God oppslutning om turorienteringen i 2020

Postet av Tistedalen FL den 4. Des 2020

Premievinner Tor Ivar Sandberg til venstre, sammen med Trond Johansen og Svein Eliassen, alle fra TFL.  

Fra premieutdelingen på Venås 18. oktober. Fra venstre leder i TUR-O Jon-Steinar Mjølnerød, Halden SK, medlem i TUR-O Trygve Fosse, Gimle IF og de to ivrige turpost plukkerne, Reidar Jørgensen og Thore Hein Kristiansen. 


Tur-O i Halden et samarbeids prosjekt mellom fire klubber i Halden (HSK, Gimle IF, Idd sportsklubb og TFL). Dette gir kvalitet og spredning på turer i Halden marka. Områder og kart fra Berg, Rokke og helt til svenskegrensa i Enningdalen blir benyttet. Ikke mindre enn totalt 91 poster ble lagt ut i mars og lå ut sesongen til 20. september. Det er en stor valgfrihet når du ønsker å besøke de ulike postene. Ulik vanskelighetsgrad fra lette løyper til vanskelige, der kompass er nødvendig, samt 5 GPS poster, der en lanseres per måned.

TFL hadde ansvaret for 15 sykkel/gå poster i Ertemarka mellom Ertemoen og Skårefjell,  og åtte barne – familie poster på Stutekollen. Det er området mellom Harekas og Bondebakken. Det var populært, vi la postene på topper i området. Dermed fikk man se Halden fra utsiktspunkter som folk ikke ellers har vært på. Det var fire GPS poster og de ble plassert i Prestebakkefjella, Drøftetrauget i Enningdalen, Abrahams kolle, 201 m o h, sør for Skårefjell og øst for Olavsleden, samt Langevann sørøst for Remnevannet.  

Korona tid i 2020! Nærmere forklaring på pandemien er ikke nødvendig da det har berørt de fleste de siste sju måneder og dessverre ikke er over. Men Tur-O er en aktivitet som ikke trenger  nærkontakt. Berøringsfrie poster, GRATIS nedlasting av kart for barn og familie på nettsiden ga god uttelling på deltagelse. Det var stort behov for å komme seg ut i skogen.

Enkel avslutning og premieutdeling var ute på Venås søndag 18.10. Vinner av gavekort kr 2000 fra Båtholm ble Målfrid Hansesætre fra Aremark, fruktkurv fra Kiwi Risum gikk til Tor Ivar Sandberg,   fem  gavekort fra Køhn gikk til Jan-Erik Bjerkeli, Frode Handelsby, Kari Hoch-Nielsen, John Arvid Lundquist og Thomas Moe. Grillutstyr gikk til Keth Kvalsvik.

Statistikk: Totalt 500 konvolutter ble solgt, 30 på nett og resten på utsalgstedene Felleskjøpet Brødløs, KIWI Risum og Norli Køhn. Vi takker for velviljen. Totalt er det 359 registrerte deltagere over tur-o og fam/barn som gir 15 649 postklipp.
 På adelskalenderen var det i år 66 nye, hvorav 38 har tatt gull merke, 15 sølvmerke og 13 bronse.

Det har vært svært god deltagelse fra TFL medlemmer. Vi takker for oppslutning og oppfordrer gamle o-løpere og nye til å prøve i 2021. Planen er som før, oppstart ved påsketider. Det er bare å følge med på Tur-O-Halden.no og tfl.no.

Med hilsen Mayna, Hans og Stein.


0 Kommentar

Lysløypa er nå i orden igjen!

Postet av Tistedalen FL den 3. Des 2020

Delen av lysløypa, fra Bjørnlia til skianlegget, som har vært ute av drift et par uker av skader etter uvær, er nå i orden igjen! Så nå skal hele den 7 km lange løypa lyse hver kveld fra mandag til fredag, fra mørkets frambrudd til klokken 22. Løypa lyser ikke lørdag og søndag. Ved skiføre vil den lyse hver kveld!


0 Kommentar

Langrennsåpning på Beitostølen: Johan Unneberg debuterte som seniorløper

Postet av Tistedalen FL den 22. Nov 2020Første gang vi så Johan på TV skjermen var fra NM på Lygna i 2019

I fredagens senior debut kom han på skjermen, sammen med mesteren selv...

Årets langrennsåpning på Beitostølen er unnagjort, med et begrenset antall løpere til start. Johan Unneberg fra TFL kom gjennom nåløyet og fikk starte som en av 80 løpere på fredagens klassiske sprint. Dette var Johans debut i seniorsammenheng og det ble et tøft møte med Norges...og verdens beste sprintere, men Johan klarte seg bra! Johannes Høstflot Klæbo vant selvfølgelig. Johan ble nummer 70, 24,75 sek bak Klæbo. Opp til nummer 30 i prologen som gir kvartfinaleplass var det 12,44 sek. Petter Stokkeland som nå på andre året går for Bygdø Skiteam, gikk både 15 km klassisk lørdag og 15 fri på søndag. Det startet 90 løpere begge dager. Lørdag ble han nummert 52 og søndag nummer 56. Det bør nevnes at han lørdag var sju tidelerer bak Emil Iversen og 18 sekunder bak Martin Jonsrud Sundby og Niklas Dyrhaug.0 Kommentar

Ertemarka rundt arrangert for 48. gang

Postet av Tistedalen FL den 1. Nov 2020

Til tross for koronasituasjonen ble det i dag 1. november, arrangert en enklere utgave av Ertemarka rundt.


Arrangementet startet i regnvær kl. 10 og bare noen få sjeler trosset været og fikk sine start-/tippekort og la av sted for å løse oppgaver. Det var hengt ut seks poster, med spørsmål for både barn og voksne. Det hang poster langs veien fra parkeringsplassen til Ertehytta, og langs blå-merket løype rundt Lille Erte.

Så stoppet det å regne og da kom turgåerne og trimmere som ville være med å løse oppgaver, men det var også ganske mange som valgte å rusle eller trimme egne stier og veier i marka. 36 voksne og 7 barn leverte besvarelser og håpet på premier. Det trekkes tre premier blant de som har svart riktig på alle spørsmålene.

Helt fra Fredrikstad kom det noen som fikk se skianlegget og Ertehytta for første gang. De var imponert over hva Tistedalen friluftslag har fått til. De kommenterte også den flotte og profesjonelle merkingen som viser turgåere hvor hen og hvor langt å gå.

Kl. 15 pakket vi sammen og straks etterpå kom regnet, men da gjorde det ikke så mye, vi var jo på tur hjem.


Kl. 10 var alt klart for å ta mot deltakere til årets Ertemarka rundt


Det kom en del biler på parkeringen etter hvert

Her har vi de første som kom til mål etter at turen til Ertehytta var tilbakelagt

Noen var det i akivitetsbanen på Erthytta, både store og små, men ikke mange i løpet av dagen

Deltakerne måtte denne gangen sørge for all maten selv, enten grilling eller matpakke. Ertehytta er som de andre hyttene i distriktet stengt for tiden

36 voksne 7 barn svarte på spørsmålene som var hengt ut langs løypene, og turen ble avsluttet ved å legge svarkortene i disse plastboksene ved start/målplassen
0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline