"Nye Ertetrimmen" med ferieavslutning torsdag kveld

Postet av Tistedalen FL den 20. Jun 2019

Torsdag var det sommeravslutning på Ertetrimmen i Tistedalen Skianlegg. Årets sesong var den første med start og mål i skianlegget, etter 35 år på Ertehytta. Det har vært knyttet litt spenning til flyttingen. 134 stk har de første åtte gangene registrert seg, mot 108 på samme tidspunkt i fjor. Det var 46 deltakere torsdag kveld da vårsesongen ble avsluttet med pølser og trekning av gavekort og T-trøyer. Torsdag 15. august starter høstsesongen opp, og fortsetter fram til 26. september.

Harald og Karin Nygaard har vært trofaste deltakere i Ertetrimmen gjennom mange år. Karin var torsdag blant de heldige som fikk et gavekort på sitt startnummer.

Fritz Ola og Ola Bekkevold deltok torsdag for femte gang denne sesongen og kunne dermed sikre seg hver sin Ertetrimtrøye

Familiene Strand/Brandstorp er godt representert i Ertetrimmen, og Hedda, foran, fikk seg et gavekort torsdag kveld

TFLs Vivian Skontorp, Astrid Watterdal og Sissel Huseby sørget for at ingen burde dra sultne hjem denne kveldenNymerkede rundturer i Ertemarka

Postet av Tistedalen FL den 5. Jun 2019

Nymerkede rundturer i Ertemarka.

 

Fornyelsen av stimerkingen i Ertemarka fortsetter, og tirsdag 4.juni fullførte løypegruppa vårens prosjekt .

Nå er Ertevannrunden og Skårefjellrunden ferdig merket med skilt og lysblå maling.

Ertevannrunden går, som navnet sier, rundt Lille Erte. Ikke noe nytt ved det, men merkingen er nå  tilrettelagt slik at også helt ukjente skal kunne ta seg en fin tur i skogen uten å gå seg bort.

Ertevannrunden er i alt 4,1 km lang og anbefales som en tur også for små barn, eller som en kjapp kveldstur.

Skårefjellrunden er en lengre tur. Hele den nymerkede runden er nå på 11,5 km. Runden går, foruten om Skårefjell, også om Myrane, Ankersporet og Hagetjern. Den er merket begge veier, så man velger selv om man vil gå «medsols» eller «motsols».

Prosjektet startet for et år siden med søknad til Østfold fylkeskommune om støtte til materiell. Det praktiske arbeidet  ute i skogen har foregått siden begynnelsen av april. Hittil er det gått med over 200 timer i dugnadsinnsatsen.

Oppfordringen fra løypegruppa er:  Bruk Ertevannrunden og Skårefjellrunden

                                                         Dette bildet er fra Skårefjell

Her ser vi løypegruppas Hans Nossen i arbeid med monteringen av de nye skiltene på Ertevannsrunden, som også er en del av de nye Ertetrimløypene
29 stk med på Fløtervandringen i Ertemarka

Postet av Tistedalen FL den 26. Mai 2019

Fløtervandring i Ertemarķa
 I dag (søndag 26.mai) inviterte TFL til tur langs Hellesåa for å se på restene etter fløtingen fra Holvannet til Store Erte og høre Svein Syversen fortelle om denne virksomheten. 29 tur- og historieinteresserte personer møtte på Ertehytta for få med seg denne nære historien, både i tid og sted. Vi tok av fra Siljedalsveien og vandret oppover langs elva. Det viste seg at ingen i turfølget hadde gått der tidligere. Vi hadde flere stopp underveis og lærte mye om fløtingen og fløterlivet av det Svein fortalte.
Dagens rast tok vi ved Holvannsdammen før vi fortsatte langs vannet til speiderhytta, og derfra nedover til Store Erte. Vi gikk innom tunet på Saksætre der Svein informerte om stedets historie.
Vi fulgte den nymerkede Ertehytta-Budalsvika - stien tilbake til Ertehytta.
TFL takker Svein for interessant historieformidling som ga turdeltakerene godt innblikk i en viktig del av vår lokale arbeiderhistorie, og vi takker dere som ble med på turen!
En engasjert Svein forklarer for en interessert turfølgeVI gikk en tur på stien...Gjengen er framme ved Store ErteFlott langs HellesåvassdragetErtetrimmen 16. mai i flott sommervær

Postet av Tistedalen FL den 16. Mai 2019

Ertetrimmen 16. mai ble avviklet i strålende sommervær med 45 deltakere. Slett ikke dårlig dagen før nasjonaldagen. Tove Bergstrøm ble tildelt blomster for sin start nummer 500 i Ertetrimmen. Imponerende! 541 Ertetrimmer har totalt blitt arrangert siden starten i 1984!Her har vi Tove Bergstrøm t.v sammen med sine trofaste trimvenninner; May Britt Gunnæs og Sissel HåkonsenLevert av IdrettenOnline