Glittenberg Holt og Fredrik Fossum Jensen ble nummer 107 i det harde beitet med sterke løpere fra hele langrenns Norge. En flott prestasjon av alle seks. Marcus og Marius deltok også i andre deler av NM. I sprinten ble det med prologen, mens Marius ble nummer 96 av 170 som kom til mål i 15 km fristil. I likhet med sesongåpningen på Beitostølen var Marius i TV bildet og ble presentert av duoen Torgeir Bjørn og Jann Post. Marcus Syversen ble også nevnt med navn og klubb da han gikk over mål i stafetten. Veldig hyggelig at ”våre” løpere markerer seg på den måten!

 

Lørdag var det renn på Ørje. ”Over Kjølen” hadde flere deltakere fra TFL, blant annet Per Morten Finstad som gikk inn til en flott tredjeplass. Per Morten var for øvrig rett før jul med i renn på Gåsbu og Budor ved Hamar, og hevdet seg også der blant de beste. Andre som deltok på Ørje var Herman Finsrud Kirkebøen, G 16, som ble nummer 37 i sin klasse, Sondre Signebøen, G 12, ble nummer åtte, Selma Larsen, J 16, nummer20, Helene Bekkevard, J 11, nummer seks, og Fredrik Signebøen, G 10, hvor det ikke er rangert rekkefølge.

Flott innsats av alle.   



TELENORKARUSELLEN 2018

Postet av Tistedalen FL den 15. Jan 2018

Endelig har vi fått produsert nok snø til å fylle skiløypa vår.

Vært veldig varierende og vanskelige værforhold i vinter, men «gutta» som produserer snø,

har utnyttet alle muligheter, og nå har vi lang nok løype!

Onsdag 17. januar starter vi opp med Telenorkarusellen.

Vi gjør som tidligere år og starter i puljer – første start fra kl 18.00!

 

Vi håper værgudene er med oss, så skiforholdene er brukbare 5 uker framover.

Startkontingent kr 50,- betales første gang, og gjelder for hele karusellen.

Premie og diplom til alle startende!!

Vi har overskudd av premier  fra tidligere år, og deler ut også dette så lenge vi har.

Skiløperne får saft, og det er anledning til å kjøpe vafler, kvikklunsj, kaffe og kakao.

Påmelding  i Skihuset på siden som vender mot start/mål område.

 

VELKOMMEN!!



Martine debuterte i Norgescupen med en sterk 17. plass

Postet av Tistedalen FL den 7. Jan 2018

Martine Eldre Svendsby debuterte i Norgescupen for junior fredag, ved å bli nummer 17 av 104 i 5 km klassisk på Beitostølen. Søndag ble det nye NC poeng da hun ble nummer 30  på 5 km fristil. Denne gangen var det 109 som fullførte hennes klasse, K 17. Petter Stokkeland sikret også NC poeng da han ble nummer 25 på 15 km klassisk fredag blant 225 som fullførte. Søndag gikk han samme distanse, men i fristil, og ble nummer 37 av 209 som kom til mål. Petter går i M 19-20. I samme klasse gikk Fredrik Fossum Jensen. Fredag ble han nummer 168 og søndag 165. Filip Glittenberg Holt og Johan Unneberg var selvfølgelig også med, og klarte seg god som vanlig i en knallhard M 18 klasse. I denne klassen hvor rundt 160 fullførte begge dager, ble Johan nummer 61 fredag og 39 søndag, mens Filip ble 46 fredag og 42 søndag.

Lørdag var det sprint, men ingen av TFLs løpere gikk videre fra prologen.

Martine Eldre Svendsby